Lahjoitusvarojen käyttö

Tukemalla toimintaamme olet vaikuttamassa siihen, että jokainen lapsi saa kasvaa perheessä rakastettuna, arvostettuna ja turvassa.

Kotimaan varsinaisen lapsikylätoiminnan kuluista kuntien hoitomaksuilla katetaan noin 86 % ja loppu koostuu lahjoituksista ja muista tuotoista. Yksityishenkilöiden antamilla kuukausi- ja kertalahjoituksilla sekä yrityslahjoitusten avulla tuetaan esimerkiksi lasten ja nuorten koulunkäyntiä, harrastus- ja leiritoimintaa sekä nuorten opiskeluja ja asumista itsenäistymisvaiheessa.

Lapsikylätoiminnan kehittäminen ja laajentaminen on ollut vuosien varrella mahdollista erityisesti yrityslahjoitusten ja testamenttien avulla Yritykset järjestävät lisäksi erilaisia tapahtumia, tarjoavat kesätyöpaikkoja ja antavat tavaralahjoja lapsille ja nuorille.

Kummien tuesta tilitämme 80 % suoraan siihen lapsikylään, jossa kummilapsi asuu. Kummilahjoituksilla katetaan esimerkiksi lasten ruoka-, koulutus- ja terveydenhuoltokulut. Kummi voi antaa lapselle myös erillisen lahjarahan, joka ohjataan kummilapsen omalle lahjarahatilille. Tilillä olevat varat on tarkoitettu käytettäväksi esim. opintojen kattamiseen siinä vaiheessa, kun kummilapsi aloittaa itsenäisen elämän.

Kaikista saaduista lahjoitusvaroista käytämme 82 prosenttia lasten auttamiseen Suomessa ja 18 prosenttia lasten auttamiseen maailmalla. SOS-Lapsikylän varainhankinnan kuluprosentti on 27 prosenttia.

Varainhankinnan tuotot 2015

(yht. 4 599 473)

 

Varainhankinnan kulut 2015

SOS-Lapsikylä, tuotot 2015

SOS-Lapsikylä, kulut 2015