fbpx
Pieni pulleaposkinen tyttö
Lasten, nuorten ja perheiden puolella

Arvokas perintö lapsille

Joka kymmenes lapsi ja nuori elää ilman vanhempiensa hoivaa ja perheensä turvaa. Huolenpidon, turvan ja rakkauden puute jättää lapsiin pysyvän jäljen. Yhdessä voimme estää tämän.

Lue lisää
Olet lapselle korvaamaton

Ansiostasi lukuisat lapset saavat arvoisensa lapsuuden

Jokainen lapsi ansaitsee turvakseen jonkun, joka kuuntelee ja aidosti uskoo häneen. Jonkun, joka pysyy hänen rinnallaan, tapahtui mitä tahansa.

Testamentilla annat lapselle turvaa, huolenpitoa ja hoivaa. Olet autamassa häntä hädän hetkellä ja turvaat, että hän saa kasvaa mahdollisuuksiensa mittoihin.

Tekemällä testamentin varmistat, että lukuisat lapset saavat arvoisensa lapsuuden.

Kiitos sinulle, kun välität ja olet mukana lapsen elämässä.

Tilaa testamenttiesite ja lue lisää miten voit olla auttamassa lapsia, nuoria ja perheitä. Esitteestä löydät myös testamenttimallin, joka sisältää esimerkin testamentin rakenteesta.

Palvelemme lahjoittajapalvelussamme mielellämme myös puhelimitse ja sähköpostitse :

puh. 09 4257 9830 (arkisin klo 10.00-15.00)
lahjoittajainfo@sos-lapsikyla.fi

Olet lapselle korvaamaton

Kun lapsen hätää ei kuule kukaan muu, me autamme. Kun hän on kadottanut luottamuksensa aikuisiin, annamme turvaa. Kun hän pelkää, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, rohkaisemme häntä.

Tekemällä testamentin varmistat, että jokainen lapsi saa turvaa, huolenpitoa ja hoivaa.

Kiitos, kun olet tekemässä pysyvää ja korvaamatonta muutosta lasten elämään.

Tuet vanhempia rakentamaan tasapainoisen kasvuympäristön lapsilleen. Lue lisää > 

Suojelet hädässä olevia lapsia antamalla tukea turvallisilta aikuisilta. Lue lisää >

Tuet nuorten työllistymistä. Lue lisää >

Ehkäiset nuorten syrjäytymistä vahvistamalla heidän elämänhallintataitojaan. Lue lisää >

Annat lapsille ja nuorille unelmiensa harrastuksen. Lue lisää >

Puolustat lasten oikeuksia ja autat lapsia ja nuoria vaikuttamaan ja olemaan osallisena omissa asioissaan yhteiskunnassa. Lue lisää >

Testamenteilla keskeinen rooli lasten auttamisessa

Suomen SOS-Lapsikylän historiassa testamenteilla on ollut keskeinen rooli toimintamme alusta asti. Esimerkiksi SOS-Lapsikylän vuonna 2003 Kaarinan lapsikylässä avaamat Kerttu- ja Paavo-kodit saivat nimensä lahjoittajilta, joiden testamenttien avulla ne pystytettiin.  

Testamenteilla on tuettu sekä lapsikylien toimintaa että lapsikylissä kasvaneiden nuorten itsenäistymistä. Näin on voitu auttaa nuoria saamaan koulutus, pääsemään itsenäisen elämän alkuun ja selviytymään arjen muutostilanteissa. Testamenttivaroja ohjataan myös lapsiperheiden varhaiseen tukemiseen.

Testamentin teko

Voit tukea jälkipolvia testamenttaamalla nimetyn esineen, rahasumman, koko omaisuuden tai jonkin osan omaisuudesta.

Testamentin voi tehdä ilman varojen käyttöä rajoittavaa ehtoa, jolloin SOS-Lapsikylä voi käyttää ne suunnitelmallisesti siihen tarkoitukseen, jossa sillä hetkellä tarve on suurin. Lahjoittajana voit myös määrätä, että varat käytetään jonkin tietyn toiminnan tukemiseen, kuten esimerkiksi lasten harrastustukeen tai SOS-Lapsikylän tekemään kansainväliseen kehitysyhteistyöhön lasten ja perheiden hyväksi. Keskustelemme mielellään kanssasi lisää juuri sinulle mieluisasta tavasta auttaa lapsia ja perheitä.

Voit tehdä testamentin itse tai voit hyödyntää Hyvä testamentti -sivun maksutonta lainopillista neuvontaa testamenttiasioissa.

Voit myös tilata testamenttiesitteemme täyttämällä lomakkeen.

SOS-Lapsikylä mukana Hyvä testamentti -kampanjassa

Perinnöt ovat merkittävä tuki monen järjestön toiminnalle. Hyvä testamentti -kampanjassa mukana olevat järjestöt arvostavat lahjoittajaa. Ne noudattavat vastuullisen varainhankinnan ammatillisia arvoja ja periaatteita.

Järjestöt kunnioittavat lahjoittajan oikeuksia antamalla ajankohtaista tietoa siitä, miten lahjoitukset käytetään. Lahjoittajan yksityisyys huomioidaan ja kunnioitetaan lahjoittajan toiveita.

Jokainen testamenttilahjoitus käsitellään luottamuksella ja ammattimaisesti. Työstä ja toiminnan rahoituksesta kerrotaan lahjoittajalle avoimesti, läpinäkyvästi ja ymmärrettävällä tavalla. Hyvä testamentti -kampanjassa mukana olevat järjestöt, kuten SOS-Lapsikylä, ovat Vastuullinen Lahjoittaminen VaLa ry:n jäseniä.

Vastuullinen Lahjoittaminen VaLa ry on varainhankintaa harjoittavien yleishyödyllisten yhteisöjen yhteistyöverkosto.

Näen, että SOS-Lapsikylän tekemä työ on arvokasta ja hyvää. Kohdensin testamenttini SOS-Lapsikylälle Espooseen, mutta mitä sillä siellä käytännössä tehdään, ei niin kiinnosta minua. Uskon, että varat osataan käyttää vastuullisesti.
Leena
Testamentin tekijä lasten ja perheiden hyväksi

Lue lisää testamenttilahjoittamisesta