fbpx
Pieni pulleaposkinen tyttö
Lasten, nuorten ja perheiden puolella

Testamentti on arvokas perintö

Testamenttilahjoituksella olet vaikuttamassa siihen, että jokainen lapsi saa kasvaa perheessä rakastettuna, arvostettuna ja turvassa.

Laadi testamentti verkossa
Olet lapselle korvaamaton

Ansiostasi lukuisat lapset saavat arvoisensa lapsuuden

Luo henkilökohtainen testamentti ilmaiseksi Laillin palvelussa. Yhdessä Laillin kanssa tarjoamme sinulle vaivattoman tavan jättää perintösi taaksesi kunnioittavalla tavalla.

Käytä hetki aikaa luodaksesi testamentti suoraan kotisivuiltamme, ja voit olla varma, että huolehdimme testamentistasi parhaalla mahdollisella tavalla.

Tekemällä testamentin varmistat, että lukuisat lapset saavat arvoisensa lapsuuden.

Testamenttilahjoituksilla on keskeinen rooli toiminnassamme. Testamenttivaroja käytetään ehkäisevään työhön, jonka tavoitteena on kaikkien lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin parantaminen ja tukeminen. Heitä autetaan sekä paikallisesti että digitaalisesti eli apu viedään
sinne, missä se kohtaa tarvitsijansa.

Tämä on sinulle mahdollisuus antaa taloudellista tukea sekä avata ovet parempaan tulevaisuuteen monille lapsille, nuorille ja perheille.
Testamenttisi jättää jäljen, joka kestää sukupolvien yli.

Laadi testamentti käymällä läpi kolme yksinkertaista vaihetta

1. Vastaa kysymyksiin

Vastaustesi perusteella laaditaan henkilökohtaiseen tilanteeseesi sopiva testamentti.

2. Juristi laatii sopimuksen

Puolueeton Laillin juristi on kanssasi koko matkan ja varmistaa, että testamenttisi laaditaan tahtosi mukaisesti ja oikeudellisesti pätevässä muodossa.

3. Asiakirja toimitetaan sinulle

Lataa testamentti suoraan verkosta tai valitse, että asiakirja lähetetään kotiosoitteeseesi.
Allekirjoita ja hanki todistajat yksinkertaisten ohjeiden mukaisesti – Valmista!

Aloita testamentin teko

Varaa maksuton tapaaminen

Saat vastaukset kysymyksiisi. Varaa alustava keskustelu ja saat 15 minuuttia maksutonta neuvontaa Laillin juristilta.

Varaa maksuton tapaaminen

Laadi testamentti verkossa

Laadi henkilökohtaisesti mukautettu ja oikeudellisesti pätevä testamentti maksutta Laillin palvelussa.

Laadi testamentti verkossa

Tilaa testamenttiesite

Tilaa testamenttiesite joko sähköisesti tai postitse täältä.

Yhä useammat sisällyttävät testamenttiinsa organisaatioita, jotka ovat heille tärkeitä

Haluaisitko sinäkin toimia näin?

Jokainen testamenttilahjoitus on merkittävä. Olipa kyseessä sitten tietty summa rahaa, esine tai osuus omaisuudestasi, jokainen lahjoituksesi suuntautuu lasten hyväksi sekä kotimaassa että kansainvälisesti.

Yleishyödyllisenä yhteisönä SOS-Lapsikylä ei maksa perintöveroa, joten voit olla varma että lahjoituksesi menee kokonaisuudessaan hyvään tarkoitukseen.

Tietoa Laillista

Lailli on verkossa toimiva, perhe- ja testamenttioikeuteen erikoistunut lakitoimisto. Heidän palvelunsa Laillin avulla voit helposti laatia henkilökohtaisiin tarpeisiisi mukautetun ja oikeudellisesti pätevän testamentin tietokoneellasi, tabletillasi tai puhelimellasi.

Jos sinulle herää testamentin laatimisen yhteydessä kysyttävää, Laillin juristit ovat tavoitettavissa chatin tai puhelimen kautta. Saat opastusta koko matkan ajan ja sinua ohjeistetaan, kuinka sinun tulee toimia testamentin allekirjoittamisen, todistamisen ja säilyttämisen suhteen.

Jos tunnet epävarmuutta jonkin asian suhteen, voit varata maksuttoman alustavan tapaamisen ja saat 15 minuuttia oikeudellista neuvontaa veloituksetta.

Varaa maksuton tapaaminen

Varaa alustava keskustelu ja saat 15 minuuttia maksutonta neuvontaa Laillin juristilta.

Oikeudellisia kysymyksiä Laillille?

Sara Kortesoja
​​sara.kortesoja@lailli.fi
p. 09 3153 1666

Varaa keskusteluaika Laillin juristille

 

Kysymyksiä SOS-Lapsikylälle?

Tarja Rehnström, lahjoittajapalveluvastaava
​​tarja.rehnstrom@sos-lapsikyla.fi
p. 09 4257 9830 (ma-ti klo 10.00-12.00 ja ke-to klo 12.00-15.00)

Näen, että SOS-Lapsikylän tekemä työ on arvokasta ja hyvää. Kohdensin testamenttini SOS-Lapsikylälle Espooseen, mutta mitä sillä siellä käytännössä tehdään, ei niin kiinnosta minua. Uskon, että varat osataan käyttää vastuullisesti.
Leena
Testamentin tekijä lasten ja perheiden hyväksi

Mikä on testamentti?

Testamentti on asiakirja, johon kirjoitat, mitä omaisuudellesi tapahtuu kuolemasi jälkeen. Voit esimerkiksi kirjoittaa, että tietty henkilö tai järjestö saa tietyn esineen tai asian tai tietyn osuuden jäämistöstäsi. Voit myös kirjata testamenttiisi ehtoja, jotka soveltuvat testamentillasi saatuun omaisuuteen.

Milloin testamentti pitäisi tehdä?

Monet pohtivat testamentin kirjoittamista, mutta kokevat asiakirjan laatimisen epämukavaksi ja ajattelevat, että laativat sen vasta myöhemmin. Tämä on täysin ymmärrettävää. Testamentti on kuitenkin hyvä laatia iästä riippumatta. Sitä saatetaan tarvita eri elämänvaiheissa ja sitä on myös mahdollista muuttaa oman elämäntilanteen mukaan. Laadittuasi ensimmäisen testamenttisi, sinun on myös yksinkertaista muuttaa sitä myöhemmin, mikäli sinun tai läheistesi olosuhteet muuttuvat. Tärkeintä on saada testamentti laadittua nyt, kun asiaa ajattelet.

Voinko laatia testamenttini itse?

Kyllä, mutta juristi ei välttämättä suosittelisi tätä. Tietyissä asioissa on yksinkertaisesti turvallisinta antaa ammattilaisen auttaa, jotta asiat tulee
tehtyä oikein. Laadittuasi asiakirjasi Laillin palvelussa, voit olla varma, että testamentti tulee laadittua juuri sinun tilanteeseesi sopivaksi.

Mitä voin testamentata?

Jos sinulla ei ole lapsia, voit periaatteessa testamentata pätevästi koko omaisuutesi. Jos sinulla on lapsia, he ovat lähtökohtaisesti aina oikeutettuja saamaan lakiosansa jälkeesi jäävästä perinnöstä. Lakiosaan kuuluu yleensä puolet omaisuudestasi. Testamentissasi voit määrätä varallisuutesi jaosta haluamallasi tavalla.
Varallisuutta ovat esimerkiksi mahdollisesti omistamasi kiinteistöt, arvopaperit, rahavarat, huonekalut ja muut esineet. Muista myös, että voit muuttaa laatimaasi testamenttia milloin tahansa tai laatia kokonaan uuden.

Mistä tiedän onko testamentti voimassa?

Jotta testamentti olisi pätevä, se on laadittava perintökaaren eli lain edellyttämässä muodossa. Testamentti on lähtökohtaisesti laadittava kirjallisesti ja allekirjoitettava. Myös kahden esteettömän todistajan tulee allekirjoituksillaan todistaa testamentti. On erittäin tärkeää, että todistajat merkitsevät nimikirjoituksensa testamenttiin ollessaan kumpikin yhtä aikaa läsnä testamentin tekijän kanssa, kun tämä allekirjoittaa testamentin tai tunnustaa siinä olevan allekirjoituksensa.

Testamentti ei siis ole valmis ennen kuin se on allekirjoitettu ja todistettu. Voit siis aloittaa ja päättää testamenttisi laadinnan kaikessa rauhassa. Jos sinulle herää matkan varrella kysyttävää tai pohdittavaa, voit koska tahansa keskeyttää asiakirjan laadinnan ja jatkaa myöhemmin.

Miksi testamentata SOS-Lapsikylälle?

Testamenttaamalla SOS-Lapsikylälle voit luoda merkityksellisen perinnön, joka kantaa yli eliniän. Testamentillasi voit jättää jäljen maailmaan, joka on linjassa omien arvojesi kanssa, samalla kun tuet lapsia, nuoria ja perheitä luoden mahdollisuuksia parempaan tulevaisuuteen. Tarjoamamme testamenttipalvelu on maksuton, vaikka haluaisit tehdä lahjoituksia muihinkin järjestöihin.

Lue lisää testamenttilahjoittamisesta