Ajankohtaista

Blogi: Lapsen osallisuus suojelee lasta

Lapsen oikeus ilmaista näkemyksensä ja saada ne huomioiduksi itseään koskevissa asioissa on lapselle kuuluva perus- ja ihmisoikeus. Sen vastapainona on aina aikuisten velvollisuus ottaa lapsen oikeus vakavasti.

Lue lisää
SOS-Lapsikylä ja Päijät-Hämeen lapsi- ja perhepalvelujen muutosohjelma yhteistyöhön

SOS-Lapsikylä ja Päijät-Hämeen lapsi- ja perhepalvelujen muutosohjelma (LAPE) ovat käynnistäneet uudenlaisen yhteistyön, jossa on tavoitteena tehdä näkyväksi Päijät-Hämeen lapsiperheiden tukemisen nykytilanteen kipupisteet ja onnistumiset sekä muutoksen mahdollisuudet ja esteet.

Lue lisää
Miljoonat lapset vaarassa syrjäytyä ilman riittävää huolenpitoa

SOS-lapsikyläjärjestön arvion mukaan 220 miljoonaa lasta eli joka kymmenes lapsi maailmassa kasvaa ilman riittävää huolenpitoa.

Lue lisää
LOS viestintäverkosto: Lapsistrategia ohjamaan lapsipolitiikkaa

Jotta lasten ja lapsiperheiden asioita voidaan tarkastella kokonaisvaltaisesti, tarvitaan kansallinen lapsenoikeusperustainen lapsistrategia, joka ohjaisi valtionhallinnon lisäksi myös kuntien ja maakuntien lapsia ja perheitä koskevaa päätöksentekoa ja toimintaa.

Lue lisää
Tule kuulemaan sijaisvanhemmuudesta Punkaharjulle

Haluatko yhdistää työn, perheen ja kodin? Tiesitkö, että voit toimia sijaisvanhempana myös päätoimisesti? Tule kuulemaan sijaisvanhemmuudesta Punkaharjun lapsikylään (Lapsikyläntie 7, Punkaharju) torstaina 23.11. klo 18 ja Savonlinnan pääkirjasto Joeliin (Asemantie 5, Savonlinna) tiistaina 28.11. klo 17.

Lue lisää
Tule kuulemaan sijaisvanhemmuudesta Vantaalle

Haluatko yhdistää työn, perheen ja kodin? Tiesitkö, että voit toimia sijaisvanhempana myös päätoimisesti? Tule kuulemaan sijaisvanhemmuudesta Vantaan Kivistöön (Safiirikuja 7 B 60) ti 21.11. klo 17.30-19.00.

Lue lisää

Avoimet työpaikat

Haemme SOS-Lapsikylään Vantaalle perhekuntoutuksen ohjaajaa

Perhekuntoutusyksikön ohjaajana toimit tiiviissä suhteessa perheeseen ja sen jokaiseen jäseneen kuntoutuksen ajan. Elät mukana arjessa tavoitteena luoda luottamuksellinen yhteistyösuhde perheen kanssa. Työ pitää sisällään erilaisia lapsiperheen arjen toimintoja, terapeuttista työskentelyä sekä ryhmien ohjausta. Työ on pääsääntöisesti kaksivuorotyötä ja siihen kuuluu myös viikonlopputyötä.

Haemme SOS-Lapsikylään Kuopioon yötyötä tekevää perhetyöntekijää

Yötyöntekijänä pidät huolta perheiden selviytymisestä myöhäisilloissa, yöaikaan ja varhaisaamuissa. Edellytämme sinulta kykyä itsenäiseen työskentelyyn ja päätöksentekoon. Koulutuksena sinulla on vähintään sosiaali- tai terveysalan perustutkinto. Sinulla on ymmärrystä dialogisesta työotteesta ja kykyä toteuttaa sitä käytännön työssä. On eduksi, jos sinulla on kokemusta perheiden kanssa työskentelystä ja yötyön tekemisestä.

Haemme SOS-Lapsikylään Kuopioon perheterapeuttia tai perhetyöntekijää

Työssäsi toimit tiiviissä suhteessa perheeseen ja sen jokaiseen jäseneen koko kuntoutuksen ajan. Elät mukana perheen arjessa tavoitteena luoda avoin ja luottamuksellinen yhteistyösuhde perheen kanssa. Työ pitää sisällään erilaisia lapsiperheen arjen toimintoja, terapeuttista työskentelyä sekä ryhmien ohjausta. Työ on pääsääntöisesti kaksivuorotyötä ja siihen kuuluu myös viikonlopputyötä.

Haemme SOS-Lapsikylään Ylitorniolle lapsikylävanhemman sijaista

Lapsikylävanhemman sijainen työskentelee työjaksojen aikana lapsikyläkodissa ympärivuorokautisesti. Tehtävät vaihtelevat lasten ja kotien tarpeiden mukaisesti. Ensisijaista työssä on lapsen kasvun ja kehityksen tukeminen ja hänen hyvinvoinnistaan ja turvallisuudestaan huolehtiminen yhteistyössä muiden lapsikylän ammattilaisten kanssa. Tärkeä tehtävä on myös lapsen ja hänen läheistensä yhteydenpidon tukeminen.

Haemme lapsikylävanhempia Vihantiin

Vihannissa, joka kuuluu nykyisin Raahen kaupunkiin, SOS-Lapsikylä on toiminut vuodesta 1982 lähtien. Lapsikylä sijaitsee 35 kilometrin päässä Raahen keskustasta ja 70 kilometriä Oulusta etelään. Lasten tarpeisiin suunnitellussa ja väljästi rakennetussa kylässä on sekä omakotitaloja että rivitaloasuntoja. Lapsikylän erityispiirre perhehoidon kentällä on yhteisöllisyys, joka auttaa sijaisvanhempaa onnistumaan vaativassa tehtävässä.

Sinustako sijaisvanhempi Vantaan, Espoon tai Kuopion lapsikylään?

SOS-Lapsikylä tarjoaa uudenlaisen mahdollisuuden yhdistää työ, perhe ja koti. Käynnistämme lapsikylätoiminnan Vantaan Kivistössä ja Kuopioon Saaristokaupunkiin v. 2017. Haemme uusiin, tammikuussa valmistuviin koteihin sijaisvanhempia, joilla on halu ja valmius toimia erityisesti sisarusten tai erityistä hoitoa tarvitsevien lasten sijaisvanhempana.

Haemme omassa kodissa toimivia sijaisvanhempia ympäri Suomen

Haemme toimeksiantosuhteisia sijaisvanhempia Punkaharjulle, Kaarinaan, Ylitorniolle, Vihantiin ja Espoon Tapiolaan.

Haemme lapsikylävanhempia Kaarinaan

Lapsikylävanhempi on sijaisvanhemman ammattinimike SOS-lapsikylätyössä. Lapsikylävanhemmat asuvat ja työskentelevät lapsikyläkodissa hoitaen kotiin sijoitettuja huostaan otettuja tai avohuollon tukitoimin sijoitettuja lapsia.

Palautelomake

Palautelomake

Lahjoita