fbpx
poika ojentaa kukkaa kameraa päin
Kysy ja me vastaamme!

Lahjoittaja-
palvelu

LAHJOITTAJAPALVELU

Vastaamme lahjoittajapalvelussamme mielellämme kaikkiin kysymyksiisi lahjoittamisesta!

Voit olla meihin yhteydessä koska tahansa sähköpostilla lahjoittajainfo@sos-lapsikyla.fi
tai voit soittaa numeroon (09) 4257 9830 ma-ti klo 10:00-12:00 ja ke-to klo 12:00-15:00. Perjantaisin lahjoittajapalvelun puhelin on suljettu.

Lahjoittajapalvelussa apunasi on lahjoittajapalveluvastaavamme Tarja Rehnström.

Poikkeukset aukiolossa:

19.3.2024 Lahjoittajapalvelu kiinni, vastaamme viesteihin 20.3. alkaen.

Miten kuukausittainen lahjoitukseni käytetään?

Lahjoituksesi käytetään aina kohdennustapasi mukaan joko lasten hyväksi Suomessa, maailmalla tai kokonaisen lapsikylän tukemiseen maailmalla.

Täältä voit lukea lisää lahjoitusvarojen käytöstä.

Siirry takaisin kysymyslistaan

 

Olen kohdistanut tukeni yksittäiselle SOS-lapsikylälle maailmalla. Keitä tukemassani SOS-lapsikylässä asuu?

Lapsikylissämme ympäri maailmaa asuu lapsia, jotka ovat jääneet syystä tai toisesta yksin. Heidät saatetaan hylätä esimerkiksi perheen köyhyyden, sairauksien, vanhempien menehtymisen tai kotioloiloissa esiintyvien vakavien ongelmien takia.

Lapset asuvat sijaisperheissä yhdessä sisarusten kanssa. Yleensä lapsikyläperhettä hoitaa lapsikylä-äiti, mutta monissa Euroopan maissa sijaishuoltovastuuta kantaa myös lapsikylä-vanhemmat pariskuntina ja lapsikylä-isät.

Sisarukset ovat suuri voimavara elämässä kenelle tahansa meistä. Vanhempansa huolenpidon menettäneille lapsille sisarusten merkitys on erityisen suuri. Lapsikylä tarjoaa isoillekin sisarussarjoille mahdollisuuden kasvaa yhdessä ja saada tukea toisistaan. Lisäksi lapset saavat kokonaiset lapsikyläperheen, jossa jaetaan tavallisen perheen tapaan arki sen iloineen ja suruineen.

Siirry takaisin kysymyslistaan

Miten saan ajankohtaista tietoa lahjoitukseni käytöstä ja merkityksestä?

Lähetämme sivulle kerran kuussa sähköpostitse uutiskirjeen, josta saat ajankohtaista tietoa siitä mitä kaikkea tuellasi on saatu aikaan. Lähetämme sinulle myös vuosittain vuosiraporttimme sekä Kuulumisia-lehden, jossa kerromme työmme tuloksista.

Jos olet kohdistanut tukesi lapsikylään maailmalla, saat lisäksi kaksi kertaa vuodessa kirjeen suoraan tukemastasi lapsikylästä.

Voit seurata myös meitä somessa. Seuraa meitä esimerkiksi Facebookissa tai Instagramissa.

Siirry takaisin kysymyslistaan

Mikä on SOS-Lapsikylän varainhankinnan kuluprosentti LapsiSponsseille?

Kuluprosenttimme varainhankinnassa vaihtelee lahjoituksesi kohdistuksen mukaan. Jos tuet lapsikylää maailmalla on kuluprosentti 20 %. Muuten kuluprosentti on n. 25 %, joka vaihtelee vuosittain hiukan varainhankinnan toimenpiteitten mukaan. Vuonna 2022 kuluprosentti oli 18%.

Kulut varainhankinnassa mahdollistavat varojen luotettavan hallinnoinnin, viestinnän sekä uusien lahjoittajien hankinnan.

Siirry takaisin kysymyslistaan

Miten SOS-Lapsikylän toiminta rahoitetaan?

SOS-Lapsikylän toiminnan kivijalat Suomessa ovat ehkäisevä työ ja palveluliiketoiminta. Ehkäisevä työ on yleishyödyllistä järjestötoimintaa ja rahoitetaan lahjoittajien sekä STEA:n ja ulkoministeriön tuella. Lastensuojelupalveluita tarjoamme hyvinvointialueille ja se on elinkeinoverotuksen alaista palveluliiketoimintaa, joka rahoitetaan hyvinvointialueiden kilpailutusten kautta saadulla myyntituotolla.

Toimintamme suunnitelmallisuuden ja jatkuvuuden kannalta kuukausittain kauttamme lapsia tukevilla LapsiSponsseilla on todella merkittävä rooli.

Lue täältä, mitä kaikkea lahjoitusvaroilla tehdään Suomessa ja maailmalla

Lue lisää toimintamme rahoituksesta viime vuoden vuosikertomuksestamme

Siirry takaisin kysymyslistaan

Mistä saan tietää, onko kadulla tapaamani feissari SOS-Lapsikylän asialla?

SOS-Lapsikylä hankkii uusia tukijoita myös kadulla tehtävän varainhankinnan kautta valtakunnallisesti. Jos törmäät feissariimme kadulla, on hänelle työvälineissään logomme sekä rahankeräyslupanumeromme näkyvällä paikalla. Tällöin voit luottavaisin mielin jutella feissarimme kanssa ja päättää haluatko lähteä tukemaan kaikista haavoittuvimmassa asemassa olevia lapsia kanssamme.

Siirry takaisin kysymyslistaan

Mitä teen jos pankkitilini tai osoitteeni vaihtuu?

Aina, jos yhteystietosi, sähköpostiosoitteesi tai pankkitietosi muuttuvat, on hyvä olla yhteydessä lahjoittajapalveluumme. Näin varmistat, että saat jatkossakin tietoa lahjoituksesi käytöstä ja lahjoituksesi lasten hyväksi ei katkea.

Lahjoittajapalvelu
(09) 4257 9830
ma-ti klo 10:00–12:00 ja ke-to klo 12:00-15:00
lahjoittajainfo@sos-lapsikyla.fi

Siirry takaisin kysymyslistaan

 

Miten lopetan lahjoituksen?

Lahjoittaminen perustuu täysin vapaaehtoisuuteen ja lahjoittajiemme hyväsydämisyyteen. Lahjoittamisen voi lopettaa koska tahansa ottamalla yhteyttä lahjoittajapalveluumme.

Koska pienistäkin lahjoituspuroista syntyy vaikuttavia auttamisen virtoja, tarjoamme lahjoittajapalvelussamme myös vaihtoehtoja lopettamiselle.

Voit halutessasi

  • pienentää lahjoitussummaasi tai
  • laittaa lahjoituksen määräaikaiselle tauolle.

Siirry takaisin kysymyslistaan

Lue, miten tukesi auttaa