kaksi sisarusta metsässä keinumassa
Tukiperhe ja ammatillinen tukiperhe

Tukiperhe on vaikuttava ja varhainen tuki lapselle

Tukiperhe ja ammatillinen tukiperhe

Tarjoamme kunnille tukiperhepalvelua sosiaalihuolto- ja lastensuojelulain mukaisena palveluna.

Tukiperhe on henkilö tai pariskunta, jonka luona lapsi vierailee yleensä yhtenä viikonloppuna kuukaudessa tai erikseen sovittavalla tavalla.

Tukiperhe on vaikuttava palvelu esimerkiksi niille lapsille, joiden vanhempien jaksamisessa ja voimavaroissa on haasteita, tai joiden tukiverkosto on vähäinen.

Tarjoamme tukiperheitä myös erityistä tukea tarvitseville lapsille.

Kysy tukiperhepaikkoja sekä ammatillisia tukiperhepaikkoja asiakasohjauksestamme:

Kuntien paikka- ja palvelutiedustelut:
044 4 505 505 (puhelutiedustelut arkisin klo 8-20)

nuori perhe kävelyllä metsässä

Valmennamme ja tuemme tukiperheitä

Olemme saaneet kiitosta laadukkaasta tukiperhevalmennuksestamme, joka antaa hyvät eväät tukiperheenä toimimiseen.

Edellytämme tukiperheiltämme kykyä ja tahtoa sitoutua tukiperheenä toimimiseen, valmiutta hoitaa lasta ja tehdä yhteistyötä lapsen läheisten kanssa. Lisäksi edellytämme sitoutumista SOS-Lapsikylän toimintaperiaatteisiin.

Me SOS-Lapsikylässä huolehdimme tukiperheistämme hyvin. Tukiperheillä on oma nimetty tukityöntekijä, jonka puoleen on mahdollista kääntyä kaikissa kysymyksissä.

Lisäksi tukiperheillä on mahdollisuus osallistua erilaisiin koulutuksiin ja tapahtumiin. Tukiperheillämme on pääsy extranettiin, jonne koostamme ajankohtaista tietoa toiminnan tueksi.

Meille on tärkeää, ettei tukiperhe jää yksin. Se edesauttaa kestävien tukisuhteiden syntymistä, joiden merkitys näkyy tukiperheissä käyvien lasten ja heidän perheidensä elämässä.
Perhe istuu sohvalla

Tukiperhepalvelu auttaa lasta

Tukiperhepalvelussamme korostuu myönteisen tunnistamisen henki. Panostamme siihen, että lapseen tutustutaan ja hänet kohdataan omana arvokkaana itsenään.

Tukiperheestä lapsi saa mittaamattoman tärkeää vahvistusta omaan tukiverkostoonsa, mikä voi kannatella erilaisissa elämän haasteissa. Tukiperhe jakaa myös lapsen ilon hetket.

Paikka- ja palvelutiedustelut:
044 4 505 505 (puhelutiedustelut arkisin klo 8-20)

tehtäväkirja tukiperheen lapselle

Tuemme lapsen osallisuutta

Olemme kehittäneet yhdessä lasten kanssa tukiperheeseen tulevalle lapselle oman työkirjan, jonka kautta hän voi kertoa itsestään tulevalle tukiperheelle ja valmistautua tukiperheeseen menemiseen.

Työkirjan avulla lapsi saa tietoa siitä, mikä tukiperhe on ja hän pystyy kirjaamaan ylös mukavia, jännittäviä ja itselle tärkeitä asioita.

Tukiperhepalvelumme on vaikuttavaa

90%
Tukiperheessä käyneet

Noin 90 % SOS-Lapsikylän tukiperheessä käyvien lasten perheistä on kokenut tukisuhteen auttaneen perhettä.

80%
Sosiaalityöntekijät

Yli 80 % kuntien sosiaalityöntekijöistä on vastannut suosittelevansa SOS-Lapsikylää lastensuojelupalvelujen tuottajana.

Tyttö leikkii jumppapallon kanssa

Miksi juuri SOS-Lapsikylä?

RÄÄTÄLÖINTI: Haluamme aidosti auttaa asiakasta samaan parhaan mahdollisen avun tilanteeseensa. Räätälöimme palveluitamme joustavasti juuri oikean tuen mahdollistamiseksi.

VAIKUTTAVUUS: Tavoitteenamme on saada aikaan pysyviä parannuksia lasten ja perheiden hyvinvointiin. Olemme palvelujen vaikuttavuuden mittaamisessa edelläkävijä.

LAATU JA KEHITTÄMINEN: Panostamme palveluidemme laatuun ja toiminnan kehittämiseen. Tämän tueksi keräämme säännöllisesti asiakaspalautetta. Ketteränä ja innovatiivisena toimijana olemme kehittäneet myös digipalveluja lasten ja perheiden auttamiseksi.

PALVELUKETJUT: Tarjoamme lastensuojelupalveluita laajalla kirjolla, joten pystymme tukemaan asiakasta joko kevyemmän tai vahvemman tuen piiriin tarpeiden muuttuessa.

JÄRJESTÖ: Olemme voittoa tavoittelematon valtakunnallinen järjestötoimija, jolla on yli 50 vuoden vankka kokemus lastensuojelusta.

Ajankohtaista