fbpx
Kuvassa mies kannattelee pientä tyttöä. Molemmat ovat pukeutuneet keijun siipiin ja kruunuihin. Molemmat nauravat kuvassa.
SOS-Lapsikylän sijaisperheeksi

Maailman
tärkein
työ etsii
tekijäänsä

SOS-Lapsikylän sijaisperheeksi

Etsimme jatkuvasti uusia sijaisvanhempia ympäri Suomea. Tarvitsemme sijaisvanhemmiksi turvallisia ja vakaita aikuisia, joilta löytyy sisua ja sydäntä tarjota koti huostaan otetulle lapselle tai nuorelle.

Sijaisperheessä huostaan otettu lapsi tai nuori saa turvallisen arjen ja kodin siksi aikaa, kun hän sitä tarvitsee. Lapsen/nuoren sijoitus voi kestää lyhyemmän aikaa tai aina siihen saakka, kunnes hän itsenäistyy. SOS-Lapsikylä hakee sijaisvanhemmiksi pääasiassa pariskuntia tai perheitä.

Sosiaali-, terveys- tai kasvatusalan koulutuksesta sekä lastensuojelutyön kokemuksesta on etua. Ennen sijaisvanhemmaksi ryhtymistä vaaditaan ennakkovalmennus, joka SOS-Lapsikylällä on PRIDE-valmennus. SOS-Lapsikylä tarjoaa sijaisperheille vahvan tuen.

Sijaisvanhemmuus.fi tarjoaa sinulle kattavan tietopaketin sijaisvanhemmuudesta

Sijaisvanhemmaksi ryhtyminen on iso päätös kenelle tahansa. Olemme tästä syystä tehneet kattavan erillisen sivuston sijaisvanhemmuudesta päätöksesi tueksi. Sivustolta voit lukea esimerkiksi matkasta sijaisvanhemmuuteen, sijaisvanhempien kokemuksista ja tarjomistamme asunnoista. Pystyt myös tilaamaan ilmaisen sähköisen infopaketin.

Miksi juuri SOS-Lapsikylän sijaisperheeksi?

SOS-Lapsikylällä on yli 50 vuoden kokemus lastensuojelutyöstä. Panostamme palveluidemme laatuun ja tämä näkyy myös esimerkiksi sijaisvanhemmille tarjotun tuen kattavuudessa.

Erityistä SOS-Lapsikylän sijaisvanhemmuudessa on se, että sijaisvanhemmat eivät jää arjessa yksin, vaan saavat heille räätälöityä tukea lapsikyliemme moniammatillisilta tukitiimeiltä.

Pystymme tarjoamaan edullisesti isoja asuntoja sijaisvanhempien käyttöön, ellei heillä itsellään ole sijaisvanhemmuuteen sopivia tiloja käytössä. Tämä mahdollistaa useamman lapsen kasvattamisen ja työskentelyn päätoimisena sijaisvanhempana.

Sijaisperheet asuvat SOS-Lapsikylässä lähellä toisiaan. Tämä tarjoaa sijaisvanhemmalle vahvan yhteisöllisyyden kokemuksen ja vertaistuen sijaisvanhemman sitä halutessa.

93 % SOS-Lapsikylän sijaisvanhemmista on sitä mieltä, että elämä sijaisvanhempana on vastannut heidän odotuksiaan.

Miten sijaisvanhemmuus eroaa tukiperheenä toimimisesta?

Tukiperheessä lapset, joiden vanhemmilla saattaa olla esimerkiksi jaksamiseen liittyviä haasteita tai sosiaalisten verkostojen puutetta, viettävät useimmiten yhden viikonlopun kuukaudessa.

Viikonloppuina tukiperheissä eletään tavallista elämää ja samalla mahdollistetaan lapsille uusia kokemuksia ja ihmissuhteita.

 Tukiperheenä voivat toimia hyvin monenlaiset perheet. Tärkeintä on, että elämäntilanne on vakaalla pohjalla.

Ajankohtaista