fbpx
Lapset makaavat nurmikolla ja katsovat käsikiikareiden läpi kameraan
Asiantuntijapalvelut

Tarjoamme
asian-
tuntemustamme
avuksesi

ASIANTUNTIJAPALVELUT

Tarjoamme monipuolista asiantuntija-apua lastensuojelun ja lapsiperheiden auttamisen kysymyksissä.

Lapsioikeuslakimiehemme vankka osaaminen on käytettävissä lastensuojelun kysymyksiin, koulutuksiin ja oikeudelliseen asiantuntija-apuun liittyen.

SOS-Kumppanuus-toimintamallimme mahdollistaa hyvinvointialueille konkreettista tukea lasten ja perheiden palveluiden kehittämiseen.

Lastensuojelun kokemusasiantuntijoista koostuva kehittäjäryhmämme, SOS-Kehittäjänuoret, tarjoaa aitoa nuorten näkökulmaa lastensuojelun kehittämiseen.

Ota yhteyttä, mietitään yhdessä, miten asiantuntijamme voivat olla avuksi työssänne!

Asiantuntijapalvelumme

Lastensuojelun lakimiespalvelu

SOS-Lapsikylän lastensuojelun lakimiespalvelun kautta voi osallistua koulutuksiin ja saada oikeudellista asiantuntija-apua. Lakimies, VT Mirjam Araneva voi osallistua myös lastensuojelun monialaisiin asiantuntijaryhmiin sekä muihin viranomaisneuvotteluihin juridisena asiantuntijana.

Lastensuojelun lakimiespalvelu

SOS-Kehittäjänuoret kouluttavat

Lastensuojelun kokemusasiantuntijoiden ryhmä, SOS-Kehittäjänuoret, toimii sosiaali- ja lastensuojelupalveluiden sekä lasten ja nuorten osallisuuden parantamiseksi. SOS-Kehittäjänuoret käyvät mm. kouluttamassa lastensuojelun nykyisiä ja tulevia työntekijöitä. Heidät voi myös tilata kouluttamaan kehittämispäiviin tai koulutustilaisuuksiin.

SOS-Kehittäjänuoret

SOS-Kumppanuus

SOS-kumppanuus on kehittämistyötä, jota teemme yhteistyössä hyvinvointialueiden kanssa. Tavoitteena on, että perheiden hyvinvointi lisääntyy ja palvelujärjestelmän kustannukset saadaan hallintaan.

SOS-Kumppanuus
Tyttö leikkii jumppapallon kanssa

Miksi juuri SOS-Lapsikylä?

RÄÄTÄLÖINTI: Haluamme aidosti auttaa asiakasta samaan parhaan mahdollisen avun tilanteeseensa. Räätälöimme palveluitamme joustavasti juuri oikean tuen mahdollistamiseksi.

VAIKUTTAVUUS: Tavoitteenamme on saada aikaan pysyviä parannuksia lasten ja perheiden hyvinvointiin. Olemme palvelujen vaikuttavuuden mittaamisessa edelläkävijä.

LAATU JA KEHITTÄMINEN: Panostamme palveluidemme laatuun ja toiminnan kehittämiseen. Tämän tueksi keräämme säännöllisesti asiakaspalautetta. Ketteränä ja innovatiivisena toimijana olemme kehittäneet myös digipalveluja lasten ja perheiden auttamiseksi.

PALVELUKETJUT: Tarjoamme lastensuojelupalveluita laajalla kirjolla, joten pystymme tukemaan asiakasta joko kevyemmän tai vahvemman tuen piiriin tarpeiden muuttuessa.

JÄRJESTÖ: Olemme voittoa tavoittelematon valtakunnallinen järjestötoimija, jolla on yli 50 vuoden vankka kokemus lastensuojelusta.

Haluamme tarjota aina parasta mahdollista ratkaisua. Jokainen työntekijämme on alansa ammattilainen.

Mirjam Araneva
Lapsen oikeuksien puolesta
Haluan vahvasti edistää lapsen oikeuksien toteutumista Suomessa. Tämä näkyy kaikessa lastensuojelun oikeudellisessa asiantuntija-avussa, jota tarjoan yli 20 vuoden kokemuksella.
Lapsioikeuslakimies
Johanna Virtanen
Lapsen ei tarvitse odottaa
Lasten on saatava tukea riittävän varhain. On tärkeää, että lapsi voi pyytää aikuista avukseen aina kun siltä tuntuu, siksi meillä on Apuu-chat. Tukiperhepalvelu taasen mahdollistaa merkityksellisten ihmissuhteiden ja mukavien lapsuusmuistojen syntymisen, joiden arvo voi olla mittaamaton. Tärkeitä aikuisia ei ole yhdelläkään lapsella liikaa.
ehkäisevän digityön päällikkö
Kati Palsanen
Jokainen lapsi ja nuori on itsessään arvokas
Haluan olla tekemässä tekoja sen eteen, että lasten välinen eriarvoisuus vähenisi ja että jokainen lapsi ja nuori voisi kasvaa mahdollisuuksiensa mittoihin. Työssäni tärkeää on huolehtia lastensuojelun laadusta ja vaikuttavuudesta sekä edistää sellaisia tekoja, jotka aidosti auttavat lapsia ja nuoria sekä heidän perheitään.
johtaja, ehkäisevä työ ja laatu
Lapsi hyppii megafoni kädessä

Asiantuntijapalveluistamme sanottua

”Tämä päivä kolahti syvälle. Saamamme viestit ovat meille niin tärkeitä. Omaan työkalupakkiin tuli paljon uusia välineitä. Tätä täytyy saada lisää.”
-SOS-Kehittäjänuorten koulutuspäivään osallistunut sosiaalityöntekijä

 

”SOS-Lapsikylä on onnistunut tekemään sen, mistä monet vain puhuvat: luomaan moniammatillisen mallin lapsiperheiden tueksi niin, että perheen yksilölliset tarpeet pystytään tunnistamaan kokonaisvaltaisesti ja kaupungin palveluista luomaan kattava, kullekin perheelle räätälöity kokonaisuus. Kun ammattilaiset pystyvät tukemaan perhettä oikealla hetkellä, ongelmat eivät ehdi kasautua. Tämä on sekä inhimillisesti että taloudellisesti vaikuttavaa toimintaa. Malli onkin saanut tunnustusta myös kansainvälisesti”.
-ARVOn entinen toimitusjohtaja Kimmo J. Lipponen SOS-Kumppanuudesta

Ajankohtaista