ennaltaehkäisevät palvelut - tutustu
Ennaltaehkäisevät palvelut

Varhaista
tukea
perheille

Ennaltaehkäisevät palvelut

Tukea lapsille ja perheille mahdollisimman varhaisessa vaiheessa

Tavoitteemme on, että vaikeuksia kohtaavat lapsiperheet saavat tarvitsemansa avun ja tuen mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, ja lapset saisivat elää omien vanhempiensa kanssa.

Ota yhteyttä ja kysy lisää ennaltaehkäisevistä palveluistamme.

Kuntien paikka- ja palvelutiedustelut:
044 4 505 505 (puhelutiedustelut arkisin klo 8-20)

Perhekumppani™

Perhekumppani™-palvelu on tehokas tapa auttaa perhe yksilöllisissä haasteissa parhaiten toimivan tuen piiriin.

Perhekumppani

Tukiperhe ja ammatillinen tukiperhe

Tarjoamme tukiperheitä valtakunnallisesti myös erityistä tukea tarvitseville lapsille. Valmennamme tukiperheet ja tuemme heitä tehtävässään.

Tukiperhe ja ammatillinen tukiperhe
sisarukset leikkivät tablettitietokoneella

Monipuolista tukea ennaltaehkäisevästi

Tuottamamme palvelut ovat tutkitusti laadukkaita ja vaikuttavia. Meillä on paljon mitattua tietoa siitä, että toiminnallamme on myös yhteiskunnallista vaikutusta, ja että pystymme auttamaan lapsia ja perheitä silloin, kun perheen voimavarat ovat vähissä.

Autamme perheitä ennaltaehkäisevästi myös yleishyödyllisen toimintamme kautta. Mummun ja Vaarin tuvilla vapaaehtoiset ikäihmiset viettävät aikaa tukea tarvitsevien lasten ja perheiden kanssa. Vapaaehtoiset mummut ja vaarit järjestävät myös puuhahetkiä verkon välityksellä Mummun ja vaarin virtuaalituvassa.

Järjestämme lisäksi päiväleirejä loma-aikoina lapsille, tapahtumia koko perheelle ja pyöritämme perhekahvilaa Kaarinan lapsikylässä. Alakouluikäisille turvattomille lapsille tarkoitettu Apuu-chattimme antaa lapsille mahdollisuuden pyytää ja saada apua matalalla kynnyksellä.

Kristina Nousiainen
Palveluita laatu edellä ja hinta mielessä
Haluan johtaa palveluliiketoimintaamme niin, että se vastaa hyvin asiakkaidemme laatuvaatimuksiin ja tarpeisiin, myös hintansa osalta.
palveluliiketoiminnan johtaja
Tom Tarvainen
Tuetaan ihmisiä arjessa
Vaikuttavat palvelut syntyvät siitä, että kuullaan lasten, nuorten sekä perheiden omat odotukset ja toiveet ja sen pohjalta määritellään tavoitteet. Viedään tuki suoraan ihmisten arkeen: koteihin, kouluihin, vapaa-aikaan ja niihin ympäristöihin, joissa ihmiset elävät. Hyödynnetään myös digitaalisia ratkaisuja.
Kehittämispäällikkö, Lapset SIB, Perhekumppani-palvelu
Johanna Virtanen
Lapsen ei tarvitse odottaa
Lasten on saatava tukea riittävän varhain. On tärkeää, että lapsi voi pyytää aikuista avukseen aina kun siltä tuntuu, siksi meillä on Apuu-chat. Tukiperhepalvelu taasen mahdollistaa merkityksellisten ihmissuhteiden ja mukavien lapsuusmuistojen syntymisen, joiden arvo voi olla mittaamaton. Tärkeitä aikuisia ei ole yhdelläkään lapsella liikaa.
Projektikoordinaattori, tukiperhetoiminta, Apuu-chat
Tyttö leikkii jumppapallon kanssa

Miksi juuri SOS-Lapsikylä?

RÄÄTÄLÖINTI: Haluamme aidosti auttaa asiakasta samaan parhaan mahdollisen avun tilanteeseensa. Räätälöimme palveluitamme joustavasti juuri oikean tuen mahdollistamiseksi.

VAIKUTTAVUUS: Tavoitteenamme on saada aikaan pysyviä parannuksia lasten ja perheiden hyvinvointiin. Olemme palvelujen vaikuttavuuden mittaamisessa edelläkävijä.

LAATU JA KEHITTÄMINEN: Panostamme palveluidemme laatuun ja toiminnan kehittämiseen. Tämän tueksi keräämme säännöllisesti asiakaspalautetta. Ketteränä ja innovatiivisena toimijana olemme kehittäneet myös digipalveluja lasten ja perheiden auttamiseksi.

PALVELUKETJUT: Tarjoamme lastensuojelupalveluita laajalla kirjolla, joten pystymme tukemaan asiakasta joko kevyemmän tai vahvemman tuen piiriin tarpeiden muuttuessa.

JÄRJESTÖ: Olemme voittoa tavoittelematon valtakunnallinen järjestötoimija, jolla on yli 50 vuoden vankka kokemus lastensuojelusta.

Ajankohtaista