fbpx
Kaksi ihmistä halaavat. Taustalla sortuvat rakennukset.
Hätäapulahjoitus

Kun hätä
on suurin,
me autamme

Hätäapulahjoitus

Kun lapsia kohtaa vaara sodan tai luonnonmullistuksen seurauksena, me toimimme saadaksemme heidät mahdollisimman nopeasti pois hätätilanteesta – turvalliseen ja huolehtivaan ympäristöön.

Hätäaputyöntekijä Syyriassa

Hätätilanteissa lapset ovat erityisen haavoittuvassa asemassa – silloin, kun he kaikkein kipeimmin tarvitsevat suojaa ja huolenpitoa.

Autamme lapsia ja perheitä niin aseellisten konfliktien kuin luonnonmullistusten yhteydessä. Kaikissa hätätilanteissa toimintaamme ohjaavat kansainvälinen humanitaarinen oikeus sekä puolueettomuuden, tasapuolisuuden ja riippumattomuuden periaatteet.

 

Kriisitilanteissa SOS-lapsikyläjärjestömme esimerkiksi:

järjestää ruoka-apua, terveydenhuoltoa tai koulutusta alueen lapsille ja perheille.

tarjoaa väliaikaista suojaa lapsille, jotka ovat kadottaneet vanhempansa.

auttaa perheiden jälleenyhdistämisessä.

liekkitila Lesboksen pakolaisleirillä

Olemme paikalla ennen katastrofia, katastrofin aikana sekä sen jälkeen, sillä lapsikylätoimintaa on yli 130 maassa ympäri maailman.

Toimimme yhteiskunnassa vaikuttajina, asiantuntijoina ja avun tuottajina. Pitkäaikainen läsnäolomme paikallisissa yhteisöissä, hyvä infrastruktuuri ja logistiikka, paikallisten olojen tuntemus sekä maine luotettavana kumppanina mahdollistavat nopean avun jakelun ja tehokkaan yhteistyön muiden humanitaarista apua toimittavien tahojen ja viranomaisten kanssa. Usein kriisiapumme kehittyy pitkäaikaisiksi projekteiksi lapsien ja perheiden auttamiseksi.

 

Kuvassa lapsiystävällinen tilamme keskellä Lesboksen pakolaisleiriä Kreikassa. Leikkitila on paikka kriisitilanteen kaaoksen keskellä, jossa saa olla lapsi ja unohtaa hetkeksi ulkopuolen kauhut.

Hätäapulahjoitukset ohjataan suoraan sinne, missä tarve on suurin.

90%
Suoraan kohteeseen

Hätäapukeräystemme keräyskulut ovat 10%. Loput 90% ohjaamme suoraan sinne, missä tarve on suurin.

Näin tukesi auttaa