Testamenttilahjoittaminen kiinnostaa suomalaisia – lasten ja nuorten hyvinvointi kaikkein toivotuin kohde

10.9.2021
Uutiset
Vanhan miehen käsi pitää lapsen kädestä kiinni

Korona-aika on herättänyt erityisesti nuorten kiinnostuksen testamentin tekemistä kohtaan, kertoo tuore tutkimus. Noin 15 prosenttia suomalaisista on tehnyt testamentin ja 39 prosenttia on harkinnut testamentin tekemistä. Maanantaina 13.9. vietetään kansainvälistä testamenttilahjoittamisen päivää. Päivän avulla halutaan muistuttaa, että testamentissaan voi halutessaan ohjata osan perinnöstään tai koko omaisuutensa hyväntekeväisyyteen

Nuoret ovat muita ikäryhmiä valmiimpia tukemaan arvojensa mukaista toimintaa testamenttilahjoituksilla. Iän lisäksi myös sukupuolella on vaikutusta siihen, millaisen toiminnan tukeminen kiinnostaa. Kaikkein kiinnostavin tukikohde oli lasten ja nuorten hyvinvointi, jota olisi valmis tukemaan 26 prosenttia vastaajista.

Tiedot selvisivät tutkimuksesta, jonka Hyvä testamentti -kampanja teetti elokuussa 2021. Tutkimukseen haastateltiin tuhatta suomalaista.

– Esimerkiksi joka neljäs suomalainen olisi tutkimuksen mukaan halukas tukemaan testamenttilahjoituksella lasten ja nuorten hyvinvointia. Tähän työhön ohjatuilla perinnöillä järjestöt ovat muun muassa auttaneet lukuisia itsenäistymisvaiheessa tukea tarvitsevia nuoria oman elämän alkuun. Perintöinä saadut asunnot voivat toimia vaikkapa nuorten opiskeluajan kotina, kertoo Hyvä testamentti -kampanjaa luotsaavan Vastuullinen Lahjoittaminen ry:n pääsihteeri Pia Tornikoski.

SOS-Lapsikylä on mukana 28 järjestön yhteisessä Hyvä testamentti -kampanjassa, jonka tavoitteena on tiedon lisääminen testamentin tekemisestä sekä testamenttilahjoittamisesta.

SOS-Lapsikylä ei yleishyödyllisenä yhteisönä joudu maksamaan perintöveroa, vaan voimme ohjata testamenttilahjoitukset täysimääräisesti lasten ja nuorten hyväksi. Testamenttilahjoituksen voi kohdentaa halutessaan esimerkiksi kotimaassa tai kansainvälisesti tehtävään lastensuojelutyöhön.

Kiinnostaako Sinua testamenttilahjoittaminen?

Voit tilata maksuttoman testamenttiesitteen sivuiltamme.

Esitteen tilaaminen ei sido mihinkään.