kaksi poikaa ruokapöydässä
Avohuollon palvelut

Ratkaisuja
monenlaisiin
tarpeisiin

Avohuollon palvelut

Tarjoamme monipuolisia avohuollon palveluita perheille, jotta lapset ja nuoret voisivat kasvaa ja kehittyä omassa kodissaan.

Tarjoamme tukiperheitä ympäri Suomea. Kysy myös ammatillisia tukiperheitä erityistä tukea tarvitseville lapsille.

Perhekumppanimme® toimii perheiden rinnallakulkijana. Kumppani selvittää yhdessä perheen kanssa ongelmien juurisyyt ja ohjaa perheen sitä hyödyttävien palveluiden piiriin.

Tarjoamme perheterapeuttista perhekuntoutusta sekä ympärivuorokautisena palveluna yksiköissämme että perheen kotiin vietävänä palveluna.

Kuntien paikka- ja palvelutiedustelut:
044 4 505 505 (puhelutiedustelut arkisin klo 8-20)

Tukiperhe ja ammatillinen tukiperhe

Tarjoamme tukiperheitä valtakunnallisesti myös erityistä tukea tarvitseville lapsille. Valmennamme tukiperheet ja tuemme heitä tehtävässään.

Tukiperhe ja ammatillinen tukiperhe

Perhekuntoutus

Tarjoamme perheterapeuttista perhekuntotusta sekä omissa yksiköissämme että kotiin vietävänä palveluna.

Perhekuntoutus

Perhekumppani®

Perhekumppani®-palvelu on tehokas tapa auttaa perhe yksilöllisissä haasteissa parhaiten toimivan tuen piiriin.

Perhekumppani

Pysyviä parannuksia lasten, nuorten ja perheiden elämään.

SOS-Lapsikylän tehtävänä on kaikissa palveluissa kunnioittaa lasta, nuorta ja tämän perhettä.

Tavoitteenamme on auttaa lasta ja nuorta kehittymään oman täyden potentiaalinsa mittoihin. Tämä edellyttää meiltä lapsen kuulemista ja osallisuuden vahvistamista.

Työllämme haluamme saada aikaan pysyviä parannuksia lasten ja perheiden hyvinvointiin.

Periaatteemme on, että tarjoamme aina vain parasta mahdollista ratkaisua. Jokainen työntekijämme on alansa ammattilainen.

Kati Palsanen
Jokainen lapsi ja nuori on itsessään arvokas
Haluan olla tekemässä tekoja sen eteen, että lasten välinen eriarvoisuus vähenisi ja että jokainen lapsi ja nuori voisi kasvaa mahdollisuuksiensa mittoihin. Työssäni tärkeää on huolehtia lastensuojelun laadusta ja vaikuttavuudesta sekä edistää sellaisia tekoja, jotka aidosti auttavat lapsia ja nuoria sekä heidän perheitään.
Kehitysjohtaja
Johanna Virtanen
Lapsen ei tarvitse odottaa
Lasten on saatava tukea riittävän varhain. On tärkeää, että lapsi voi pyytää aikuista avukseen aina kun siltä tuntuu, siksi meillä on Apuu-chat. Tukiperhepalvelu taasen mahdollistaa merkityksellisten ihmissuhteiden ja mukavien lapsuusmuistojen syntymisen, joiden arvo voi olla mittaamaton. Tärkeitä aikuisia ei ole yhdelläkään lapsella liikaa.
ehkäisevän digityön päällikkö
Mirjam Araneva
Lapsen oikeuksien puolesta
Haluan vahvasti edistää lapsen oikeuksien toteutumista Suomessa. Tämä näkyy kaikessa lastensuojelun oikeudellisessa asiantuntija-avussa, jota tarjoan yli 20 vuoden kokemuksella.
Lapsioikeuslakimies
Tyttö leikkii jumppapallon kanssa

Miksi juuri SOS-Lapsikylä?

RÄÄTÄLÖINTI: Haluamme aidosti auttaa asiakasta samaan parhaan mahdollisen avun tilanteeseensa. Räätälöimme palveluitamme joustavasti juuri oikean tuen mahdollistamiseksi.

VAIKUTTAVUUS: Tavoitteenamme on saada aikaan pysyviä parannuksia lasten ja perheiden hyvinvointiin. Olemme palvelujen vaikuttavuuden mittaamisessa edelläkävijä.

LAATU JA KEHITTÄMINEN: Panostamme palveluidemme laatuun ja toiminnan kehittämiseen. Tämän tueksi keräämme säännöllisesti asiakaspalautetta. Ketteränä ja innovatiivisena toimijana olemme kehittäneet myös digipalveluja lasten ja perheiden auttamiseksi.

PALVELUKETJUT: Tarjoamme lastensuojelupalveluita laajalla kirjolla, joten pystymme tukemaan asiakasta joko kevyemmän tai vahvemman tuen piiriin tarpeiden muuttuessa.

JÄRJESTÖ: Olemme voittoa tavoittelematon valtakunnallinen järjestötoimija, jolla on yli 50 vuoden vankka kokemus lastensuojelusta.

Ajankohtaista