SOScast

Millaisen tulevaisuuden me haluamme luoda lapsille, nuorille ja perheille Suomessa?

SOScast

Millaisen tulevaisuuden me haluamme luoda lapsille, nuorille ja perheille Suomessa?
soscast

SOScast tuo uusia näkökulmia lastensuojelukeskusteluun

Suomessa joka kymmenes lapsi tarvitsee lastensuojelun tukea. Jokainen päivä on lapsen elämän kannalta tärkeä. Se mitä tapahtuu tänään, vaikuttaa huomiseen.
Millaisen tulevaisuuden me haluamme luoda lapsille, nuorille ja perheille Suomessa?

SOScastissa SOS-Lapsikylän kehitysjohtaja Kati Palsanen keskustelee yhteiskunnallisten vaikuttajien kanssa lasten ja perheiden hyvinvointiin liittyvistä teemoista.

”Pyydämme mukaan kiinnostavia henkilöitä tärkeistä teemoista. Vieraat tuovat parhaimmillaan uuden ja mielenkiintoisen kulman ja omakohtaisenkin tarinan lastensuojelukeskusteluun”, selittää Palsanen.

10. jakso 

Miten vanhemmuuteen usein liittyvästä syyllisyydestä pääsee eroon? Entä miten löytää tasapaino omien ja lapsen tarpeiden välillä? Psykoterapeutti ja tietokirjailija Maaret Kallio on monelle tuttu kirjoistaan ja Helsingin Sanomien kolumneistaan. SOScastin 10. jaksossa Kallio keskustelee SOS-Lapsikylän Kati Palsasen kanssa lempeästä vanhemmuudesta.

9. jakso 

Yhdeksännessä jaksossa Mannerheimin lastensuojeluliiton lapsi- ja perhepolitiikasta sekä lapsen oikeuksista vastaava johtava asiantuntija Esa Iivonen keskustelee SOS-Lapsikylän Kati Palsasen kanssa lapsivaikutusten arvioinnista. Miksi lapsivaikutusten arviointi on tärkeää ja millaisia vaikutuksia sillä on? 

8. jakso

Kahdeksannessa jaksossa Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen keskustelee SOS-Lapsikylän Kati Palsasen kanssa peruskoulun tulevaisuudesta. Miten koulua pitäisi uudistaa, kun peruskoulussa aloittavien lasten tarpeet, lähtökohdat ja edellytykset ovat aikaisempaa moninaisemmat? Miten saadaan kaikki pysymään mukana?

7. jakso

Seitsemännessä jaksossa käsitellään sitä, miten lastensuojelutaustaiset lapset voitaisiin ottaa paremmin huomioon muun muassa koulumaailmassa ja miten lastensuojelua pitäisi uudistaa. Aiheesta ajatuksia ovat jakamassa SOS-Lapsikylän Kati Palsasen kanssa lastensuojelun kokemusasiantuntijat, 19-vuotias Eve ja 17-vuotias Joonas, jotka ovat molemmat eläneet sijaisperheessä.

6. jakso

Kuudennessa jaksossa tukiperhe-elämästä keskustelemassa 10 vuotta tukiperheäitinä toiminut Riitta Koivunen ja tukiperheeksi ryhtymistä harkitseva Mamma rimpuilee -blogista tuttu somevaikuttaja Laura Satamo.

5. jakso

Vanhempansa nuorena menettänyt näyttelijä Pamela Tola on kääntänyt vaikeudet voitokseen. Unelmointi ja usko itseen olivat Tolalle lapsena utopiaa, ne piti opetella. Nykyisin hän on monen esikuva ja on kiertänyt 10 vuotta Suomen yläkouluja rohkaisemassa nuoria.

4. jakso

Neljännessä jaksossa pureudutaan väitteisiin ja uskomuksiin, joita lastensuojeluun liittyy. Lastensuojelun myyttejä purkavat SOS-Lapsikylän Kati Palsasen kanssa lastensuojelun kokemusasiantuntijat, 19-vuotias Eve ja 17-vuotias Joonas, jotka ovat molemmat eläneet sijaisperheessä.

3. jakso

Kolmannessa jaksossa Y-Säätiön köyhyystutkija, Vihreiden varapuheenjohtaja Maria Ohisalo ja SOS-Lapsikylän Kati Palsanen jatkavat keskustelua lapsiperheköyhyydestä. Miten lapsiperheköyhyys olisi ratkaistavissa ja ehkä jopa poistettavissa?

2. jakso

Toisessa jaksossa lapsiperheköyhyydestä keskustelevat SOS-Lapsikylän Kati Palsanen ja Y-Säätiön köyhyystutkija, Vihreiden varapuheenjohtaja Maria Ohisalo.

1. jakso

Ensimmäisessä jaksossa SOS-Lapsikylä kehitysjohtaja Kati Palsanen haastattelee tubeäiti Inari Fernandezia siitä, mitä somessa tapahtuu ja mitä se tarkoittaa lapsille ja vanhemmille.

SOScast

SOScast on SOS-Lapsikylän podcast-sarja, jossa keskustelemme lasten ja nuorten hyvinvointiin liittyvistä asioista yhteiskunnan vaikuttajien kanssa.

Kuuntele SOScast täältä:

  • Uusi jakso julkaistaan kahden viikon välein. 
  • Mukana keskustelussa mm. näyttelijä ja ohjaaja Pamela Tola.