SOScast

Millaisen tulevaisuuden me haluamme luoda lapsille, nuorille ja perheille Suomessa?

SOScast

Millaisen tulevaisuuden me haluamme luoda lapsille, nuorille ja perheille Suomessa?
soscast

SOScast tuo uusia näkökulmia lastensuojelukeskusteluun

Suomessa joka kymmenes lapsi tarvitsee lastensuojelun tukea. Jokainen päivä on lapsen elämän kannalta tärkeä. Se mitä tapahtuu tänään, vaikuttaa huomiseen.
Millaisen tulevaisuuden me haluamme luoda lapsille, nuorille ja perheille Suomessa?

SOScastissa SOS-Lapsikylän kehitysjohtaja Kati Palsanen keskustelee yhteiskunnallisten vaikuttajien kanssa lasten ja perheiden hyvinvointiin liittyvistä teemoista.

”Pyydämme mukaan kiinnostavia henkilöitä tärkeistä teemoista. Vieraat tuovat parhaimmillaan uuden ja mielenkiintoisen kulman ja omakohtaisenkin tarinan lastensuojelukeskusteluun”, selittää Palsanen.

6. jakso

Kuudennessa jaksossa tukiperhe-elämästä keskustelemassa 10 vuotta tukiperheäitinä toiminut Riitta Koivunen ja tukiperheeksi ryhtymistä harkitseva Mamma rimpuilee -blogista tuttu somevaikuttaja Laura Satamo.

5. jakso

Vanhempansa nuorena menettänyt näyttelijä Pamela Tola on kääntänyt vaikeudet voitokseen. Unelmointi ja usko itseen olivat Tolalle lapsena utopiaa, ne piti opetella. Nykyisin hän on monen esikuva ja on kiertänyt 10 vuotta Suomen yläkouluja rohkaisemassa nuoria.

4. jakso

Neljännessä jaksossa pureudutaan väitteisiin ja uskomuksiin, joita lastensuojeluun liittyy. Lastensuojelun myyttejä purkavat SOS-Lapsikylän Kati Palsasen kanssa lastensuojelun kokemusasiantuntijat, 19-vuotias Eve ja 17-vuotias Joonas, jotka ovat molemmat eläneet sijaisperheessä.

3. jakso

Kolmannessa jaksossa Y-Säätiön köyhyystutkija, Vihreiden varapuheenjohtaja Maria Ohisalo ja SOS-Lapsikylän Kati Palsanen jatkavat keskustelua lapsiperheköyhyydestä. Miten lapsiperheköyhyys olisi ratkaistavissa ja ehkä jopa poistettavissa?

2. jakso

Toisessa jaksossa lapsiperheköyhyydestä keskustelevat SOS-Lapsikylän Kati Palsanen ja Y-Säätiön köyhyystutkija, Vihreiden varapuheenjohtaja Maria Ohisalo.

1. jakso

Ensimmäisessä jaksossa SOS-Lapsikylä kehitysjohtaja Kati Palsanen haastattelee tubeäiti Inari Fernandezia siitä, mitä somessa tapahtuu ja mitä se tarkoittaa lapsille ja vanhemmille.

SOScast

SOScast on SOS-Lapsikylän podcast-sarja, jossa keskustelemme lasten ja nuorten hyvinvointiin liittyvistä asioista yhteiskunnan vaikuttajien kanssa.

Kuuntele SOScast täältä:

  • Uusi jakso julkaistaan kahden viikon välein. 
  • 10-osaisen sarjan aikana mukana keskustelussa mm. Pamela Tola.