piirroskuva vapaaehtoistyön mahdollisuuksista
Tule vapaaehtoiseksi

Osallistu
tekemällä

Täytä sivulta löytyvä lomake ja tule mukaan auttamaan!

Tule vapaaehtoiseksi

Tule mukaan SOS-Lapsikylän vapaaehtoiseksi ja anna osaamisesi sekä kokemuksesi lasten ja nuorten hyväksi oman elämäntilanteesi mukaan.

SOS-Lapsikylän vapaaehtoisena voit toimia monissa erilaisissa tehtävissä ympäri Suomen. Haemme uusia vapaaehtoisia jatkuvasti lisää: toimeliaat vapaaehtoiset ovat meille merkittävä lisäapu tärkeässä tehtävässämme auttaa lapsia, nuoria ja perheitä.

Voit toimia vapaaehtoistyössä joustavasti elämäntilanteesi mukaan joko kertaluonteisissa tehtävissä tai sitoutua toimintaamme pidemmäksi aikaa.

Hakeudu vapaaehtoiseksi sivun alaosasta löytyvällä lomakkeella tai lähettämällä sähköpostilla nimesi, yhteystietosi ja puhelinnumerosi  vapaaehtoistyön koordinaattorillemme Veera Jahnukaiselle, veera.jahnukainen@sos-lapsikyla.fi.

Kerro, minkä tyylinen vapaaehtoistyö sinua kiinnostaisi eniten. Vapaaehtoisena voit toimia yksityishenkilönä, ryhmässä tai yrityksenä. Otamme sinuun sitten yhteyttä.

Kuvassa SOS-lapsikylän teltta Maailma Kylässä festivaaleilla

Näin sinä voit auttaa

Kokemuksellasi

Mummun ja Vaarin tuvissa Vantaalla ja Espoossa sinulla on mahdollisuus toimia vapaaehtoisena varaisovanhempana. Toivomme mukaan ikäihmisiä, jotka nauttivat toimimisesta lapsiperheiden parissa. Tarjoamme toimintaa myös virtuaalisesti.

Sijaishuollosta aikuistuneet voivat hyödyntää omaa kokemustaustaansa muiden tukemisessa toimimalla vertaismentoreina sijaishuollosta itsenäistyville ja aikuistuneille Ylitse Mentor App -mobiiliapplikaation välityksellä.

Osaamisellasi

Haluaisitko auttaa toimipisteiden arkisissa askareissa tai talkootöissä? Vai kiinnostaisiko Sinua mieluummin osallistua kanssamme somevaikuttamiseen tai käännöstehtäviin?

Työ SOS-Lapsikylässä voi muotoutua juuri Sinun osaamisesi ja taitojesi mukaan.

Etsimme myös jatkuvasti vapaaehtoisia alakouluikäisille lapsille tarkoitetun Apuu-chatin päivystäjiksi.

Tapahtumissa

Olemme mukana kertomassa työstämme monenlaisissa tapahtumissa.

Vapaaehtoisena voit osallistua kanssamme tapahtumiimme esimerkiksi lipaskerääjänä, ohjelman järjestäjänä tai vapaaehtoisena messutyöntekijänä.

Muilla tavoilla

Vapaaehtoisena voivat toimia yksityishenkilöt, harrasteryhmät, yhteisöt tai yritykset. Kaikenlaisia tekijöitä tarvitaan. Haluamme kuulla, millainen vapaaehtoistoiminta juuri Sinua kiinnostaa.

lapsi pimeässä huoneessa puhelimen valossa

Tule vapaaehtoiseksi päivystäjäksi lasten Apuu-chattiin!

Etsimme vapaaehtoisia päivystäjiä alakouluikäisille lapsille tarkoitettuun Apuu-chattiin. Päivystäjän tehtävänä on olla lapselle chatissa turvallinen aikuinen.

Apuu-chat on SOS-Lapsikylän valtakunnallinen keskustelualusta alle 12-vuotiaille lapsille. Chatissa lapset voivat keskustella mieltään askarruttavista kysymyksistä tai aiheista nimettömänä ja luottamuksellisesti.

Ensisijaisesti chatissa pyritään auttamaan lapsia, jotka kokevat olonsa turvattomaksi tai uhatuksi, mutta kaikki lapset ovat tervetulleita keskustelemaan. Chat on avoinna päivittäin klo 9-22 osoitteessa apuu.fi.

Toivomme, että olet yli 25-vuotias, turvallinen aikuinen ja olet kiinnostunut 7–12-vuotiaiden maailmasta. Sinulla on hyvät vuorovaikutus- ja tunteidenkäsittelytaidot ja halu kohdata lapsia.

Pystyt sitoutumaan päivystämiseen 2 kertaa kuukaudessa pidemmäksi aikaa sekä osaat käyttää yksinkertaisia sovelluksia verkossa ja osallistua verkkokoulutuksiin eli webinaareihin.

Katso, koska seuraava chat-päivystäjä koulutus järjestetään.

Lue lisää Apuu-chatin päivystämisestä täältä.

Vapaaehtoistoiminnan koulutukset

Apuu-chatin vapaaehtoiskoulutukset: 

  • 22.3. ja 24.3. klo 17-20 (täynnä)
  • 20.4. ja 22.4. klo 17-20 (täynnä)
  • 17.5. ja 19.5. klo 17-20

Vapaaehtoistoiminnan peruskoulutus: 

  • 10.3. klo 17-20

Koulutukset järjestetään webinaarina. Webinaarilinkit lähetetään suoraan koulutukseen osallistuville sähköpostitse.

Vapaaehtoistoiminnan peruskoulutus on hyvä alku sekä niille, jotka vielä miettivät sopivaa tapaa osallistua että niille, joilla tehtävä on jo tiedossa, mutta siihen kohdennettua koulutusta ei erikseen järjestetä (vrt. esim. Apuu-chatin vapaaehtoisille oma koulutus). Myös Mummun ja Vaarin tuvan vapaaehtoiset käyvät tämän peruskoulutuksen, jonka jälkeen heidän perehdytyksensä jatkuu työntekijöiden ohjauksessa.

Suunnittelemme uutena vapaaehtoistoiminnan muotona läksytuen järjestämistä koululaisille ja opiskelijoille. Jos livenä tai verkkoyhteyden välityksellä toteutettu läksyapu kiinnostaa sinua, ole yhteydessä! Huomioimme yhteydenottosi toimintaa aloittaessamme.

Vapaaehtoiseksi hakeminen ja lisätiedot: vapaaehtoistoiminta@sos-lapsikyla.fi

Lisätietoja myös vapaaehtoistyön koordinaattoriltamme Veera Jahnukaiselta p. 044 491 0723, veera.jahnukainen@sos-lapsikyla.fi.

Lue vapaaehtoistoiminnasta lisää

Katso video Apuu-chatista