fbpx
Tule vapaaehtoiseksi

Osallistu
tekemällä

Täytä sivulta löytyvä lomake ja tule mukaan auttamaan!

Tule vapaaehtoiseksi

Tule mukaan SOS-Lapsikylän vapaaehtoiseksi ja anna osaamisesi sekä kokemuksesi lasten ja nuorten hyväksi oman elämäntilanteesi mukaan.

SOS-Lapsikylän vapaaehtoisena voit toimia ympäri Suomen. Vapaaehtoiset osallistuvat omalla panoksellaan tärkeään tehtäväämme auttaa lapsia, nuoria ja perheitä.

Voit osallistua toimintaan joustavasti elämäntilanteesi mukaan. Säännöllinen vapaaehtoistoimintamme toteutuu tällä hetkellä Mummun ja Vaarin tupien, Ylitse MentorAppin vertaismentoroinnin ja Aikaa lapselle -aikuiskaveritoiminnan kautta sekä Apuu-chatissa, Sekasin-chatissa, kaksikielisessä LäksyApuu/Läxhjälpen-chatissa, ukrainankielisessä Let’s chat -chatissa sekä VanhemmuudenApuun chatissa tapahtuvan verkkoauttamisen muodossa.

Testaa ja selvitä mikä SOS-Lapsikylän vapaaehtoistoiminnan tehtävistä sopisi sinulle parhaiten.

Hakeudu vapaaehtoiseksi sivun alaosasta löytyvällä lomakkeella, niin otamme sinuun yhteyttä!

Tulevien koulutusten ajankohdat uusille vapaaehtoisille löydät täältä.

Voit kysyä lisätietoja myös: vapaaehtoistoiminta@sos-lapsikyla.fi.

Kuva: Ella Slunga, SOS-Lapsikylän vapaaehtoinen

Kuva, jossa poika katsoo känykkäänsä. Hänellä on harmaa huppari vedetty pään päälle ja farkkutakki ja farkut. Poika istuu rappusilla ulkona.

Sinä voit auttaa digitaalisesti:

Päivystäjänä Apuu-chatissa

Apuu-chat on tarkoitettu 7–15-vuotiaille lapsille tilanteeseen, jossa lapsi kokee olonsa huolestuneeksi, turvattomaksi tai uhatuksi ja tarvitsee apua. SOS-Lapsikylän ammattilaiset ja koulutetut vapaaehtoiset ovat chatissa joka päivä klo 9–22 varmistamassa, ettei yksikään lapsi jää ilman apua. Koulutuksen jälkeen toivomme vapaaehtoisilta sitoutumista 2 x 2h päivystämiseen kuukaudessa omien aikataulujen mukaan.

Vapaaehtoiset valitaan koulutukseen esitietojen ja haastattelun perusteella. Koulutukseen sisältyy ennakkomateriaali (noin 5 h) ja kaksi koulutuspäivää. Ensimmäinen koulutuspäivä kestää 3 h, ja toisena koulutuspäivänä on 2 tunnin harjoittelu chatissa (osallistujat jaetaan kahteen ryhmään).

Lue lisää täältä.

Päivystäjänä Sekasin-chatissa

Sekasin-chat on suunnattu 12–29-vuotiaille, jotka kaipaavat keskusteluapua elämän muutoksissa, kriiseissä ja mieltä askarruttavissa asioissa. Vapaaehtoisena toimiminen Sekasin-chatissa voi olla sinua varten, jos osaat kohdata ja kuunnella nuoria ja pystyt heittäytymään erilaisiin keskustelun aiheisiin. Vapaaehtoistehtävään kuuluu perehdytys ja tiimin tuki koko päivystysvuoron ajan. Vapaaehtoisena Sekasin-chatissa voit toimia omien aikataulujesi mukaan paikasta riippumatta. Chat on avoinna arkisin 9–24 viikonloppuisin 15–24.

Vertaismentorina Ylitse MentorAppissa

Vertaismentorit auttavat Ylitse MentorApp -mobiiliapplikaation välityksellä avun hakijaa oman kokemustaustansa avulla!

LäksyApuun vapaaehtoisena 

LäksyApuussa vapaaehtoiset auttavat oppilaita luokilla 4-9 läksyjen teossa ja muussa koulutyössä. Lisää tietoa suomeksi

Frivillig på LäxHjälpen

LäxHjälpens frivilliga hjälper elever på klasserna 4-9 med läxor och annat skolarbete. Mera info på svenska.

Päivystäjänä VanhemmuudenApuu-chatissa

VanhemmuudenApuun chat tarjoaa tukea isoihin ja pieniin vanhemmuuden pohdintoihin. Se on kaikille avoin ja maksuton. Vapaaehtoisena chatissa voit toimia omien aikataulujesi mukaan paikasta riippumatta. Chat on auki viikon jokaisena päivänä klo 17–22. Lue lisää täältä.

Kuva, jossa naurava vaaleahiuksinen tyttö pitää käsiään nauravan vanhemman miehen silmien edessä. Tytöllä on valkoinen t-paita ja miehellä sininen paita.

Sinä voit auttaa paikallisesti:


Vapaaehtoisena Mummun ja vaarin tuvilla

Mummun ja vaarin tuvilla Espoossa, Helsingissä, Kaarinassa, Kuopiossa, Oulussa, Tampereella sekä Turussa sinulla on mahdollisuus toimia vapaaehtoisena varaisovanhempana. Toivomme mukaan ikäihmisiä, jotka nauttivat toimimisesta lapsiperheiden parissa. Uusia vapaaehtoisia varamummuja ja -vaareja etsitään kaikilla paikkakunnilla.

Aikaa lapselle -aikuiskaveritoiminnan vapaaehtoisena

SOS-Lapsikylän Aikaa lapselle -vapaaehtoisena aikuiskaverina voit antaa aikaasi 7–12-vuotiaalle lapselle. Vapaaehtoinen aikuiskaveri ja lapsi tapaavat pari kertaa kuukaudessa ja tekevät yhdessä sovittuja asioita. He voivat yhdessä esimerkiksi harrastaa, ulkoilla tai jutella.

Valmennusprosessiin kuuluu haastattelu, minkä perusteella valitaan vapaaehtoiset valmennukseen. Valmennukseen sisältyy lähitapaamisten lisäksi myös itseopiskelumateriaalia verkko-oppimisympäristössä.

Toimintaa toteutetaan tällä hetkellä Espoossa ja Tampereella.

 

Haluatko auttaa ukrainaksi?


Päivystäjänä ukrainankielisessä Let’s chat -chatissa:

SOS-Lapsikylä шукає волонтерів для спілкування з дітьми в чаті українською мовою.
Ти зможеш:
✅ пройти онлайн-навчання;
✅ отримувати постійну підтримку від спеціаліста SOS-Lapsikylä;
✅ підтримати більшу кількість дітей, які потребують Вашої уваги чи допомоги;
✅ здобути нові навички у спілкуванні з дітьми;
✅ отримати новий досвід на тренінгах, які ми організовуємо, і допомогти дітям та підліткам онлайн;
✅ вдосконалити свої навички роботи в команді;
✅ отримати офіційний лист-рекомендацію для свого резюме.

Lisää: suomeksi ja ukrainaksi

Lue vapaaehtoistoiminnasta lisää