piirroskuva vapaaehtoistyön mahdollisuuksista
Tule vapaaehtoiseksi

Osallistu
tekemällä

Täytä sivulta löytyvä lomake ja tule mukaan auttamaan!

Tule vapaaehtoiseksi

Tule mukaan SOS-Lapsikylän vapaaehtoiseksi ja anna osaamisesi sekä kokemuksesi lasten ja nuorten hyväksi oman elämäntilanteesi mukaan.

SOS-Lapsikylän vapaaehtoisena voit toimia ympäri Suomen. Vapaaehtoiset osallistuvat omalla panoksellaan tärkeään tehtäväämme auttaa lapsia, nuoria ja perheitä.

Voit osallistua toimintaan joustavasti elämäntilanteesi mukaan. Säännöllinen vapaaehtoistoimintamme toteutuu tällä hetkellä Lähellä-hankkeen Mummun ja Vaarin tupien, Ylitse MentorAppin vertaismentoroinnin ja Apuu-chatissa tapahtuvan verkkoauttamisen muodossa.

Hakeudu vapaaehtoiseksi sivun alaosasta löytyvällä lomakkeella. Kerro, minkä tyylinen vapaaehtoistyö sinua kiinnostaisi eniten. Otamme sinuun sitten yhteyttä!

Voit kysyä lisätietoja myös: vapaaehtoistoiminta@sos-lapsikyla.fi.

lapsi pimeässä huoneessa puhelimen valossa

Näin sinä voit auttaa

  • Päivystäjänä Apuu-chatissa

Apuu-chat on tarkoitettu 7–15-vuotiaille lapsille tilanteeseen, jossa lapsi kokee olonsa huolestuneeksi, turvattomaksi tai uhatuksi ja tarvitsee apua. SOS-Lapsikylän ammattilaiset ja koulutetut vapaaehtoiset ovat chatissa joka päivä klo 9–22 varmistamassa, ettei yksikään lapsi jää ilman apua. Koulutuksen jälkeen toivomme vapaaehtoisilta sitoutumista 2 x 2h päivystämiseen kuukaudessa omien aikataulujen mukaan.

Haemme nyt vapaaehtoisia elokuussa järjestettävään koulutukseen. Koulutukseen sisältyy itseopiskelutehtäviä ja webinaari, joka toteutetaan ti 24.8. ja to 26.8. klo 17–20 (yht. 6h). Vapaaehtoiset valitaan koulutukseen esitietojen ja haastattelun perusteella. Lisätietoja prosessista saat Veera Jahnukaiselta: veera.jahnukainen@sos-lapsikyla.fi /puh. 044 491 0723.

  • Mummun ja vaarin tuvilla

Mummun ja Vaarin tuvilla Espoossa ja Vantaalla sinulla on mahdollisuus toimia vapaaehtoisena varaisovanhempana. Toivomme mukaan ikäihmisiä, jotka nauttivat toimimisesta lapsiperheiden parissa. Tarjoamme toimintaa myös virtuaalisesti.

  • Vertaismentorina Ylitse MentorAppissa

Vertaismentorit auttavat Ylitse Mentor App -mobiiliapplikaation välityksellä avun hakijaa oman kokemustaustansa avulla!

  • Muilla tavoilla

Säännöllisen vapaaehtoistoiminnan lisäksi on myös muita tapoja osallistua. Vapaaehtoisena voit tarjoutua esimerkiksi talkooavuksi toimipisteisiimme ja tapahtumiin. Voit osallistua myös osaamisesi kautta: toiminnassamme on mukana mm. vapaaehtoisia kääntäjiä ja koodareita.

Vapaaehtoisena voivat toimia yksityishenkilöt, harrasteryhmät, yhteisöt tai yritykset. Olemme avoimia uusille ideoille ja ehdotuksille.

Lue vapaaehtoistoiminnasta lisää

Katso video Apuu-chatista