piirroskuva vapaaehtoistyön mahdollisuuksista
Tule vapaaehtoiseksi

Osallistu
tekemällä

Täytä sivulta löytyvä lomake ja tule mukaan auttamaan!

Tule vapaaehtoiseksi

Tule mukaan SOS-Lapsikylän vapaaehtoiseksi ja anna osaamisesi sekä kokemuksesi lasten ja nuorten hyväksi oman elämäntilanteesi mukaan.

SOS-Lapsikylän vapaaehtoisena voit toimia ympäri Suomen. Vapaaehtoiset osallistuvat omalla panoksellaan tärkeään tehtäväämme auttaa lapsia, nuoria ja perheitä.

Voit osallistua toimintaan joustavasti elämäntilanteesi mukaan. Säännöllinen vapaaehtoistoimintamme toteutuu tällä hetkellä Lähellä-hankkeen Mummun ja Vaarin tupien, Ylitse MentorAppin vertaismentoroinnin ja Apuu-chatissa tapahtuvan verkkoauttamisen muodossa.

Hakeudu vapaaehtoiseksi sivun alaosasta löytyvällä lomakkeella. Kerro, minkä tyylinen vapaaehtoistyö sinua kiinnostaisi eniten. Otamme sinuun sitten yhteyttä!

Voit kysyä lisätietoja myös: vapaaehtoistoiminta@sos-lapsikyla.fi.

lapsi pimeässä huoneessa puhelimen valossa

Näin sinä voit auttaa

  • Päivystäjänä Apuu-chatissa

Apuu-chat on tarkoitettu 7–15-vuotiaille lapsille tilanteeseen, jossa lapsi kokee olonsa huolestuneeksi, turvattomaksi tai uhatuksi ja tarvitsee apua. SOS-Lapsikylän ammattilaiset ja koulutetut vapaaehtoiset ovat chatissa joka päivä klo 9–22 varmistamassa, ettei yksikään lapsi jää ilman apua. Koulutuksen jälkeen toivomme vapaaehtoisilta sitoutumista 2 x 2h päivystämiseen kuukaudessa omien aikataulujen mukaan.

Vapaaehtoiset valitaan koulutukseen esitietojen ja haastattelun perusteella. Koulutukseen sisältyy ennakkomateriaali (noin 5 h) ja kaksi koulutuspäivää. Ensimmäinen koulutuspäivä kestää 3 h, ja toisena koulutuspäivänä on 2 tunnin harjoittelu chatissa (osallistujat jaetaan kahteen ryhmään).

Kevään 2022 koulutukset:

  • ti 24.5. klo 1316 ja ke 25.5. klo 1216
  • Mummun ja vaarin tuvilla

Mummun ja vaarin tuvilla Espoossa ja Vantaalla sinulla on mahdollisuus toimia vapaaehtoisena varaisovanhempana. Toivomme mukaan ikäihmisiä, jotka nauttivat toimimisesta lapsiperheiden parissa. 

  • Vertaismentorina Ylitse MentorAppissa

Vertaismentorit auttavat Ylitse MentorApp -mobiiliapplikaation välityksellä avun hakijaa oman kokemustaustansa avulla!

  • Läksyavun vapaaehtoisena 

Läksyavussa vapaaehtoiset auttavat yläkouluikäisiä oppilaita läksyjen teossa ja niiden aloittamisessa. Tällä hetkellä läksyapuun voit osallistua tiistaisin Helsingin Vuosaaressa klo 14–16 lähiavussa ja torstaina etätoiminnassa klo 15–17.  

  • Muilla tavoilla

Säännöllisen vapaaehtoistoiminnan lisäksi on myös muita tapoja osallistua. Vapaaehtoisena voit tarjoutua esimerkiksi talkooavuksi toimipisteisiimme ja tapahtumiin. Voit osallistua myös osaamisesi kautta: toiminnassamme on mukana mm. vapaaehtoisia kääntäjiä ja koodareita.

Vapaaehtoisena voivat toimia yksityishenkilöt, harrasteryhmät, yhteisöt tai yritykset. Olemme avoimia uusille ideoille ja ehdotuksille.

Lue vapaaehtoistoiminnasta lisää

Katso video Apuu-chatista