SOS-KEHITTÄJÄNUORET

Lastensuojelun
kokemus-
asiantuntijat

Nuorista koostuva lastensuojelun kokemusasiantuntijaryhmä, SOS-Kehittäjänuoret, vähentää lastensuojelun leimaa, lisää tietoisuutta lastensuojelusta ja kehittää palveluitamme. SOS-Kehittäjänuoret kiertävät kouluttamassa koululais-, opiskelija- ja ammattilaisryhmiä.

SOS-Kehittäjänuoret rannalla

Keitä olemme?

SOS-Kehittäjänuoret on Suomen lapsikylien 12–20-vuotiaista nuorista koostuva lastensuojelun kokemusasiantuntijaryhmä, jonka toiminta alkoi vuonna 2016. Ryhmässä työskentelee noin 20 nuorta ja se toimii valtakunnallisesti. 

SOS-Kehittäjänuorten ryhmä toteuttaa vain itse tärkeäksi kokemiaan tehtäviä ja asettaa itse itselleen tavoitteet. Kaikki toiminnassa on täysin vapaaehtoista ja jokainen voi olla mukana itselleen sopivalla tavalla. 

Nuoret saavat asiantuntijatyöstään palkkion ja heidän hyvinvointiinsa kiinnitetään huomiota mm. työnohjauksen avulla.

Millaista asiantuntemusta kehittäjänuorilta löytyy?

SOS-Kehittäjänuoret toimivat asiantuntijoina SOS-Lapsikylän palveluiden kehittämisessä ja edesauttavat osallisuuden toteuttamista sekä toteuttavat mm. koulutuskiertueita lastensuojelun ammattilaisille sekä ammattiin opiskeleville yliopistoissa ja ammattikorkeakouluissa.

Kehittäjänuoret ovat myös lanseeranneet Stigmaton-kampanjan, jonka tavoitteena on herättää keskustelua lastensuojelutaustan tuomasta syrijivästä leimasta nuorille ja lapsille. 

Tapaat heitä myös erilaisissa seminaareissa, yhteistyö-, kehittämis– ja vaikuttamisfoorumeissa sekä somessa.

SOS-Kehittäjänuoret rappukäytävässä

Tilaa SOS-Kehittäjänuoret kouluttamaan!

SOS-Kehittäjänuoret voi tilata kouluttamaan lastensuojelun ammattilaisia tai -opiskelijaryhmiä.

SOS-Kehittäjänuorilta voi myös pyytää asiantuntijalausuntoja. Lue blogikirjoitus: Sijoitetut nuoret toivovat toivovat turvaa läheisten tapaamisiin.

Ryhmän toiminnan mahdollistajina ovat SOS-Lapsikylän työntekijät Eveliina Ikonen jaKaarina Ronkainen. 

”Olen saanut itseluottamusta myös esitelmien pitämiseen koulussa. Uskallan kertoa omat mielipiteeni rohkeammin. On ollut hienoa huomata, miten omassa elämässä tapahtuneet vaikeat asiat voi kääntää vahvuudeksi.”
Joonatan
SOS-Kehittäjänuori

Ota yhteyttä

Eveliina Ikonen
asiantuntija, SOS-kehittäjänuoret ja Nuorisokumppani-palvelu
044 734 6500
Kaarina Ronkainen
kehittämissuunnittelija, osallisuus ja H'uraa-työelämävalmennus
044 703 9114

Sinua voisi kiinnostaa