Dream Spark -elämysleiri täyttyy kovaa vauhtia – vielä ehtii hakea mukaan!

7.9.2021
Uutiset

Lasten ja nuoren liikunta- ja elämysleiri Dream Spark täyttyy kovaa vauhtia, mutta paikkoja maksuttomalle leirille löytyy vielä. Lokakuussa Lohjan Kisakallion urheiluopistolla järjestettävä syyslomaleiri on tarkoitettu vähävaraisista perheistä tai muuten haastavista oloista tuleville 10–14-vuotiaille lapsille ja nuorille. SOS-Lapsikylä on yksi leirin pääyhteistyökumppaneista.

Hakemuksia leirille on tullut jo lähes 90 eli leirin 100 paikkaa ovat jo melkein täynnä. Mukaan ehtii kuitenkin hakea vielä 26. syyskuuta asti tämän linkin kautta.

Dream Spark on tarkoitettu vähävaraisista perheistä tai muuten haastavista oloista tuleville 10–14-vuotiaille lapsille ja nuorille, joiden perheillä ei ole mahdollisuutta kustantaa heille harrastuksia. Leiri järjestetään 22.–24.10. Lohjan Kisakallion urheiluopistolla ammattitaitoisten valmentajien ja ohjaajien johdolla. Mukana leirillä on myös eri lajien huippuja opastamassa nuoria.

Dream Spark -leirillä yhdistyvät liikunnan riemu, hauskanpito ja valmennus, jolla nuoria autetaan löytämään omia henkisiä voimavarojaan. Leirillä tutustutaan ohjatusti kahdeksan eri lajiin, jotka ovat frisbeegolf, jousiammunta, parkour, boulderointi, curling, kaupunkivalloitus, jalkapallo sekä laji nimeltä ‘vaellusta ja vaahtokarkkeja’.

Leirillä saa kokeilla uusia lajeja ja pitää hauskaa.

Leirin suosio yllätti

Leirin ideoija Melina Näätänen on häkeltynyt ensimmäisen Dream Sparkin saamasta suosiosta.

–Alkuperäinen idea oli järjestää noin kymmenelle nuorelle Kauniaisten urheilukentällä leiri, jossa retkeiltäisiin ja tehtäisiin vähän muuta kivaa. Nyt meillä on Kisakallion upeissa olosuhteissa sadan ympäri Suomea paikalle tulevan nuoren leiri, Näätänen sanoo.

Leiriläiset osallistuvat myös mentaalivalmennukseen, jonka tavoitteena on ”sisäisen sankaruuden” sytyttäminen.

–Leirillä kyse on paljon muustakin kuin urheilusta. Haluan, että osallistujat lähtevät leiriltä silmät loistaen ja ajatellen, että minä pystyn mihin vain. Haluamme tehdä yhdessä jotain sellaista, että leiriläiset voivat mummoina ja pappoina muistella, miten hienoa leirillä oli!

Pohjoisranta Burson-Marsteller Oy. Fennia -lehti. Melina Niemi, Opteam. Kuvattu 2.8.2016 Tampereella. Kuva: Laura Vesa

Koronaturvallisuus huomioidaan

Koronapandemia aiheuttanee vielä lokakuussakin erityisjärjestelyjä, mutta Dream Sparkin järjestäjät ovat laatineet kattavat suunnitelmat, jotta leiri voidaan toteuttaa täysin turvallisesti. Kisakalliolla on jo vankkaa osaamista ja rutiinia koronan aiheuttamista järjestelyistä.

Rokmindin ja Kisakallion lisäksi Dream Spark -leirin pääyhteistyökumppaneina toimivat SOS-Lapsikylä sekä Blo Creative Agency.

Osallistujat saavat kaiken leirillä opitun ja koetun lisäksi mahdollisuuden jatkaa leiriltä löytyneitä harrastuksia SOS-Lapsikylän harrastustuen kautta.

–Näin leirillä syttynyt kipinä saadaan palamaan pitkään, Näätänen sanoo.

Dream Spark on osallistujille maksuton, joten leirin järjestämiseen tarvitaan sponsoreita ja lahjoittajia. Sponsoriksi, tai ”kipinän sytyttäjäksi”, kuten dreamsparkilaiset asian ilmaisevat, pääsee mukaan tämän linkin kautta.