Lastensuojelupalvelut

Lastensuojelupalvelut

Lapsikylä tarjoaa monipuolisia varhaisen tuen, kotoutumistyön sekä lastensuojelun avo- ja sijaishuollon palveluja, joiden tavoitteena on edistää lasten myönteistä kehitystä ja hyvinvointia sekä tukea vanhempia lasten kasvatuksessa.

Ensisijaisena tavoitteena on tukea lasta ja perhettä niin, että lapsi voivat elää omassa kodissaan. Silloin, kun tämä ei ole mahdollista, SOS-Lapsikylä tarjoaa lapselle mahdollisuuden elää sijaisperheessä. Lapsikylissä tehtävä lastensuojelutyö on moniammatillista ja yhteisön vahvasti tukemaa. Palvelut räätälöidään lapsen ja perheiden tarpeiden mukaisesti.

SOS-Lapsikylä kehittää lastensuojelupalvelujaan yhteistyössä lasten, perheiden ja kuntien kanssa sekä sitoutuu toimintansa laadun varmistamiseen, arviointiin ja kehittämiseen. Keräämme palveluistamme säännöllisesti asiakaspalautetta, ja vuoden 2018 palautteen mukaan sosiaalityöntekijät suosittelisivat SOS-Lapsikylän palveluita yli 90 prosentin todennäköisyydellä.

Tutustu palveluihimme

Tarjoamme palveluita ympäri Suomen

Lapsikylät sijaitsevat EspoossaVantaalla, Kaarinassa, Tampereella, Jyväskylässä, Kuopiossa, Punkaharjulla, Oulussa ja Rovaniemellä.

Ympärivuorokautiset perhekuntoutusyksiköt sijaitsevat seuraavissa lapsikylissä: Jyväskylä, Kuopio, Oulu, Rovaniemi, Vantaa, Kaarina ja Tampere.

Luvanvaraiset sijaishuollon yksiköt sijaitsevat Kaarinan lapsikylässä (lastenkoti Kirre) ja Jyväskylän lapsikylässä (nuorisokoti).

SOS-Lapsikylän keskustoimisto sijaitsee Helsingissä.