tyttö askartelee äidin kanssa
Lastensuojelupalvelut kunnille

Laadukkaita palveluja

Panostamme vahvasti palveluidemme laatuun ja vaikuttavuuteen. Voittoa tavoittelemattomana toimijana palvelumme hinnat ovat kilpailukykyisiä.

Lastensuojelupalvelut kunnille

Monipuoliset lastensuojelupalvelumme muodostavat laadukkaan ja tutkitusti vaikuttavan kokonaisuuden. Tarjoamme tukea valtakunnallisesti monenlaisiin lasten ja perheiden avuntarpeisiin.

SOS-Lapsikylällä on yli 50 vuoden kokemus lastensuojelutyöstä Suomessa. Räätälöimme palveluitamme joustavasti niin, että jokainen asiakas saa juuri oikeanlaista tukea omaan yksilölliseen tilanteeseensa.

Monipuoliset palvelumme mahdollistavat sen, että tuen piirissä olevat lapsi ja perhe voivat tarvittaessa helposti siirtyä palvelusta toiseen.

Lastensuojelutyömme on moniammatillista ja SOS-lapsikyläyhteisön vahvasti tukemaa. Tavoitteenamme on saada aikaan pysyviä muutoksia lasten ja perheiden hyvinvointiin. Palvelujen vaikuttavuuden mittaamisessa olemme edelläkävijä Suomessa.

Kuntien paikka- ja palvelutiedustelut:
044 4 505 505 (puhelutiedustelut arkisin klo 8-20)

puinen junarata

Palvelumme ovat tutkitusti vaikuttavia

SOS-Lapsikylä on palveluiden vaikuttavuuden mittaamisessa edelläkävijä Suomessa. Haluamme näin edistää kestävien ratkaisujen syntymistä lasten ja perheiden elämässä.

Tutkimustemme mukaan toiminnallamme on aidosti positiivisia vaikutuksia yhteiskuntaan. Tästä esimerkkinä on muun muassa SOS-kumppanuus-mallimme. Pystymme auttamaan lapsia ja perheitä vaikuttavasti jo silloin, kun perheen voimavarat ovat vähenemässä.

Tuotamme laadukkaita lastensuojelupalveluita, joita arvioimme ja kehitämme jatkuvasti vastaamaan paremmin muuttuviin palveluntarpeisiin. Tavoitteenamme on saada aikaan pysyviä parannuksia lasten ja perheiden hyvinvointiin.

kartta lapsikylät suomessa

Tuotamme palveluita valtakunnallisesti

Lapsikylämme sijaitsevat ympäri Suomea. Tuotamme palveluitamme tarpeen mukaan valtakunnallisesti. Lapsikylistämme käsin pystymme tarjoamaan vahvaa moniammatillista tukea kaikkiin palveluihimme.

Lapsikylämme sijatsevat Espoossa, Vantaalla, Kaarinassa, Tampereella, Jyväskylässä, Oulussa, Rovaniemellä, Punkaharjulla ja Kuopiossa.

Laitoshoidon yksikkömme lastenkoti Kirre sijaitsee Kaarinan lapsikylän yhteydessä ja erityislastenkoti Rauha Espoossa.

lapsi leikkii sateenvarjon kanssa sateessa

Ota yhteyttä - Etsitään ratkaisu tarpeisiinne yhdessä

Meille on tärkeää, että pystymme auttamaan lasta ja perhettä parhaalla mahdollisella ja juuri heidän tarpeisiinsa vastaavalla tavalla. Lapsilla ja perheillä on myös mahdollisuus siirtyä palveluistamme toiseen – kevyemmästä tuesta vahvempaan ja päinvastoin – tarpeiden muuttuessa. Kaikki palvelumme ovat räätälöitävissä yksilöllisesti.

Panostamme palveluidemme laatuun ja toiminnan kehittämiseen. Tämän tueksi keräämme säännöllisesti asiakaspalautetta. Palveluidemme korkealaatuisuus on meille kunnia-asia. Jokainen työntekijämme on sitoutunut työssään edistämään lasten hyvinvointia.

Ketteränä ja innovatiivisena toimijana olemme kehittäneet myös digipalveluja lasten ja perheiden auttamiseksi.

Ota yhteyttä. Yhdessä löydämme juuri sinun asiakasperheellesi sopivan ratkaisun.

Periaatteemme on, että tarjoamme aina vain parasta mahdollista ratkaisua. Jokainen työntekijämme on alansa ammattilainen.

Kati Palsanen
Jokainen lapsi ja nuori on itsessään arvokas
Haluan olla tekemässä tekoja sen eteen, että lasten välinen eriarvoisuus vähenisi ja että jokainen lapsi ja nuori voisi kasvaa mahdollisuuksiensa mittoihin. Työssäni tärkeää on huolehtia lastensuojelun laadusta ja vaikuttavuudesta sekä edistää sellaisia tekoja, jotka aidosti auttavat lapsia ja nuoria sekä heidän perheitään.
Kehitysjohtaja
Kristina Nousiainen
Palveluita laatu edellä ja hinta mielessä
Haluan johtaa palveluliiketoimintaamme niin, että se vastaa hyvin asiakkaidemme laatuvaatimuksiin ja tarpeisiin, myös hintansa osalta.
palveluliiketoiminnan johtaja
Tom Tarvainen
Tuetaan ihmisiä arjessa
Vaikuttavat palvelut syntyvät siitä, että kuullaan lasten, nuorten sekä perheiden omat odotukset ja toiveet ja sen pohjalta määritellään tavoitteet. Viedään tuki suoraan ihmisten arkeen: koteihin, kouluihin, vapaa-aikaan ja niihin ympäristöihin, joissa ihmiset elävät. Hyödynnetään myös digitaalisia ratkaisuja.
Kehittämispäällikkö, Lapset SIB, Perhekumppani-palvelu
Tyttö leikkii jumppapallon kanssa

Miksi juuri SOS-Lapsikylä?

RÄÄTÄLÖINTI: Haluamme aidosti auttaa asiakasta samaan parhaan mahdollisen avun tilanteeseensa. Räätälöimme palveluitamme joustavasti juuri oikean tuen mahdollistamiseksi.

VAIKUTTAVUUS: Tavoitteenamme on saada aikaan pysyviä parannuksia lasten ja perheiden hyvinvointiin. Olemme palvelujen vaikuttavuuden mittaamisessa edelläkävijä.

LAATU JA KEHITTÄMINEN: Panostamme palveluidemme laatuun ja toiminnan kehittämiseen. Tämän tueksi keräämme säännöllisesti asiakaspalautetta. Ketteränä ja innovatiivisena toimijana olemme kehittäneet myös digipalveluja lasten ja perheiden auttamiseksi.

PALVELUKETJUT: Tarjoamme lastensuojelupalveluita laajalla kirjolla, joten pystymme tukemaan asiakasta joko kevyemmän tai vahvemman tuen piiriin tarpeiden muuttuessa.

JÄRJESTÖ: Olemme voittoa tavoittelematon valtakunnallinen järjestötoimija, jolla on yli 50 vuoden vankka kokemus lastensuojelusta.

Lue, mitä lastensuojelussa tapahtuu