fbpx
HARRASTUSTOIMINNAN TUKEMINEN

Tehdään
lasten
harrastus-
unelmista
totta!

HARRASTUSTOIMINNAN TUKEMINEN

Unelmista totta -harrastustuki ehkäisee lasten ja nuorten syrjäytymistä

Suomalaiset lapset harrastavat enemmän kuin koskaan aiemmin. Harrastaminen koetaan lasten keskuudessa normina ja harrastamattomuutta joutuu usein perustelemaan. Samaan aikaan yhä useampi lapsi jättää harrastuksen aloittamatta tai lopettaa harrastuksen perheen taloudellisen tilanteen vuoksi. Tämä eriarvoistaa lasten vapaa-ajan viettoa.   

Mieluinen harrastus tukee lapsen kasvua ja kehitystä sekä tuo iloa ja kavereita. Parhaimmillaan harrastus voi suojata lasta tai nuorta syrjäytymiseltä. Valmentajien, ohjaajien ja muiden aikuisten rooli on lapsen elämässä merkittävä. Jos lapsella on kotona jokin huonosti, nämä aikuiset ovat juuri niitä, jotka voivat huomata lapsen hädän.

Unelmista totta harrastuen lähettiläs Noora Räty
Halusin auttaa sellaista lasta, joka ei muuten pääsisi harrastamaan. SOS-Lapsikylän kautta tiedän, että apu menee varmasti lapselle, joka sitä tarvitsee.
Noora Räty
Leijonien jääkiekkomaalivahti, Unelmista totta -harrastustukija
Futiskenttä pojat unelmista totta

Miten autamme?

Unelmista totta -toimintamallin avulla mahdollistamme mieluisan harrastuksen taloudellisesti haastavassa elämäntilanteessa olevien perheiden 717-vuotiaille lapsille, jotka eivät muuten pääsisi harrastamaan.    

Unelmista.fi-alustamme saattaa yhteen tukea tarvitsevat perheet, harrastustoimijat sekä yksityiset ja yrityslahjoittajat. Autamme lahjoittajien tuella lapsia ja nuoria saamaan oman mieluisan harrastuksen. Harrastustuen avulla lapset ja nuoret saavat mahdollisuuden säännölliseen ja ohjattuun harrastukseen.  

Harrastustoiminnan tukeminen käynnistettiin Unelmista totta -hankkeen puitteissa vuosina 2018–2021, minkä jälkeen toiminta jatkuu osana SOS-Lapsikylän ennaltaehkäisevää työtä.

Yhdenkään lapsen ei tulisi jäädä ilman harrastusta perheen vähävaraisuuden vuoksi.

On tärkeää, että useat tahot tekevät yhteistyötä ja tekoja vähävaraisten perheiden auttamiseksi, sillä lapselle perheen köyhyys on liian iso taakka kantaa.

Saamamme lahjoitukset ohjaamme Unelmista.fi-alustan kautta suoraan harrastustoiminnan järjestäjille. Teemme yhteistyötä koulujen kuraattorien ja harrastustoiminnan järjestäjien kanssa, jotta löydämme tukea eniten tarvitsevat lapset ja nuoret, jotka eivät muuten pääsisi harrastamaan. 

Myös jääkiekkomaalivahti Noora Räty tekee kanssamme lasten harrastusunelmista totta.  Lue lisää

 

Kutsumme kaikki mukaan auttamaan!

Miten lahjoittajat auttavat? 

Kuka tahansa voi lahjoittaa lapselle harrastuksen. Lahjoittaminen onnistuu helposti Unelmista.fi-alustalla joko kerta- tai kuukausilahjoituksena sekä yrityslahjoituksena.

Miten harrastustoimijat auttavat? 

Harrastusten järjestäjillä on monia keinoja auttaa vähävaraisten perheiden lapsia harrastamaan esim. vapaakertojen tai alennusten kautta. Yhteistyössä SOS-Lapsikylän kanssa Unelmista totta -harrastustukea kohdistetaan niille lapsille ja nuorille, jotka tarvitsevat tukea eniten harrastuksen jatkamiseen tai aloittamiseen.  

Miten lapselle voi saada apua? 

Lapselle voi hakea harrastustukea Unelmista.fi-alustan kautta. Harrastustukea myönnetään ensisijaisesti koulukuraattorien kanssa tehtyihin hakemuksiin Espoossa, Helsingissä, Jyväskylässä, Jämsässä, Kaarinassa, Kuopiossa, Oulussa, Rovaniemellä, Tampereella, Turussa, Vantaalla ja Varkaudessa. Tuen tarpeen kasvaessa toimintamme laajenee uusille paikkakunnille Suomessa.  

Lisätietoja

Päivi Häikiö
ohjelmapäällikkö, Unelmista totta -harrastustuki
044 761 4197

Asiakaspalvelu

puh. 044 493 1672 (ti-to klo 12-15)
unelmista@sos-lapsikyla.fi

Lue lisää harrastustuestamme