fbpx
Lapsi leikkii, taka-alalla 'iti toisen lapsen kanssa
TYÖMME SUOMESSA

Lasten
puolella
vuodesta
1962 lähtien

TYÖMME SUOMESSA

Olemme voittoa tavoittelematon lastensuojelun asiantuntija ja palveluntuottaja. Tarjoamme apua ja laadukkaita palveluita kunnille sekä perheille ja lapsille.

Päätehtävämme on auttaa heikoimmassa asemassa olevia lapsia ja nuoria sekä lisätä lapsiperheiden hyvinvointia.

Pyrimme palveluidemme ja yleishyödyllisen toimintamme kautta antamaan kaikille lapsille mahdollisuuden elää tavallista lapsuutta perheessä ja turvallisessa ympäristössä.

kaksi tyttöä makaavat ja nauravat

Miksi ja miten me autamme?

  • Suomessa on noin 1 000 000 lasta.
  • Heistä joka kymmenes tarvitsee lastensuojelun apua.
  • Lähes 19 000 lasta ei voi asua omassa kodissaan.

Jokaisella lapsella on oikeus kasvaa turvassa hänestä välittävässä ja huolehtivassa perheessä. Tavoitteenamme on, että perheet saisivat ajoissa apua – jo ennen kuin ongelmien vyyhti kasvaa liian suureksi.

Oma perhe on lähtökohtaisesti lapselle paras paikka kasvaa. Tuesta huolimatta tämä ei aina ole mahdollista. Silloin voimme tarjota lapselle sijaiskodin.

Tuemme ja vahvistamme lapsia, nuoria ja perheitä.
Kehitämme jatkuvasti laadukkaita palveluja vastaamaan yksilöllisiin tarpeisiin ja paikallisiin olosuhteisiin.
Teemme vaikuttamis- ja yhteistyötä sen puolesta, että jokaisella lapsella olisi oikeus elää hänen kasvuaan tukevissa oloissa.
tyttöjuoksee käsi kädessä aikuisen kanssa

Me haluamme taata, että jokainen lapsi ja nuori saa riittävän tukiverkon kasvaakseen parhaaksi versioksi itsestään.

Meistä pelkkien perustarpeiden tarjoaminen ei riitä, vaan jokainen tarvitsee kasvaakseen luottamusta ja välittäviä ihmissuhteita.

Olemme tehneet työtä lasten ja perheiden hyvinvoinnin parantamiseksi Suomessa jo vuodesta 1962. Haluamme, että jokaisella lapsella on mahdollisuus kasvaa turvassa hänestä välittävien ihmisten ympäröimänä.

tyttö askartelee äidin kanssa

Palvelumme

Panostamme vahvasti palveluidemme vaikuttavuuteen ja laatuun. Kaikki palvelumme ovat räätälöitävissä lasten ja perheiden yksilöllisiin tarpeisiin. Yleishyödyllisenä toimijana emme tavoittele voittoa. Keräämme myös varoja, jotta voimme auttaa lapsia ja perheitä lastensuojelupalveluiden lisäksi monilla muilla tavoilla.

Autamme lapsia ja perheitä valtakunnallisesti lapsikyliemme kautta.

7

lapsikylää

1300

Lasta tai nuorta autettu vuonna 2019

200

ammattilaista lasten ja perheiden tukena.

Tutustu asiantuntijoihimme

Mirjam Araneva
Lapsen oikeuksien puolesta
Haluan vahvasti edistää lapsen oikeuksien toteutumista Suomessa. Tämä näkyy kaikessa lastensuojelun oikeudellisessa asiantuntija-avussa, jota tarjoan yli 20 vuoden kokemuksella.
Lapsioikeuslakimies
Kristina Nousiainen
Palveluita laatu edellä ja hinta mielessä
Haluan johtaa palveluliiketoimintaamme niin, että se vastaa hyvin asiakkaidemme laatuvaatimuksiin ja tarpeisiin, myös hintansa osalta.
palveluliiketoiminnan johtaja
Johanna Virtanen
Lapsen ei tarvitse odottaa
Lasten on saatava tukea riittävän varhain. On tärkeää, että lapsi voi pyytää aikuista avukseen aina kun siltä tuntuu, siksi meillä on Apuu-chat. Tukiperhepalvelu taasen mahdollistaa merkityksellisten ihmissuhteiden ja mukavien lapsuusmuistojen syntymisen, joiden arvo voi olla mittaamaton. Tärkeitä aikuisia ei ole yhdelläkään lapsella liikaa.
ehkäisevän digityön päällikkö

Tutustu toimintaamme Suomessa