Evästeiden käyttö sekä tietosuojaselosteet

SOS-Lapsikylän tietosuoja

SOS-Lapsikylän yksi keskeisimmistä arvoista on vastuullisuus. Sitä toteutetaan kaikessa toiminnassa, ja äärimmäisen tärkeää on myös henkilötiedoista huolehtiminen vastuullisella tavalla.

Tietosuojalainsäädäntö edellyttää, että henkilötietojen käsittely on turvattava ja henkilötiedot on suojattava asianmukaisesti.

SOS-Lapsikylällä on henkilötietojen käsittelyyn oma tietosuojapolitiikka, jonka periaatteet perustuvat kansallisiin, yleisiin ja toimialakohtaisiin tietoturvaa, henkilörekistereitä, hyvää tiedonhallintatapaa ja tiedon laatua ohjaaviin ja velvoittaviin säädöksiin, ohjeisiin ja standardeihin.

Tietosuojapolitiikan avulla pyritään varmistamaan henkilötietojen käsittelyyn liittyvät organisaatiossa työskentelevien henkilöiden, sidosryhmien ja rekisteröityjen oikeudet sekä rekisterinpitäjän oikeudet ja velvollisuudet.

Kaikessa henkilötietojen käsittelyssä noudatetaan seuraavia yleisiä periaatteita:

  • lainmukaisuus, kohtuullisuus ja läpinäkyvyys
  • käyttötarkoitussidonnaisuus
  • tietojen minimointi
  • täsmällisyys
  • säilytyksen rajoittaminen
  • eheys ja luottamuksellisuus

SOS-Lapsikylä huolehtii rekisteröityjen oikeuksista. Varmistamme myös sen, että kaikille henkilötietojen käsittelylle on oikeudelliset perusteet.

Huolehdimme, että henkilötietoja käsitellään vain asianmukaisin edellytyksin ja että tämä huomioidaan myös uusia käsittelytapoja suunniteltaessa. Henkilötietojen käsittely on käyttötarkoitussidonnaista eli määrittelemme ennakkoon ne tarkoitukset, joihin henkilötietoja käsitellään. Rekisterinpitäjän tulee myös huolehtia tietojen laadusta, tarpeellisuudesta ja oikeellisuudesta, sekä rekisteröityjen muista oikeuksista.

SOS-Lapsikylässä käsitellään erilaisia henkilötietoja: esimerkiksi lahjoittajien, yhteistyökumppaneiden ja lastensuojelupalveluiden asiakkaiden. Kaikista rekistereistä on luotu oma tietosuoja- ja rekisteriselosteensa.

SOS-Lapsikylä suojelee kaikkia henkilötietoja ja tiedottaa avoimesti kaikista henkilötietojen käsittelystä. Rekisteröidylle kuuluvista oikeuksista säädetään EU:n tietosuoja-asetuksessa ja kansallisessa lainsäädännössä.

Kysy lisää: SOS-Lapsikylän tietosuojavastaava toimii Tahto Groupilta Kari Helenius, kari.helenius@tahtogroup.fi

SOS-Lapsikylän tietosuojaselosteet

Verkkosivun sisältö ja toimiminen

Verkkosivuillamme on Youtube-videopalvelusta upotettuja videoita. Videoita katselemalla katselutietojasi siirtyy Youtube-palvelun käyttöön. Katselemalla videoita hyväksyt tietojen siirron.

SOS-Lapsikylän verkkosivujen www.sos-lapsikyla.fi sisältö on tekijänoikeudellisesti suojattua.

© SOS-Lapsikylä, kaikki oikeudet pidetään.

Evästeseloste

Mitä evästeet ovat?

Evästeet ja vastaavat tekniikat ovat hyvin pieniä tekstidokumentteja tai koodinpaloja, jotka sisältävät usein yksilöllisen tunnistekoodin. Kun vierailet verkkosivustolla tai käytät mobiilisovellusta, tietokone pyytää tietokoneeltasi tai mobiililaitteeltasi lupaa tallentaa tämä tiedosto tietokoneeseen tai mobiililaitteeseen ja saada tietoja. Evästeiden ja vastaavien tekniikoiden avulla kerätyt tiedot voivat sisältää vierailun päivämäärän ja kellonajan sekä sen, miten käytät tiettyä verkkosivustoa tai mobiilisovellusta.

Miksi käytämme evästeitä?

Evästeet varmistavat, että pysyt kirjautuneena verkkokaupassamme vierailun aikana, kaikki tavarat säilyvät ostoskorissasi, voit tehdä ostoksia turvallisesti ja verkkosivusto toimii sujuvasti. Evästeet varmistavat myös, että voimme nähdä, miten verkkosivustoamme käytetään ja miten voimme parantaa sitä. Lisäksi, omia evästeitämme voidaan käyttää mieltymystesi perusteella esittämään sinulle kohdennettuja mainoksia, jotka vastaavat henkilökohtaisia kiinnostuksiasi.

Käytämme evästeiden hallintaan Cookiefirst -evästepalvelua, jonka kautta voit hallinnoida koneellesi ladattavia evästeitä. Cookiefirst-palvelun hallintapaneelin löydät sormenjälki-ikonia klikkaamalla sivustomme vasemmasta alareunasta.

Voit muokata evästesuostumuksiasi myös tältä sivulta

Evästeiden käyttötarkoitukset

Käytämme evästeitä SOS-Lapsikylän verkkopalveluiden toteuttamiseen ja kehittämiseen sekä markkinoinnin kohdentamiseen.

  • Verkkosivuston käyttöön liittyvät tiedot ja tilastointi
    Meille on tärkeää varmistaa, että verkkopalvelumme toimii oikein ja sivuille tuottamamme sisältö palvelee käyttäjiä hyvin. Käytämme evästeitä esimerkiksi sivustoliikenteen seuraamiseen sekä sisältöjen ja sivujen optimointiin.
  • Käyttäjien ohjaaminen ja käyttäjäkokemuksen parantaminen
    Evästeet ovat tärkeässä roolissa sivustollamme myös käyttäjiä ajatellen. Helpotamme käyttäjäkokemusta esimerkiksi ohjaamalla käyttäjiä halutun sisällön pariin.
  • Markkinointiin liittyvät evästeet
    Voittoa tavoittelemattomana lastensuojelujärjestönä haluamme auttaa mahdollisimman monia haavoittuvassa asemassa olevia lapsia. Emme voisi tehdä työtämme ilman lahjoittajiemme tukea. Jotta uusien lahjoittajien hankinta olisi mahdollisimman kustannustehokasta, käytämme kolmannen osapuolen evästeitä viestiemme kohdentamiseen muilla alustoilla. Esimerkiksi sivustollamme käytyäsi saat todennäköisesti viestintää Facebookissa ja muissa sosiaalisen median kanavissa.

Lue lisää evästeistämme ja katso evästeluettelo täältä

Kuinka voin poistaa evästeet käytöstä tai poistaa ne?

Voit halutessasi estää kaikki paitsi välttämättömät evästeet avaamalla evästehallinnan sivuston vasemmasta alalaidasta sormenjälki-kuvaketta klikkaamalla. Voit muuttaa myös evästeasetuksia selaimen asetuksissa varmistaaksesi, että evästeet estetään. Suurin osa selaimista antaa sinulle selityksen siitä, miten tämä tehdään nk. ohjetoiminnossa. Jos kuitenkin estät evästeet, on mahdollista, että et voi nauttia kaikista verkkosivustomme tarjoamista teknisistä ominaisuuksista, mikä voi vaikuttaa kielteisesti käyttäjäkokemukseesi.

Maksaminen

Maksuehdot sivulta löydät tiedon kaikista sivuiltamme löytyvistä maksutavoista.