fbpx
Kuva, jossa mies sinisessä paidassa ja poika harmaassa t-paidassa puhaltavat saippuakuplia. Molemmat näyttävät iloisilta. He makaavat nurmikolla.
Autamme lapsia, nuoria ja perheitä

Ehkäisevä
työmme

SOS-Lapsikylän ehkäisevän työn tavoitteena on, että lasten, nuorten ja perheiden osallisuus lisääntyy, lapsen oikeudet toteutuvat ja että lapsilla, nuorilla ja perheillä on kestävämpi tulevaisuus

.

Kuva, jossa poika katsoo känykkäänsä. Hänellä on harmaa huppari vedetty pään päälle ja farkkutakki ja farkut. Poika istuu rappusilla ulkona.

Ehkäisevä digityö

SOS-Lapsikylä panostaa digitaalisesti tapahtuvaan auttamiseen ehkäisevässä työssä, koska olemme huomanneet tarpeen saada apua anonyymisti matalalla kynnyksellä. Haluamme myös auttaa siellä, missä lapset ja nuoret ovat – eli verkossa. Tavoitteena on pystyä auttamaan lapsi ja nuoria riippumatta siitä missä päin Suomea tai maailmaa he asuvat.

Tarjoamme apua kaikenikäisille 7-vuotiaista ylöspäin. Auttaminen tapahtuu sekä chateissa kertakohtaamiseen perustuvana tukena että pidempiaikaiseen viestinvaihtoon perustuvana.

Toimintamme verkossa:

Toimimme yhdessä

Haluamme olla mukana luomassa verkkoauttamisen verkostoa, jotta jokainen lapsi, nuori ja perhe löytää tarvitsemansa tukea.

SOS-Lapsikylä on esimerkiksi mukana Sekasin Kollektiivissa, joka tarjoaa tukea mielenterveyden haasteisiin nuorille aikuisille

Kuva, jossa naurava vaaleahiuksinen tyttö pitää käsiään nauravan vanhemman miehen silmien edessä. Tytöllä on valkoinen t-paita ja miehellä sininen paita.

Paikallinen ehkäisevä työ

SOS-Lapsikylän paikallisen ehkäisevän työn tavoitteena on vastata lasten, nuorten ja perheiden varhaisen tuen tarpeisiin ympäri Suomen. Tarpeeseen vastataan esimerkiksi tarjoamalla haastavassa elämäntilanteessa oleville perheille ylisukupolvisia tapaamispaikkoja sekä tukemalla lasten ja nuorten harrastamismahdollisuuksia.

Tuemme myös lasten ja nuorten koulunkäyntiä ja työelämätaitojen kehittymistä. Toimimme myös lasten yksinäisyyden vähentämiseksi.

SOS-Kehittäjänuorissa kehitetään lastensuojelun laatua nuorten omalla toiminnalla.

Lisää tietoa paikallisesta ehkäisevästä työstämme:

Kuva, jossa poika ja mies selaavat yhdessä sohvalla. Miolemmat ovat iloisia. Pojalla on tumma t-paita ja farkut, miehellä vaalean oranssi t-paita ja farkut.

Haluatko auttaa? Tule vapaaehtoiseksi!

SOS-Lapsikylän vapaaehtoisena voit toimia ympäri Suomen. Vapaaehtoiset osallistuvat omalla panoksellaan tärkeään tehtäväämme auttaa lapsia, nuoria ja perheitä. Vapaaehtoisella on aina ammattilainen toiminnan tukena.

Voit tulla vaikka varamummuksi tai -vaariksi lapsiperheiden tueksi tai vastaamaan chatissa lasten huoliin. Tai vaikkapa ratkomaan koulutyön pulmia!

Voit osallistua toimintaan joustavasti elämäntilanteesi mukaan. Tarjolla on kohtaamisia sekä paikan päällä että digitaalisesti. Tukesi voi olla pitkäkestoisempaa tai satunnaisempaa  kaikki tuki on arvokasta!

Lue lisää vapaaehtoistyöstä täältä!

Lue lisää ehkäisevästä työstämme!