SOS-Lapsikylälle on myönnetty Ekokompassi-sertifikaatti

25.1.2024
Uutiset

Ekokompassi-sertifikaatti on myönnetty laitosyksiköillemme Kirrelle ja Rauhalle, ympärivuorokautiselle perhekuntoutukselle valtakunnallisesti ja Kumpulantien toimistollemme. Tarkoituksenamme on tulevaisuudessa laajentaa Ekokompassi kattamaan koko SOS-Lapsikylän toimintaa.

Ekokompassi-sertifikaatti on SOS-Lapsikylälle konkreettinen askel ympäristöasioiden laajempaan haltuunottoon ja kehittämiseen. Tavoitteenamme on, että jokainen lapsi ja nuori saa tarvitsemansa tuen kasvaakseen mahdollisuuksiensa mittoihin. Siksi tiedostamme, että lasten ja nuorten tulevaisuuden kannalta meidän tulee huolehtia myös ympäristöstä ja elinympäristömme jatkuvuudesta.

Pitkäjänteisen työn tulos

Ekokompassiin liittyvä taustatyö käynnistettiin SOS-Lapsikylässä viime vuoden alussa alkukartoituksella, jonka pohjaltaan luotiin ympäristöohjelma. Ohjelma pitää sisällään kolme pääpainopistealuetta, energian, viestinnän ja hankinnat, joiden ympäristövaikutukset organisaatiollemme arvioitiin kaikkein merkittävimmiksi. Niille on kaikille valittu omat tavoitteet ja toimenpiteet, joiden etenemistä seuraamme vuosittain.

– Meille myönnetty Ekokompassi-sertifikaatti on todiste siitä, että kehitämme ympäristötyötämme järjestelmällisesti, tunnistamme toimintamme ympäristövaikutukset ja pyrimme vähentämään niitä jatkuvasti, Ekokompassi-vastaavana toimiva kehittämispäällikkö Sonja Valovaara-Annola sanoo. 

Ekokompassin piirissä on ensimmäisessä vaiheessa Kumpulantien toimisto, laitosyksikkömme Kirre ja Rauha sekä ympärivuorokautinen perhekuntoutus. Tarkoituksenamme on tulevaisuudessa laajentaa Ekokompassi kattamaan koko SOS-Lapsikylän toimintaa.

Ekokompassi on Suomen luonnonsuojeluliiton omistama ympäristöjärjestelmä ja sertifikaatti, joka auditoidaan ulkoisesti. Järjestelmä sisältää 10 kriteeriä, joiden noudattamiseen organisaatiomme on sitoutunut. Ekokompassi pohjautuu ISO 14001 -standardiin.  

SOS-Lapsikylän ympäristölupaus

SOS-Lapsikylän tavoitteena on, että jokainen lapsi ja nuori saa tarvitsemansa tuen kasvaakseen mahdollisuuksiensa mittoihin. Siksi lasten ja nuorten tulevaisuuden kannalta tulee huolehtia myös ympäristöstä ja elinympäristömme jatkuvuudesta. Kiinnitämme niin omassa toiminnassamme kuin kumppaneidemmekin valinnassa huomiota tekoihin, jotka ovat ympäristöä kunnioittavia ja säästäviä. Pienentääksemme toimintamme ympäristövaikutuksia tarkkailemme energian käyttöämme ja pyrimme säästämään energiaa, lisäämme ympäristötietoisuutta viestinnän keinoin sekä teemme vastuullisia hankintoja.  ​

Henkilöstö on tärkein voimavaramme niin arkisessa työssä kuin muutosten tekemisessäkin. Panostamme henkilöstömme perehdytykseen ja ympäristötietoisuuden lisäämiseen, jotta voimme jatkossa lisätä kumppaneidemme ja palveluidemme piirissä olevien lasten ympäristötietoisuutta. Sitoudumme ottamaan ympäristön huomioon kaikessa toiminnassamme.