Lapsen oikeus läheisverkostoonsa – SOS-webinaari 28.5.

23.4.2024
Lastensuojelussa tapahtuu

Klo 15–15.45

Tervetuloa toukokuun SOS-webinaariin!

Lapsella on oikeus tavata vanhempiaan ja muita hänelle läheisiä ihmisiä. Lastensuojelussa tehtävämme on auttaa turvaamaan tämä oikeus ja rakentaa lapselle hyvää aikuisuutta, johon turvallisesti toimiva läheisverkosto kuuluu.

Toukokuun SOS-webinaarissa keskitymme lapsen oikeuteen läheisverkostoonsa tuettujen ja valvottujen tapaamisten käytännön näkökulmasta.  

Asiantuntijoina toimivat SOS-Lapsikylän perhehoidon sosiaaliohjaaja Susanna Pekkola-Jääskeläinen sekä tapaamispaikkapalveluissa työskentelevä palvelupäällikkö Heidi Ylisirniö.

Asiantuntijat käyvät omasta näkökulmastaan ja käytännön kokemuksensa kautta läpi muun muassa tukityöntekijän roolia tapaamisissa ja siihen vaikuttavia tekijöitä, kriittisten tilanteiden käsittelyä tapaamisissa sekä kirjaamista ja yhteistyötä sosiaalityöntekijän kanssa.

Käsittelemme muun muassa seuraavia kysymyksiä: 
Mitä tukityöntekijän tulee roolissaan huomioida? 
Millaista tukea tapaamisissa voidaan antaa? 
Miten tuetut ja valvotut tapaamiset eroavat toisistaan? 
Millaisia kriittisiä tilanteita tapaamisissa saattaa tulla ja miten niissä toimitaan? 
Mitä ja miten tapaamisista kirjataan?


Webinaari on maksuton ja kaikille avoin ja se on erityisesti suunnattu lasten parissa työskenteleville sosiaalialan ammattilaisille.

Etkö ehdi osallistumaan?

Ei huolta. Kerro, mistä SOS-webinaarista olet kiinnostunut. Lähetämme sinulle linkin tallenteeseen haluamastasi webinaarista sähköpostitse. Ota yhteyttä sos-webinaari@sos-lapsikyla.fi

Mikä on SOS-webinaari?

SOS-webinaarit tarjoavat sosiaalityöntekijöille ja alan ammattilaisille tietoa ja ajatuksia ajankohtaisista aiheista. Tule kuulemaan asiantuntijoitamme! Webinaarit vievät päivästäsi vain hetken ja ovat täysin maksuttomia.