Blogi

Kutsumme sinut mukaan yhteiskunnalliseen keskusteluun lasten ja perheiden asioiden nykytilasta ja tulevaisuudesta.

Blogissamme annamme äänen ihmisille SOS-lapsikylätyön takana ja sinulle lukijamme mahdollisuuden kertoa ajatuksistasi.

 

Lapsen osallisuus suojelee lasta

Lapsen oikeus ilmaista näkemyksensä ja saada ne huomioiduksi itseään koskevissa asioissa on lapselle kuuluva perus- ja ihmisoikeus. Sen vastapainona on aina aikuisten velvollisuus ottaa lapsen oikeus vakavasti.

Lue lisää
20.11.2017
Jos et sä soita

Viime vuonna isänpäivänä iltapäivälehdet otsikoivat surullisia tarinoita merkkipäivänä yksin jääneistä isistä. Ei tullut korttia, kukaan ei tullut käymään eikä soittanut. Useissa tarinoissa kerrottiin, kuinka tähän oli tultu. Jotkut isistä syyttivät tilanteesta lapsen ympärillä eläviä muita aikuisia.

Lue lisää
09.11.2017
Soili Leino
Uusia avauksia perhekuntoutuksessa

Perhekuntoutuksen rooli SOS-Lapsikylän palveluissa on kasvanut viimeisen kahden vuoden aikana merkittävästi. Koko perheen auttamiseen liittyy monia myönteisiä asioita ja perhekuntoutus nostaa perheen oikealla tavalla keskiöön ja toteuttaa hienolla tavalla myös lapsen etua.

Lue lisää
26.10.2017
Janne Kankaanniemi
Avain parempaan elämään

Viime keväänä tapasin erääseen SOS-Lapsikylän kehitysyhteistyöhankkeeseen osallistuneen kahdeksan lapsen nuoren äidin. Kohtaaminen on jäänyt pysyvästi mieleeni. Nainen kertoi tarinansa ja sen, kuinka hän on koulutuksella saanut paremman elämän itselleen ja lapsilleen.

Lue lisää
11.10.2017
Minä muistan sinut

Olin viime viikolla valtakunnallisilla lastensuojelupäivillä. Hienoja keskusteluja, mielenkiintoisia avauksia ja yhtenä itseäni eniten koskettaneista: SOS-kehittäjänuorten puheenvuoro Speaker’s cornerissa. Nuoret ovat itse suunnitelleet koulutuskiertueen, jossa kiertävät eri puolilla Suomea puhumassa muun muassa kuntien sosiaalityöntekijöille siitä, miten juuri heistä voi tulla entistä parempia omassa työssään.

Lue lisää
03.10.2017
Johanna Hedman

Arkisto

Vakikirjoittajat