Blogi

Kutsumme sinut mukaan yhteiskunnalliseen keskusteluun lasten ja perheiden asioiden nykytilasta ja tulevaisuudesta.

Blogissamme annamme äänen ihmisille SOS-lapsikylätyön takana ja sinulle lukijamme mahdollisuuden kertoa ajatuksistasi.

 

Kaikki lapset eivät uskalla unelmoida lomasta

Viime talvena sain olla saattamassa erään lapsikylän jännityksestä kihisevän väen lähtöä talvileirille pohjoiseen. Lapset pyörivät levottomina kassiensa kanssa kuin mikä tahansa hälyisä matkapoppoo. Tavanomaiseen lomaseurueeseen verrattuna tässä joukossa jotain oli kuitenkin toisin: mukana oli lapsia, joille tämä oli ihka ensimmäinen oikea lomareissu.

Lue lisää
27.07.2017
Annemi Usva-Vänttinen
Jussi Pyykkönen
Vaikuttavuus palvelutuotannon keskiöön

Suomessa on syrjäytymisvaarassa jopa 120 000 lasta ja nuorta. Heillä ei ole edessään sitä samaa koulutuksen, riittävän toimeentulon ja arjen hyvinvoinnin näkymää kuin ikätovereillaan. Mikä olisi paras tapa varmistaa, että jokaisella lapsella ja nuorella on edessään kestävä tulevaisuus?

Lue lisää
06.07.2017
Mihin kaikki katosi?

Antti oli nuoren äitinsä, Annan, elämän keskipiste. Vaikeasta taustastaan ja ympäristön epäluuloista huolimatta Anna oli päättänyt pitää Antin ja kantaa äitiyden vastuun. Jo raskauden aikana Anna pohti paljon omaa lapsuuttaan ja suhdettaan omaan äitiinsä.

Lue lisää
28.06.2017
Oskari Savisalo
Unelmien äärellä

Muistan ajan sijoitukseni jälkeen, jolloin unelmoiminen tuntui minusta mahdottomalta. En jaksanut tai halunnut ajatella elämää kovin pitkälle eteenpäin. Arjen tasoittuessa ja toisten ihmisten rohkaistessa sydämeni toiveet alkoivat taas elää mielessäni. Tarvitsin kuitenkin aikaa, turvaa ja toisia ihmisiä.

Lue lisää
20.06.2017
Sinullakin oli unelma

Sinullakin oli unelma, vaikka pitkään aikaan et uskaltanut sanoa sitä ääneen. Se teki liian kipeää ja tiesit, miten vaikeaa – lähes mahdotonta – sinun olisi saavuttaa unelmasi kaiken sen jälkeen, mitä oli tapahtunut. En tiedä, mitä kaikkea elämässäsi oli ollut, mitä olit kokenut ja miksi olit tehnyt vääriä valintoja. Sen tiedän, että kannoit mukanasi paljon häpeää ja puhumattomia asioita.

Lue lisää
14.06.2017
Anna-Liisa Koisti-Auer

Arkisto

Vakikirjoittajat