Blogi

Kutsumme sinut mukaan yhteiskunnalliseen keskusteluun lasten ja perheiden asioiden nykytilasta ja tulevaisuudesta.

Blogissamme annamme äänen ihmisille SOS-lapsikylätyön takana ja sinulle lukijamme mahdollisuuden kertoa ajatuksistasi.

 

Mihin kaikki katosi?

Antti oli nuoren äitinsä, Annan, elämän keskipiste. Vaikeasta taustastaan ja ympäristön epäluuloista huolimatta Anna oli päättänyt pitää Antin ja kantaa äitiyden vastuun. Jo raskauden aikana Anna pohti paljon omaa lapsuuttaan ja suhdettaan omaan äitiinsä.

Lue lisää
28.06.2017
Oskari Savisalo
Unelmien äärellä

Muistan ajan sijoitukseni jälkeen, jolloin unelmoiminen tuntui minusta mahdottomalta. En jaksanut tai halunnut ajatella elämää kovin pitkälle eteenpäin. Arjen tasoittuessa ja toisten ihmisten rohkaistessa sydämeni toiveet alkoivat taas elää mielessäni. Tarvitsin kuitenkin aikaa, turvaa ja toisia ihmisiä.

Lue lisää
20.06.2017
Sinullakin oli unelma

Sinullakin oli unelma, vaikka pitkään aikaan et uskaltanut sanoa sitä ääneen. Se teki liian kipeää ja tiesit, miten vaikeaa – lähes mahdotonta – sinun olisi saavuttaa unelmasi kaiken sen jälkeen, mitä oli tapahtunut. En tiedä, mitä kaikkea elämässäsi oli ollut, mitä olit kokenut ja miksi olit tehnyt vääriä valintoja. Sen tiedän, että kannoit mukanasi paljon häpeää ja puhumattomia asioita.

Lue lisää
14.06.2017
Anna-Liisa Koisti-Auer
Unelmoinnin henki

Kun istuin pienessä Cessna-koneessa eteläisessä Afrikassa, ja tihrustin lentäjän vierestä mutaista tietä keskellä viidakkoa, unelmoin siitä, että pääsisimme ehjänä maahan, että henki säilyisi. Levennetty polku oli näet kiitorata, jota kohti vaapuimme siivet heilahdellen puolelta toiselle.

Lue lisää
08.06.2017
Ilona Vierikko
Sijoitetuilta lapsilta kielletään valokuvamuistot

Kolmilapsisessa sijaisperheessä on tapana antaa lapsille 18-vuotispäivänä lahjaksi valokuva-albumi, jonne on koottu kuvia perheen elämästä koko lapsen elämän ajalta: ensimmäisestä koulupäivästä, kesälomista, joulusta. Perhekuvissa esiintyy kuitenkin vanhempien lisäksi vain yksi lapsista, kaksi muuta on rajattu kaikista kuvista ulkopuolelle.

Lue lisää
01.06.2017

Arkisto

Vakikirjoittajat