Blogi

Kutsumme sinut mukaan yhteiskunnalliseen keskusteluun lasten ja perheiden asioiden nykytilasta ja tulevaisuudesta.

Blogissamme annamme äänen ihmisille SOS-lapsikylätyön takana ja sinulle lukijamme mahdollisuuden kertoa ajatuksistasi.

 

Avain parempaan elämään

Viime keväänä tapasin erääseen SOS-Lapsikylän kehitysyhteistyöhankkeeseen osallistuneen kahdeksan lapsen nuoren äidin. Kohtaaminen on jäänyt pysyvästi mieleeni. Nainen kertoi tarinansa ja sen, kuinka hän on koulutuksella saanut paremman elämän itselleen ja lapsilleen.

Lue lisää
11.10.2017
Minä muistan sinut

Olin viime viikolla valtakunnallisilla lastensuojelupäivillä. Hienoja keskusteluja, mielenkiintoisia avauksia ja yhtenä itseäni eniten koskettaneista: SOS-kehittäjänuorten puheenvuoro Speaker’s cornerissa. Nuoret ovat itse suunnitelleet koulutuskiertueen, jossa kiertävät eri puolilla Suomea puhumassa muun muassa kuntien sosiaalityöntekijöille siitä, miten juuri heistä voi tulla entistä parempia omassa työssään.

Lue lisää
03.10.2017
Johanna Hedman
Lastensuojelun asiakkaana olevasta lapsesta ei pitäisi olla huolissaan

Olen toiminut lastensuojelun lakimiehenä kahdenkymmenen vuoden ajan. Sinä aikana olen kuullut muun muassa lapseen liittyvästä huolesta, heränneestä huolesta, lastensuojelullisesta huolesta, epämääräisestä huolesta ja huolen harmaista vyöhykkeistä enemmän kuin laki sallii. Aluksi huoli-sana ainoastaan särähti korvassa, myöhemmin ärsytti ja turhautti ja lopuksi suututti.

Lue lisää
27.09.2017
Koskettavaa ja kehittävää asiakaspalautetta sijaishuollosta

Lähes jokaisessa kaupasta, kioskista ja palvelupisteestä löytyy ulko-oven läheisyydestä vekotin, jolla asiakas voi jättää palautetta: miten onnistuimme tänään? Myös netti on pullollaan erilaisia palveluiden arvostelusivuja ja Facebookissa voi arvioida palveluita asettamalla niille tähtiä oman arvionsa mukaan.

Lue lisää
20.09.2017
Johanna Hedman
Pirstaleista paloiksi, paloista kartoiksi

Jokaisella sijaishuollossa kasvavalla tai kasvaneella on arvokas ja yksilöllinen elämänkaari. Elämä ei rakennu pelkästään huostaanoton jälkeiseen aikaan, vaan niillä olosuhteilla ja sosiaalisilla tekijöillä, joissa lapsi on ensimmäiset vuotensa elänyt, on läpi elämän kantava merkitys.

Lue lisää
14.09.2017
Oskari Savisalo

Arkisto

Vakikirjoittajat