Blogi

Kutsumme sinut mukaan yhteiskunnalliseen keskusteluun lasten ja perheiden asioiden nykytilasta ja tulevaisuudesta.

Blogissamme annamme äänen ihmisille SOS-lapsikylätyön takana ja sinulle lukijamme mahdollisuuden kertoa ajatuksistasi.

 

Uudistuva SOS-Lapsikylä yhä useamman lapsen tukena

Lapsen sijoittaminen asumaan pois omasta syntymäkodistaan uusien vanhempien ja sisarusten kanssa on aina kaikille osapuolille jännittävä, vähän hämmentävä ja tunteikas hetki. Lapsen, sisarusten ja vanhempien päässä sinkoilee monenlaisia ajatuksia.

Lue lisää
26.04.2017
Marja Pajulahti
Riitta Laakso
Katseen kohteena sijaishuollon arki

Vaikka sijaishuoltoon liittyvä tutkimuskiinnostus on lisääntynyt viime vuosina, tiedämme tutkimusten pohjalta kuitenkin varsin vähän siitä, millaisia arjen käytäntöjä lastensuojelulaitoksissa on tai miten sijaisperheissä toimitaan lasten kanssa.

Lue lisää
19.04.2017
Aija Rikala
Sisaruudesta sielunkumppanuutta ja itsepuolustustaitoja

Useimmilla ihmisillä on sisaruksia. Olen nähnyt, että jotkut sisarukset ovat toisilleen todella läheisiä ja tärkeitä. Niitäkin olen tavannut, jotka eivät siedä toisiaan tai ovat peräti ilmiriidoissa keskenään. Mitä tuhlausta!

Lue lisää
06.04.2017
Aija Rikala
Euroopan karsin(n)at

Hienosti askarrellussa kaulalapussa lukee: ”Nimi: Dersam; Ikä 10; Haluan mennä Saksaan”. Tussilla on lappuun lisäilty myös sydämiä. Tyttö esittelee syystäkin ylpeänä aikaansaannostaan. Huoneen toisessa päässä viisi pikkupoikaa näpyttelee varmaotteisesti läppäreitä. Matematiikan tehtävät vilisevät kuvaruudulla. Ohjaajat katselevat taaempaa.

Lue lisää
31.03.2017
Jukka Kotkavuori
Riko kaava, näytä haava

PRIDE-kouluttajana* tulee katsottua taaksepäin omaan perhehoitajan eli sijaisvanhemman historiaansa. Kun kouluttajana kertoo omia kokemuksiaan, on muistettava antaa tapahtumille konteksti: tänä päivänä jotkut asiat tehtäisiin toisin. Alussa puuttui ehkä osaamista ja ymmärrystä, mutta vielä enemmän puuttui rohkeutta.

Lue lisää
29.03.2017
Soili Leino

Arkisto

Vakikirjoittajat