LäksyApuu tukee nyt myös kuudesluokkalaisia

23.1.2023
Uutiset
Kuva, jossa nuori tyttö katsoo suoraan kameraan. Hänellä on vaaleat hiukset ja punamustaraidallinen pusero. Taustalla on vihreää ja kirjahyllyjä.

SOS-Lapsikylän LäksyApuu-palvelu auttaa nyt entistä nuorempia koululaisia. Nuorten toiveiden perusteella palvelu on avattu myös kuudesluokkalaisille. Koulunkäynnin nivelvaiheessa oleville läksyavusta on suurta apua. (Lue uutinen ruotsiksi)

Asiakaspalautteissa ja sosiaalisen median kommenteissa moni nuori on toivonut LäksyApuun avautumista nuoremmille oppilaille. Kohderyhmän toiveesta SOS-Lapsikylä on päättänyt laajentaa palvelua myös alakoulun kuudesluokkalaisille.

”Innolla odotamme mahdollisuutta auttaa nuorempiakin oppilaita heidän koulupulmiensa kanssa. Chatissa näkyy käytännössä, kuinka hankalaa on omaksua uutta tietoa yläasteella, jos pohjatiedot ovat jääneet puutteellisiksi. Tämä on myös panostus haasteiden ennaltaehkäisyyn”, toteaa LäksyApuun kehittämissuunnittelija Emmi Reenkola.

Kuudesluokkalaiset ovat nivelvaiheessa ennen siirtymistä yläasteelle, eli tarvitsevat tässä kohtaa erityistä tukea.

Tukea ja kannustusta koulunkäyntiin

SOS-Lapsikylä on tarjonnut yläasteen ja nivelvaiheen oppilaille tukea koulutehtävien tekemiseen LäksyApuu-palvelussa viime vuoden syyskuusta alkaen, ja moni on jo löytänyt palveluun. Se toimii chatin kautta osoitteessa laksyapuu.fi. Tavoitteena on löytää myös ne oppilaat, jotka eivät saa tukea muualta ja ovat vaarassa syrjäytyä.

LäksyApuu tarjoaa oppilaille tukea kello 14–18 sunnuntaista torstaihin. Läksyissä lapsia ja nuoria auttavat SOS-Lapsikylän työntekijät sekä koulutetut vapaaehtoiset. Vapaaehtoinen on turvallinen aikuinen, jolla on aikaa ja mahdollisuus olla läsnä läksyjen teossa tukien ja jotka voivat jakaa osaamistaan, ja samalla saavat mielekkään tavan tukea lapsia ja nuoria.

LäksyApuu-toiminnan tarkoituksena on vahvistaa oppilaiden voimavaroja, edistää heidän kokemustaan itsestään oppijana sekä ehkäistä koulupudokkuutta. 

“Läksyapua tarjoamalla haluamme vähentää eriarvoisuutta ja tukea lapsia ja nuoria, jotta he voisivat kasvaa ja kehittyä mahdollisuuksiensa mittoihin. Yritämme myös tavoittaa nuoria, joilla haasteet kasaantuvat”, sanoo Emmi Reenkola. 

LäksyApuu on SOS-Lapsikylän ensimmäinen kaksikielinen toiminta – palvelu toimii samoin periaattein myös ruotsiksi (på svenska). 

Vankka kokemus digitaalisesta auttamisesta

SOS-Lapsikylälle on kertynyt viime vuosina arvokasta kokemusta siitä, kuinka lapsia voidaan auttaa digitaalisesti ja LäksyApuu täydentää tätä kokonaisuutta. Muita SOS-Lapsikylän etäpalveluita ovat Apuu-chat 7–15-vuotialle lapsille, ukrainankielinen Let’s chat -chatti sekä Ylitse MentorApp, jossa mentorit tarjoavat pidempiaikaista vertaistukea esimerkiksi lastensuojelun piirissä tai päihdeperheessä kasvaneille. SOS-Lapsikylä on mukana myös Sekasin Kollektiivissa, joka tarjoaa tukea 15–29-vuotiaille Sekasin Chatin ja Sekasin Gamingin kautta. 

SOS-Lapsikylä tarjoaa LäksyApuu-toimintaa lahjoitusvaroin. Toiminnan pääyhteistyökumppanina toimii Paulig

LäksyApuu on myös saanut suuren avustuksenBrita Maria Renlunds minne -säätiöltä

Lisätietoja

Emmi Reenkola
Kehittämissuunnittelija, ehkäisevä digityö
Puh: 044 491 6804
emmi.reenkola@sos-lapsikyla.fi

Kuva: Colourbox