fbpx

Anonyymi
ilmoitus-
kanava

Vastuullisuus on yksi arvoistamme ja tavoitteenamme on ylläpitää avoimuuden ilmapiiriä sekä noudattaa SOS-Lapsikylän eettisiä toimintaperiaatteita kaikessa toiminnassamme. EU:n whistleblower-direktiivin myötä olemme avanneet anonyymin ilmoituskanavan epäiltyjen väärinkäytösten ilmoittamiselle.

Ilmoituskanavan kautta voit ilmoittaa, mikäli epäilet meitä väärinkäytöksistä tai toiminnasta, joka ei noudata eettisiä periaatteitamme. Kaikki ilmoitukset käsitellään luottamuksellisesti. Ilmoituskanava on tarkoitettu ainoastaan väärinkäytösepäilyistä ilmoittamiseen.

Kanavan kautta voit ilmoittaa havainnoistasi seuraaviin asioihin liittyen:

  • Eturistiriidat ja lahjonta
  • Ihmisoikeusrikkomukset
  • Kilpailulainsäädäntöä vastaan tehdyt rikkomukset
  • Korruptio
  • Petos
  • Taloudelliset väärinkäytökset
  • Vakavat syrjinnän tai ahdistelun muodot
  • Ympäristörikkomukset

Ilmoitus tehdään nimettömästi whistleblower-ilmoituskanavalle.
Löydät anonyymin ilmoituskanavan täältä.

Kaikki ilmoitukset käsitellään luottamuksellisesti. Ilmoittajalla ei tarvitse olla vankkoja todisteita väärinkäytöksestä ennen epäilystä ilmoittamista. Ilmoituskanavan väärinkäyttö eli totuudenvastaisen tiedon tahallinen ilmoittaminen on vakava rikkomus, joka voi johtaa jatkotoimenpiteisiin.


Tietoa järjestelmästä ja tietojen käsittelystä

Whistleblower-kanava on rakennettu Qreform Oy:n tarjoamaan Laatuportti-järjestelmään täysin erilliseksi muista Laatuportin kautta ilmoitettavista laatupoikkeamista, mikä turvaa ilmoitusten nimettömän käsittelyn. SOS-Lapsikylä ei pysty tunnistamaan ilmoituksen lähdettä, paitsi jos kerrot yhteystietosi, mikä on vapaaehtoista. Järjestelmä ei tallenna ilmoituksiin liittyvää metadataa eikä pysty tunnistamaan ilmoittajan IP-osoitetta. Ilmoituskanavan avulla SOS-Lapsikylän nimetyt ilmoitusten käsittelijät sekä nimetön ilmoittaja voivat käydä keskustelua.

Kaikkiin ilmoituksiin suhtaudutaan vakavasti ja ne käsitellään asianmukaisesti SOS-Lapsikylän whistleblower-tiimissä. Ilmoituksen tekijälle lähetetään ilmoituskanavan kautta vahvistus ilmoituksen vastaanottamisesta seitsemän (7) päivän kuluessa ilmoituksen vastaanottamisesta.