fbpx
poika makaa sängyllä vakavan näköisenä ja pitelee kännykkää
Let's chat - ukrainankielinen chatti

Tukea lapsille ja nuorille ukrainaksi

Let's chat - ukrainankielinen chat

Tukea sotaa paenneille lapsille ja nuorille ukrainaksi

SOS-Lapsikylän ukrainankielinen chat Let’s chat tarjoaa lapsille ja nuorille mahdollisuuden keskustella päivystäjämme kanssa kokemuksistaan tai huolenaiheistaan nimettömästi ja luottamuksellisesti. 

Let’s chat on ukrainankielinen versio Apuu-chatista, jotta varsinkin sotaa paenneet lapset voivat saada tukea omalla kielellään. Apuu-chat on jo parin vuoden ajan tarjonnut apua ja tukea kymmenille tuhansille suomalaisille lapsille, jotka kokevat olonsa turvattomaksi tai uhatuksi ja tarvitsevat apua. 

 

 

Sodan aiheuttama epävarmuus on näkynyt voimakkaana kasvuna SOS-Lapsikylän chat-palveluihin pyrkivien nuorten määrässä. Monet etsivät tälläkin hetkellä tukea pystyäkseen sopeutumaan uuteen arkeen pelon, ahdistuksen ja epävarmuuden keskellä.

Chatissa voi myös saada apua läksyihin ja koulutyöhön. Domashka-palvelua löytyy Let’s chatin-sivulla valitsemalla Apua kotitehtäviin. Lue lisää täältä.

ДАВАЙ ПОСПІЛКУЄМОСЬ (Let’s chat/Jutellaan) on tarkoitettu 7–17-vuotiaille lapsille ja nuorille ja se on avoinna aina arkipäivisin kello 12–17. Osoite palveluun on letschat.fi 

Lisää tietoa: 

Meille on tärkeää, että chat on turvallinen paikka jokaiselle lapselle. Lähtökohta on, että kanssamme voi tulla keskustelemaan mistä tahansa asiasta. Erityisesti lapsia mietityttävät ihmissuhteisiin liittyvät asiat, ero läheisistä, ystävistä ja kotipaikasta.
Iryna Petermann, tiimivastaava

Lahjoittamalla annat keskusteluapua Ukrainan lapsille

Lahjoittamalla annat keskusteluapua Ukrainan lapsille. 

Sodan traumaattisten tapahtumien lisäksi monet ihan tavallisetkin kysymykset painavat nyt sotaa paenneiden lasten mieliä. Mitä voisin tehdä koulun jälkeen? Kuka leikkisi kanssani? 

SOS-Lapsikylän ukrainankielinen chat tarjoaa näille lapsille mahdollisuuden keskustella kokemuksistaan tai
huolenaiheistaan. 

Lahjoittamalla annat lapselle keskusteluapua turvalliselta aikuiselta, joka auttaa kantamaan vaikeiden kokemusten taakkaa. 

Sinä voit auttaa meitä varmistamaan, että yksikään lapsi ei jää yksin vaikeiden kokemustensa kanssa. 

Näin lahjoitat: 

Verkossa: tällä lomakkeella 

Tekstiviestillä: Tekstaa SOS20 numeroon 16155 (20 €) 

MobilePaylla: numeroon 40331

raitapaitainen tyttö katsoo kännykäänsä maaten sängyllä

Tulisitko vapaaehtoiseksi chattiin?

Chattiin tarvitaan ukrainankielisiä vapaaehtoisia – jos voisit auttaa tai tunnet jonkun, joka olisi kiinnostunut lisää tietoja saa täältä (ukrainaksi).

Vapaaehtoiset koulutetaan tehtävään, ja heillä on aina työntekijöiden tuki saatavilla.

Vahvaa osaamista digiauttamisesta

Let’s chat -palvelu ukrainaksi pystyttiin avaamaan vain viidessä viikossa, koska SOS-Lapsikylällä on vankka osaaminen digiauttamisesta. Palvelu on ukrainankielinen versio SOS-Lapsikylän Apuu-chatista, joka on jo yli kahden vuoden ajan toiminut tehokkaana auttamiskanavana kymmenille tuhansille suomalaisille lapsille tilanteissa, jossa lapsi on kokenut olonsa huolestuneeksi, turvattomaksi tai uhatuksi ja tarvinnut apua.  

Apuu-chatin lisäksi SOS-Lapsikylä on kehittänyt useita eri kohderyhmille suunnattuja digitaalisen auttamisen ja vertaistuen kanavia. 

Kokemusta digiauttamisesta on myös kertynyt Sekasin-kollektiivissa ja Ylitse MentorAppista. SOS-Lapsikylällä on hyvin toimivaksi todetut käytännöt esimerkiksi lasten kohtaamisessa ja päivystäjien kouluttamisessa tehtäväänsä. Vakiintuneiden teknisten yhteistyökumppaniemme kanssa on voimme rakentaa laadukkaan ja tietoturvallisen palvelun sujuvasti. 

Let’s chatin toiminnan nopea käynnistäminen on ollut mahdollista SOS-Lapsikylän saamien anteliaiden lahjoitusten ansiosta. Varainkeruuta chatin tukemiseksi jatketaan yhä, jotta palvelua voidaan ylläpitää niin pitkään kuin sille on tarvetta. Lahjoitusohjeet löydät: https://www.sos-lapsikyla.fi/ukraina-chat/  

Ota yhteyttä!

Iryna Petermann
tiimivastaava / керівник команди, Let's chat
044 700 2642

Ajankohtaista