SOS-lapsikyläjärjestö Ukrainasta paenneiden lasten tukena paikan päällä -kuvareportaasi

19.4.2022
Tarinoita maailmalta

Ukrainan sodan jatkuessa yhä useampi ukrainalainen joutuu jättämään kotinsa ja osan perheestään etsiäkseen turvaa. Toivomme kovasti, että sota loppuisi mahdollisimman pian, mutta sillä välin olemme läsnä tukemassa haavoittuvassa asemassa olevia lapsia. Katso, miten SOS-lapsikyläjärjestö auttaa Ukrainasta paenneita lapsia ja perheitä.

Kaksi ukrainalaista lasta keinumassa pihalla Romanian Hemeiuksen SOS-lapsikylässä, josta he saivat turvallisen kodin. 
Pystytimme yhteistyöorganisaatiomme Ukrainian Education Platformin kanssa lapsiystävällisen tilan Lviviin. Kuva: Viktoria Gudova 
Ukrainasta paenneiden lasten ja nuorten tulee voida jatkaa elämäänsä turvassa tavalliseen tyyliin, jonka vuoksi järjestämme mahdollisuuden mm. koulunkäyntiin, harrastustoimintaan ja psykologiseen tukeen. Kuvassa ukrainalainen lapsi kirjoittamassa Romanian Cisnădien SOS-lapsikylässä. Kuva: Katerina Ilievska  
SOS-lapsikyläjärjestön joukkoja Puolan rajalla Ukrainasta paenneita vastassa. Kuva: Katerina Ilievska 
Kuvassa on nigerialaisia Ukrainassa opiskelevia opiskelijoita, jotka ovat nyt turvassa Romanian Cisnădiessa. 
Myös kriisin keskellä lapsien kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kannalta leikkiminen on tärkeää. Kuvassa sotaa paenneita lapsia leikkimässä Romanian Cisnădien SOS-lapsikylän pihalla. Kuva: Katerina Ilievska