fbpx

Tietoa kotimaan työn tukemisesta

Kuukausilahjoittajaksi ryhtyminen on pitkäjänteinen ja vaikuttavin tapa auttaa lapsia Suomessa. Kuukausilahjoittajaksi voit liittyä helposti ja nopeasti verkon kautta. Lahjoittajana olet mukana niin kauan kuin itse haluat. Me pidämme sinut ajan tasalla siitä, miten lahjoituksesi auttaa lapsia Suomessa lähettämällä sinulle kahdesti vuodessa Kuulumisia-lehden ja uutiskirjeitä. 

Miten maksan kuukausilahjoitukseni?

Maksutapa verkossa on e-lasku, luottokortti tai MobilePay.

 • Valitessasi maksutavaksesi e-laskun lähetämme kotiisi ja sähköpostiisi tiedot siitä, miten voit itse tilata e-laskun. Voit myös tilata e-laskun heti liittymisesi yhteydessä.
 • Valitessasi maksutavaksesi luottokortin rekisteröit maksukorttisi liittyessäsi ja kortiltasi veloitetaan jatkossa kerran kuussa kuukausilahjoituksen summa.
 • Valitessasi maksutavaksesi MobilePayn saat liittyessäsi tekstiviestin linkin kanssa, josta pääset hyväksymään kuukausilahjoituksen ja tekemään ensimmäisen lahjoituksen. Jatkossa kuukausilahjoituksen summa veloitetaan kerran kuussa MobilePay-sovelluksen kautta.

Olethan yhteydessä lahjoittajapalveluun, mikäli kaipaat apua.

Takaisin kysymyslistaan

Kuinka kauan kuukausilahjoittajuus kestää?

Kuukausilahjoittaminen on vapaaehtoista eikä sinun tarvitse sitoutua tietyksi määräajaksi. Lasten ja perheiden auttaminen on kuitenkin pitkäjänteistä työtä, minkä vuoksi toivomme, että työmme tukijat auttaisivat meitä mahdollisuuksiensa mukaan pitkäkestoisesti.

Takaisin kysymyslistaan

Mihin lahjoitusvarat käytetään?

Lahjoittajana kuljet apua tarvitsevien lasten rinnalla. Sinä mahdollistat heille turvaa, huolenpitoa ja hoivaa. Olet auttamassa heitä hädän hetkellä. Ansiostasi lukuisat lapset saavat arvoisensa lapsuuden ja mahdollisuuden kasvaa mahdollisuuksiensa mittoihin.

 • Suojelemme hädässä olevia lapsia antamalla tukea turvallisilta aikuisilta esimerkiksi Apuu-chatin kautta.
 • Tuemme vähävaraisten lasten ja nuorten harrastamista yhteistyössä koulujen kanssa Unelmista totta -harrastustuen avulla.
 • Tuemme lapsikyliin sijoitettujen lasten harrastuksia, koulunkäyntiä ja leiritoimintaa.
 • Kehitämme kuntien kumppanina lasten ja perheiden palveluita, jotta vaikeuksien keskellä elävät perheet saisivat tarvitsemaansa apua heille parhaalla mahdollisella tavalla riittävän ajoissa.
 • Autamme vaikeuksissa olevia perheitä mm. ruoka-avun kautta kriisitilanteissa.
 • Ehkäisemme nuorten syrjäytymistä vahvistamalla heidän elämänhallintataitojaan. Lue lisää >
 • Puolustamme lasten oikeuksia ja autamme lapsia ja nuoria vaikuttamaan ja olemaan osallisena omissa asioissaan yhteiskunnassa. Lue lisää >
 • Autamme nuoria saamaan tukea työllistymiseen. Lue lisää >
 • Tuemme vanhempia rakentamaan tasapainoisen kasvuympäristön lapsilleen. Lue lisää > 
 • Mahdollistamme vertaistukea sitä tarvitseville. SOS-Lapsikylän valmentamien vertaismentoreiden kanssa voi jutella mistä tahansa mieltä painavasta asiasta, kuten esimerkiksi itsenäistymisestä, opiskelu-unelmista, vanhemmuudesta tai arkipäiväisistä huolista. Lue lisää >

Takaisin kysymyslistaan

Voinko saada kummilapsen Suomesta?

Kummilapsen saaminen Suomesta ei valitettavasti ole mahdollista lasten yksityisyyden suojelemiseksi. Voit kuitenkin tukea yksittäistä lasta tai lapsikylää yli 80 maassa toimimalla SOS-Kummina.

Takaisin kysymyslistaan

Minkälaista viestintää saan?

Saat kahdesti vuodessa Kuulumisia-lehden. Sieltä voit lukea ajankohtaisista asioista lastensuojelussa ja siitä, mitä lahjoituksillasi saadaan aikaan. Lähetämme sinulle myös postia vähintään kerran vuoden aikana, jossa kerromme mitä tuellasi on saatu aikaan. Saat meiltä lisäksi säännöllisesti sähköisiä uutiskirjeitä.

Takaisin kysymyslistaan

Lahjoitusvarat käytetään lasten ja perheiden tukemiseen Suomessa. Keräyskulut sisältävät varojen hallinnoinnin, viestinnän ja uusien lahjoittajien hankinnan.

75%
Lasten ja perheiden hyväksi