SOS-Lapsikylä tukee myös ukrainankielisiä lapsia läksyissä

12.10.2022
Uutiset

Monen ukrainalaisen lapsen koulutaipaleeseen on tullut katkos sodan syttymisen jälkeen. SOS-Lapsikylä tukee heitä avaamalla juuri ukrainankielisille suunnatun läksyapupalvelun Domashka by Let’s chat. (ukrainaksi /українською мовою)

Monet Suomeen sotaa paenneet ukrainalaiset lapset ovat aloittaneet suomalaisessa koulussa. Osa lapsista taas käy etäkoulua Ukrainaan ja osa jopa näitä kahta koulua rinnakkain.

On vaativaa aloittaa koulu uudessa maassa, uudella kielellä ja uusien koulukavereiden kanssa. SOS-Lapsikylä haluaa siksi tukea ukrainalaisia lapsia ja nuoria juuri heille suunnatun läksyavun Domashka by Let’s chat:in avulla. Palvelu löytyy osoitteessa letschat.fi

Läksyapua toteutetaan etäyhteydellä arkipäivisin klo 12–17. Domashka on tarkoitettu 7–17-vuotiaille lapsille ja nuorille. Toiminta on maksutonta ja kaikille avointa. Chatissa auttavat SOS-Lapsikylän työntekijät ja vapaaehtoiset.

Domashka-läksyavussa lapset ja nuoret voivat miettiä yhdessä aikuisen kanssa koulutehtäviä, keskustella koulunkäynnistä Suomessa ja tulevaisuudensuunnitelmista.

“Lapset voivat tuntea ahdistusta, kun he eivät ymmärrä tai osaa suorittaa tehtäviä. Tämän seurauksena he eivät yksinkertaisesti suorita niitä tai menettävät kiinnostuksensa aiheeseen kokonaan. Domashka-palvelu ei tee kotitehtäviä lapsille, vaan asiantuntijamme auttavat lapsia ja nuoria selviytymään ongelmallisista tehtävistä, jotta lapset selviävät tehtävistä jatkossa itsenäisesti ilman stressiä”, kertoo tiimivastaava Iryna Petermann.

Chatista saa apua ja tukea

SOS-Lapsikylä on jo keväällä avannut ukrainankielisille lapsille tarkoitetun Let’s chat-palvelun, jotta varsinkin sotaa paenneet lapset voivat saada tukea omalla kielellään. Let’s chat on ukrainankielinen versio Apuu-chatista, jossa on jo parin vuoden ajan tarjottu apua ja tukea kymmenille tuhansille suomalaisille lapsille, jotka kokevat olonsa turvattomaksi tai uhatuksi ja tarvitsevat apua. 

Läskyapu-toiminnasta SOS-Lapsikylällä on kokemusta myös suomeksi ja ruotsiksi Läksyapuu/Läxhjälpen -toiminnan kautta.

Lisätietoja:

Iryna Petermann
Tiimivastaava
044 700 2642
iryna.petermann@sos-lapsikyla.fi