fbpx

Nyt kannattaa olla pelkkänä korvana

Vain lapsuudessaan kannateltu voi kannatella tulevaisuuden yhteiskuntaamme.

Ryhdy kannattelijaksi
nainen halaa lasta silmät kiinni

"Tukiperheenä toimiminen on ollut ihan huippua. Yhteys lapseen syntyi nopeasti ja yhteiset viikonloput ja hetket ovat molemmille osapuolille tärkeitä. Olemme saaneet ihanan lapsen osaksi elämäämme ja olemme saaneet olla avuksi."
tukiperhe

raitapaitainen tyttö katsoo kännykäänsä maaten sängyllä

"Täällä on turvallista puhua ja tuntuu ekaa kertaa siltä että joku oikeasti kuuntelee ja auttaa."
Apua saanut lapsi Apuu-chatissa

"Toiminta on arvokasta meidän vapaaehtoisten ja perheiden kannalta. En voisi kuvitella parempaa yhteisöä jossa olla mukana lasten ja perheiden tukemisessa"
Mummun ja vaarin tuvan vapaaehtoinen

Ryhdy kannattelijaksi

Lahjoita

Kannatteluasi tarvitaan! Tee lahjoitus, jonka avulla SOS-Lapsikylä tukee ja kannattelee lapsia, nuoria ja lapsiperheitä. Jokainen lapsi ansaitsee tulla kannatelluksi.

Lahjoita nyt
Kuvassa mies kannattelee pientä tyttöä. Molemmat ovat pukeutuneet keijun siipiin ja kruunuihin. Molemmat nauravat kuvassa.

Sijaisvanhemmaksi tai tukiperheeksi

Tarjoa kannattelevia kohtaamisia sijaisvanhemmuuden tai tukiperhetoiminnan kautta. Tarvitsemme turvallisia ja vakaita aikuisia, joilta löytyy sisua ja sydäntä.

Vapaaehtoiseksi

Ryhdy vapaaehtoiseksi ja anna kannattelevia kohtaamisia niitä tarvitseville perheille ja lapsille.  SOS-Lapsikylän vapaaehtoisena voit toimia ympäri Suomen. Vapaaehtoiset osallistuvat omalla panoksellaan tärkeään tehtäväämme auttaa lapsia, nuoria ja perheitä.

Lue lisää

Vain lapsuudessaan kannateltu voi kannatella tulevaisuuden yhteiskuntaamme

Lasten ja nuorten hyvinvointi on yksi nyky-yhteiskunnan suurimmista haasteista. Yksinäisyyden ja psyykkisten ongelmien määrä kasvaa jatkuvasti. Lasten ja nuorten tarve kuuntelevalle korvalle ja aikuisen läsnäololle on korostunut. Yhä useampi lapsi ja nuori kokee, ettei he tule kuulluksi ja ymmärretyksi.

Kuuntelijoita siis tarvitaan, koska lapsilla ja nuorilla on asiaa. Tärkeintä on kuunnella ja olla läsnä, ei tarjota täydellisiä vastauksia tai ratkaisuja. Myönteistä tukea lapselle voi antaa huolehtiva perhe, kannustava opettaja, rohkaiseva harrastusilmapiiri ja -valmentaja, yhteisiä hetkiä tarjoava isovanhempi tai muu lapsen elämässä läsnä oleva aikuinen. Yksikin lapsuuden kannatteleva kohtaaminen voi muuttaa elämän suunnan.

Jokainen meistä voi toimia kuuntelijana ja kannattelevien kohtaamisten tarjoajana. SOS-Lapsikylän kautta voit ryhtyä kannattelijaksi monin eri tavoin. Voit tehdä lahjoituksen, jonka avulla SOS-Lapsikylä kuuntelee ja kannattelee lapsia, nuoria ja lapsiperheitä. Voit ryhtyä sijaisvanhemmaksi, tukiperheeksi tai vapaaehtoiseksi ja antaa kallisarvoista kannatteluasi tarvitseville perheille ja lapsille.

Jokainen lapsi ansaitsee tulla kannatelluksi

Nyt kannattaa olla pelkkänä korvana

Jokainen lapsi ja nuori ansaitsee kuuntelevan korvan. Sellaisen voi löytää perheenjäseneltä, mutta yhtä hyvin ystävältä tai jopa satunnaisesti kohdatulta ihmiseltä. Olipa kyseessä sitten oma vanhempi tai vaikkapa bussikuski, kuunteleminen on aina kannattelevaa.​

Koska tiedämme harvoin etukäteen kuka tai mikä jää mieleen loppuelämäksi, on kaikkien meidän hyvä pysyä herkkänä ja aidosti läsnä aina, kun se on vain mahdollista. Siihen ei tarvita tiettyjä keinoja tai valmiita sanoja vaan usein riittää, kun on pelkkänä korvana.​

Tämän ääniteoksen kautta SOS-Lapsikylä ja IKEA haluavat yhdessä muistuttaa aikuisia ja vanhempia kuuntelemisen elintärkeästä roolista osana kannattelevaa kokemusta sekä siitä, miten niillä on voima muuttaa maailmaa.

Voit käydä kuuntelemassa ääniteoksen IKEA huonekaluliikkeissä Vantaalla, Espoossa, Tampereella, Raisiossa ja Kuopiossa 4.5.–12.5.

Voit myös kuunnella osan ääniteoksesta tässä.

Äänitaideteos