nuori poika katsoo kameraan
NUOTTI-VALMENNUS

Nuorten
tulevaisuuden-
uskoa
tukemassa

NUOTTI-VALMENNUS

SOS-Lapsikylä tarjoaa Kelan matalan kynnyksen NUOTTI-valmennusta 16-29-vuotiaille nuorille Tampereen ja Jyväskylän alueella.

Valmennus on tarkoitettu nuorille, joiden toimintakyky on olennaisesti heikentynyt. Heikentyminen jollain toimintakyvyn osa-alueella estää tai rajoittaa tulevaisuuden

suunnittelua, opiskelemaan tai työelämään pääsyä, tai estää nuorta jatkamasta opintojaan.

NUOTTI-valmennuksen tavoitteena on saada nuori kiinnostumaan elämäntilanteestaan, taidoistaan, vahvuuksistaan sekä tulevaisuuden suunnittelusta.

Valmennusta tarjotaan ilman lähetettä tai lääkärinlausuntoa.

poika takin huppu päässä

Innostusta löytämässä

Keskeistä valmennuksessa on voimavara- ja ratkaisukeskeinen työote ja nuoren oman tulevaisuudenuskon lisääminen. Tavoitteet valmennukselle asetetaan nuoren toiveiden perusteella.

Tavoitteena työskentelyssä on saada nuori oivaltamaan ja innostumaan arjestaan, jotta hän osaa hyödyntää oikeuksiaan ja velvollisuuksiaan. Valmennuksen lähtökohta on erityisesti löytää näkymiä tulevaisuuteen sekä opiskeluun tai työelämään suuntautumisesta.

NUOTTI-valmennus

NUOTTI-valmennus suunnitellaan ja toteutetaan aina yksilöllisesti. Se sisältää enintään 20 x 60 minuutin tapaamista, ja ne toteutetaan viiden kuukauden aikana.

Tapaamiset toteutetaan nuoren omassa arkiympäristössä. Niillä voidaan tavata myös nuoren läheisiä tai muita verkostoon kuuluvia.

nuori tyttö katsoo toiveikkaana eteenpäin

Kiinnostuitko?

Nuori itse tai hänen kanssaan työskentelevä taho voi soittaa Kelan valtakunnalliseen kuntoutuksen palvelunumeroon 020 692 205. Nuori pääsee keskustelemaan Kelan kuntoutuksen asiantuntijan kanssa, jonka jälkeen hänen on mahdollista saada päätös kuntoutuksesta. Nuori voi itse valita valmennuksen palveluntuottajan.

Tutustu NUOTTI-valmennukseen Kelan sivuilla

Tutustu NUOTTI-valmentajiimme

Nuoria istumassa nurmikolla

Ota yhteyttä ja kysy lisää valmennuksestamme

Järjestämme NUOTTI-valmennusta sekä Tampereella että Jyväskylässä.

Jos sinulla on kysyttävää kauttamme saatavasta valmennuksesta, ota suoraaan yhteyttä valmentajiimme.

NUOTTI-valmentaja Tampereelta

Rainer Sundström

”Moikka, olen Rainer Sundström, sosionomi ja NUOTTI-valmentaja Tampereen lapsikylästä. Olen myös sosiaaliohjaaja perhehoidossa. Olen työskennellyt useamman vuoden perheiden, lasten ja nuorten parissa lastensuojelussa. Ennen sosiaalialalle siirtymistä olin insinööripuolella opiskelemassa ja työskentelemässä, josta on ollut yllättävän paljon hyötyä tässä työssä. Pidän erityisesti musiikista ja pyrin hyödyntämään sitä työtehtävissäni aina kun voin.”
Rainer Sundström
sosiaaliohjaaja
044 761 4199

Lastensuojelussa tapahtuu