Peppi Puljujärvi SOScastissa: Oon mennyt sinne, mikä mua on itseäni kiinnostanut – kukaan ei pakota tai odota multa mitään

3.7.2023
SOScast
Kuvassa SOS-kehittäjänuorten vertaisohjaaja Jasmin ja Peppi Puljujärvi podcast-studiossa

Tämänkertaisessa SOScastin jaksossa SOS-Kehittäjänuoret ovat vallanneet studion. SOS-Kehittäjänuorten vertaisohjaaja Jasminilla on vieraana sosiaalisen median vaikuttaja ja artistimanageri Peppi Puljujärvi, ja lastensuojelun kokemusvaikuttaja Jan.

Peppi Puljujärvellä on omakohtaisia kokemuksia lastensuojeluun liittyvästä stigmasta. Hänet huostaanotettiin 6-vuotiaana ja on vuoden lastenkodissa asumisen jälkeen kasvanut sijaisperheessä. Jaksossa Peppi kertoo Janille ja Jasminille mieleensä jääneistä kipeistäkin muistoista ja kommenteista, kertoo vinkkejä aikuistumiseen Janille ja muille samankaltaisista taustoista tuleville nuorille, sekä kuvailee sijaisäitiään uskomattomaksi naiseksi.

Aikuisuudessa hän on kääntänyt kokemuksiaan lastensuojelun piirissä voimavaraksi. ”Mä en oo ikinä tiennyt et mitä mun vanhemmat haluu, vaan mä oon mennyt sinne mikä mua on itseäni kiinnostanut. Kukaan ei pakota tai odota multa mitään.”

Kuuntele koko jakso:

Jakso Spotifyssä

Kati Palsanen & Johanna Virtanen SOScastissa: Kannattelevat kohtaamiset muuttavat maailmaa

Meeri Koutaniemi SOScastissa: ”Kaikki kohtaaminen on hyvin kannattelevaa, eikä siihen tarvita välttämättä edes yhteistä kieltä”

Ile Uusivuori SOScastissa: Systemaattisuus, säännöt ja rutiinit pitävät kiireisen perhearjen kasassa