Vapaaehtoistoiminta SOS-Lapsikylässä

Vapaaehtoistoiminta

Tule mukaan SOS-Lapsikylän vapaaehtoiseksi ja anna osaamisesi ja kokemuksesi lasten ja nuorten puolesta oman elämäntilanteesi mukaan.

SOS-Lapsikylän vapaaehtoisena voit toimia monissa erilaisissa tehtävissä ympäri Suomen. Haemme uusia vapaaehtoisia jatkuvasti lisää  - toimeliaat vapaaehtoiset ovat meille merkittävä lisäapu tärkeässä tehtävässämme auttaa lapsia, nuoria ja perheitä. Voit toimia vapaaehtoistyössä joustavasti elämäntilanteesi mukaan joko kertaluonteisissa tehtävissä tai sitoutua mukaan pidemmäksi aikaa.

Voit ilmoittautua vapaaehtoiseksi sivulta löytyvällä lomakkeella tai lähettämällä sähköpostilla nimesi, yhteystietosi ja puhelinnumerosi vapaaehtoistyön koordinaattorillemme Veera Jahnukaiselleveera.jahnukainen(at)sos-lapsikyla.fi. Voit myös ilmoittaa, minkä tyylinen vapaaehtoistyö sinua kiinnostaisi eniten tai jos olet keksinyt muun tavan auttaa. Vapaaehtoisena voit toimia yksityishenkilönä, ryhmässä tai yrityksenä. Otamme sinuun yhteyttä kun olet ilmoittautunut mukaan. 

Näin sinä voit auttaa

Tapahtumissa

Olemme mukana kertomassa työstämme monenlaisissa tapahtumissa. Vapaaehtoisena voit osallistua kanssamme tapahtumiimme esimerkiksi lipaskerääjänä, ohjelman järjestäjänä tai vapaaehtoisena messutyöntekijänä.

Osaamisellasi

Toiminnassamme tarvitaan monenlaisia osaajia ja tekijöitä. Haluaisitko auttaa toimipisteiden arkisissa askareissa tai talkootöissä? Vai kiinnostaisiko sinua mieluummin osallistua kanssamme somevaikuttamiseen tai käännöstehtäviin? Työ SOS-Lapsikylässä voi muokkautua juuri sinun osaamisesi ja taitojesi mukaan.

Kokemuksellasi

Meillä on myös vapaaehtoistöitä, joissa vapaaehtoiset pääsevät hyödyntämään omaa elämänkokemustaan ja asiantuntijuuttaan.

Mummun ja Vaarin tuvissa Vantaalla ja Espoossa sinulla on mahdollisuus toimia vapaaehtoisena varaisovanhempana. Toivomme mukaan ikäihmisiä, jotka nauttivat toimimisesta lapsiperheiden parissa.

Sijaishuollosta aikuistuneet voivat hyödyntää omaa kokemustaustaansa muiden tukemisessa toimimalla vertaismentoreina sijaishuollosta itsenäistyville ja aikuistuneille Ylitse Mentor App –mobiiliapplikaation välityksellä.

Vapaaehtoistoimintaa kehitetään myös yksin maahantulleiden nuorten kotoutumisen helpottamiseksi.

Muilla tavoin

Vapaaehtoisena voivat toimia yksityishenkilöt, harrasteryhmät ja yhteisöt tai yritykset. Kaikenlaisia tekijöitä tarvitaan ja siksi haluaisimme kuulla, millainen vapaaehtoistoiminta juuri Sinua kiinnostaa.

Tule vapaaehtoiseksi päivystäjäksi lasten Apuu-chattiin!

Etsimme vapaaehtoisia päivystäjiä alakouluikäisille lapsille tarkoitettuun Apuu-chattiin. Päivystäjän tehtävänä on olla lapselle chatissa turvallinen aikuinen.

Apuu-chat on SOS-Lapsikylän valtakunnallinen keskustelualusta alle 12-vuotiaille lapsille. Chatissa lapset voivat keskustella mieltään askarruttavista kysymyksistä tai aiheista nimettömänä ja luottamuksellisesti. Ensisijaisesti chatissa pyritään auttamaan lapsia, jotka kokevat olonsa turvattomaksi tai uhatuksi, mutta kaikki lapset ovat tervetulleita keskustelemaan. Chat on avoinna päivittäin klo 9-22 osoitteessa apuu.fi.

Lue lisää Apuu-chatin päivystämisestä täältä.

Seuraavan kerran koulutamme vapaaehtoisia:

  • 25.1. ja 27.1. klo 17-20 (TÄYNNÄ)

  • 22.3. ja 24.3. klo 17-20 (Muuttunut aikataulu)

  • 20.4. ja 22.4. klo 17-20

Koulutus järjestetään webinaarina. Webinaarilinkit lähetetään suoraan koulutukseen osallistuville sähköpostitse.

Lisätietoja:
Vapaaehtoistyön koordinaattori Veera Jahnukainen, p. 044 491 0723, vapaaehtoistoiminta(at)sos-lapsikyla.fi

 

Vapaaehtoisten peruskoulutus

Ajankohta: kevään aikataulut tulossa

Koulutuksessa tutustutaan SOS-Lapsikylään, vapaaehtoistehtäviin ja vapaaehtoistoiminnan periaatteisiin. Koulutus järjestetään webinaarina ja kutsu lähetetään ilmoittautuneille.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot: vapaaehtoistoiminta(at)sos-lapsikyla.fi

Vapaaehtoiset SOS-Lapsikylässä

VAnessa Fuller mukana vapaaehtoisena

Kentältä: Vanessa Fuller toimii lasten hyväksi

SOS-Lapsikylän vapaaehtoiseksi päädyin, kun halusin löytää suomalaisen järjestön, jonka toiminnassa voisin olla aidosti läsnä.

Sukupolvet toistensa tukena - Mummun ja Vaarin tupa

Sukupolvet toistensa tukena Vantaalla ja Espoossa

SOS-Lapsikylän ylläpitämässä Mummun ja Vaarin tuvassa ikäihmiset ja lapsiperheet kokoontuvat yhteen. Mukavien leikki- ja ruokailuhetkien tarkoituksena on vertaistuen tarjoaminen sukupolvelta toiselle.

Joulupukki oli pikkujoulujen kohokohta

Pikkujouluiloa vapaaehtoisvoimin tukiperhetoiminnan perheille

Espoon lapsikylässä vietettiin joulukuun 4. päivänä lämminhenkistä tukiperheiden pikkujoulujuhlaa. Mukana oli tukiperheitä, tukiperheissä käyviä lapsia sekä heidän perheitään. Tapahtuma järjestettiin yhteistyössä Nesteen vapaaehtoisten kanssa. Nesteen vapaaehtoiset Leena, Heli, Iida, Aada ja Hanna sanoivat, että vapaaehtoistyön kohde valikoitui helposti.