SOS-Lapsikylän sijaisperheeksi

SOS-Lapsikylä etsii jatkuvasti uusia sijaisvanhempia ympäri Suomea. Tarvitsemme sijaisvanhemmiksi turvallisia ja vakaita aikuisia, joilta löytyy sisua ja sydäntä tarjota koti huostaan otetulle lapselle tai nuorelle.

Mitä sijaisperheenä toimiminen tarkoittaa?

Sijaisperheessä huostaan otetutu lapsi tai nuori saa turvallisen arjen ja kodin siksi aikaa, kun hän sitä tarvitsee. Lapsen/nuoren sijoitus voi kestää lyhyemmän aikaa tai aina siihen saakka, kunnes hän itsenäistyy. SOS-Lapsikylä hakee sijaisvanhemmiksi pääasiassa pariskuntia tai perheitä. Sosiaali-, terveys- tai kasvatusalan koulutuksesta sekä lastensuojelutyön kokemuksesta on etua. Ennen sijaisvanhemmaksi ryhtymistä vaaditaan ennakkovalmennus, joka SOS-Lapsikylällä on PRIDE-valmennus. SOS-Lapsikylä tarjoaa sijaisperheille vahvan tuen.

Miksi juuri SOS-Lapsikylän sijaisperheeksi?

 • SOS-Lapsikylällä on yli 50 vuoden kokemus lastensuojelutyöstä. Panostamme palveluidemme laatuun ja tämä näkyy myös esimerkiksi sijaisvanhemmille tarjotun tuen kattavuudessa.
   
 • Erityistä SOS-Lapsikylän sijaisvanhemmuudessa on se, että sijaisvanhemmat eivät jää arjessa yksin, vaan saavat heille räätälöityä tukea lapsikyliemme moniammatillisilta tukitiimeiltä.
   
 • Pystymme tarjoamaan edullisesti isoja asuntoja sijaisvanhempien käyttöön, ellei heillä itsellään ole sijaisvanhemmuuteen sopivia tiloja käytössä. Tämä mahdollistaa useamman lapsen kasvattamisen ja työskentelyn päätoimisena sijaisvanhempana.
   
 • Sijaisperheet asuvat SOS-Lapsikylässä lähellä toisiaan. Tämä tarjoaa sijaisvanhemmalle vahvan yhteisöllisyyden kokemuksen ja vertaistuen sijaisvanhemman sitä halutessa.
   
 • 93% SOS-Lapsikylän sijaisvanhemmista on sitä mieltä, että elämä sijaisvanhempana on vastannut heidän odotuksiaan.

Sijaisvanhemmaksi ryhtyminen on iso päätös kenelle tahansa. Olemme tästä syystä tehneet kattavan erillisen sivuston sijaisvanhemmuudesta päätöksesi tueksi. Sivustolta voit lukea esimerkiksi matkasta sijaisvanhemmuuteen, sijaisvanhempien kokemuksista ja tarjomistamme asunnoista. Pystyt myös tilaamaan ilmaisen sähköisen infopaketin.

sijaisvanhemmuus.fi

Sijaisvanhemmuudesta kertova sivustomme antaa sinulle esimerkiksi tietoa siitä:

 • miten sijaisvanhemmaksi ryhdytään
 • mitä sijaisvanhemmalta vaaditaan
 • millaista tukea tarjoamme sijaisvanhemmille
 • millaisia vapaita asuntoja on saatavilla

Sivustolta löydät lisäksi usein kysytyt kysymykset esimerkiksi sijaisvanhemmille maksettavasta palkkiosta ja korvauksista.

Käy tutustumassa sivustoon tästä

Mitä tarkoittaa tukiperheenä toimiminen?

Tukiperheessä lapset, joiden vanhemmilla saattaa olla esimerkiksi jaksamiseen liittyviä haasteita tai sosiaalisten verkostojen puutetta, viettävät useimmiten yhden viikonlopun kuukaudessa. Viikonloppuina tukiperheissä eletään tavallista elämää ja samalla mahdollistetaan lapsille uusia kokemuksia ja ihmissuhteita. Tukiperheenä voivat toimia hyvin monenlaiset perheet. Tärkeintä on, että elämäntilanne on vakaalla pohjalla.

Lue lisää tukiperheenä toimimisesta