fbpx
LakiApuu

Somejuristi lasten apuna kysymyksissä lapsen oikeuksista

LakiApuu

LakiApuu tarjoaa tietoa 12–17-vuotiaille heidän omista oikeuksistaan

SOS-Lapsikylän somejuristi jakaa tietoa lapsen oikeuksista ja lasten oikeusturvakeinoista. Kuka vain 12–17-vuotias voi ottaa yhteyttä ja jutella suoraan juristin kanssa maksutta ja matalalla kynnyksellä eri somealustoilla. Lapset saavat tukea ja ohjeita helposti suoraan juristilta, esimerkiksi jos lain mukaiset palvelut eivät ole toteutuneet.

LakiApuun lähtökohtana on lapsen oikeuksien toteutuminen ja riittävän varhaisen avun saaminen. Tiedon lisääminen ja keskustelut juristin kanssa ehkäisevät lapsen oikeuksien laiminlyöntejä sekä vahvistavat lapsen toimijuutta. Pyrkimyksenä on tukea kansallista lapsistrategian toimeenpanoa ja kehittää palvelujärjestelmiä puuttumalla keskusteluissa ilmenneisiin epäkohtiin.

Lapsia on kohdeltava tasa-arvoisesti yksilöinä, ja heidän tulee saada vaikuttaa itseään koskeviin asioihin kehitystään vastaavasti.
Suomen perustuslaki, 2 luku, 6 §, 3 momentti

Kysy neuvoa somejuristilta

Sulla on oikeus voida hyvin ja olla juuri sellainen kuin oot. Sua ei saa kiusata tai satuttaa. Sun kuuluu saada ruokaa ja hoivaa. Sun mielipiteitä pitää kuunnella asioissa, jotka liittyvät suhun. 

Nämä kaikki ovat lapsen oikeuksia, joita aikuisten kuuluisi noudattaa lapsen täysi-ikäisyyteen asti. On siis aikuisten velvollisuus huolehtia, että lapsen oikeudet toteutuvat. Lue lisää oikeuksistasi täältä. 

Joskus asiat eivät silti mene oikein ja lain mukaisesti. Silloin sinulla on oikeus saada apua. SOS-Lapsikylän somejuristi on lapsen oikeuksien ammattilainen, joka tietää, miten asiat tehdään oikein ja sääntöjen mukaisesti. Hän kertoo sinulle oikeuksistasi ja neuvoo, mitä voit tehdä vaikeassa tilanteessa. 

Jos vähänkin mietit, kohdellaanko sinua oikein, tule juttelemaan TikTokissaInstagramissa, Snapchatissa tai Discordissa @lakiapuu. Somejuristi Iida vastaa heti kun ehtii! Voit myös lähettää viestin WhatsAppissa numeroon 044 730 0150 tai sähköpostilla osoitteeseen lakiapuu@sos-lapsikyla.fi. 

Voit aloittaa keskustelun kertomalla omasta tilanteestasi tai laittamalla vaikka tämän viestin: Saisinko lakiapuu? 

 

Kysy somejuristilta

12–17-vuotias, tule juttelemaan somejuristin kanssa @lakiapuu
Viestiä voi laittaa milloin vain ja somejuristi vastaa heti kun ehtii!

TikTok, Instagram, Snapchat & Discord: @lakiapuu
Whatsapp: 044 730 0150
Sähköposti: lakiapuu@sos-lapsikyla.fi

Tiedustelut ja yhteistyö

Haluatko kuulla hankkeesta lisää tai osallistua LakiApuun toimintaan esimerkiksi someyhteistyöllä? Ota yhteyttä!

Iida Salonen
Somejuristi
044 743 4343

Lue Lisää