Koronakriisi on kärjistänyt tilanteita lukuisissa suomalaisissa kodeissa

Lahjoita nyt

Koronakriisi on kärjistänyt tilanteita lukuisissa suomalaisissa kodeissa

Lahjoita nyt

Koronakriisi koettelee perheitä

Kaikille lapsille koti ei ole turvallinen paikka.

Koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan vaikutukset osuvat kipeästi niihin perheisiin, joissa arki on ollut haasteellista jo ennen koronakriisiä. Arjesta selviämisen ongelmien ja taloudellisten huolten lisäksi jatkuva neljän seinän sisällä oleminen saattaa kiristää tunnelmaa kotona niin, ettei oma koti ole lapselle enää se turvallisin paikka.

Koronakriisin takia tilanne on kärjistynyt lukuisissa suomalaisissa kodeissa ja lastensuojelun tarve kasvaa. Kriisin vaikutukset perheiden elämään tulevat näkymään vielä silloinkin, kun akuutein epidemiatilanne on ohitse.

Lahjoituksellasi annat vähävaraisi­­­­lle ja kriisiytyneille perheille ruokapaketteja ja autat lapsia ja nuoria pääsemään tuen piiriin digitaalisen sovelluksen kautta. Juuri avatun Apuu-chatin kautta autamme erityisesti vanhempien liiallisesta alkoholinkäytöstä, väkivallasta ja vanhempien mielenterveysongelmista kärsiviä 7-12-vuotiaita lapsia. Lahjoitusten tuella puolustamme lasten oikeuksia kriisitilanteessa.

Kiitos tuestasi!

Auta nyt!

Muut lahjoitustavat

Tekstiviesti
Lähetä tekstiviesti SOS numeroon 16499 (10€)
Lähetä tekstiviesti SOS20 numeroon 16499 (20€)

MobilePay
Lahjoita MobilePaylla numeroon 40331

Pivo
Lahjoita Pivolla numeroon 5005

Tilisiirto
Lahjoita tekemällä tilisiirto: SOS-Lapsikyläsäätiö, Nordea FI27 2386 1800 0100 66, Viite: 8015

Lahjoituksellasi:

tuet lastensuojeluun liittyvää vaikuttamistyötä

annat apua tarvitsevalle perheelle ruokapaketin

autat vaikeuksissa olevia perheitä ja autat kehittämään digitaalisia ratkaisuja lasten ja nuorten tukemiseen

tuet uusien tukiperheiden löytämistä perheiden auttamiseksi kriisitilanteessa

Muut lahjoitustavat

Tekstiviesti
Lähetä tekstiviesti SOS
numeroon 16499 (10€)
Lähetä tekstiviesti SOS20
numeroon 16499 (20€)

MobilePay
Lahjoita MobilePaylla numeroon 40331

Tilisiirto
Lahjoita tekemällä tilisiirto: 
SOS-Lapsikyläsäätiö, Nordea FI27 2386 1800 0100 66, Viite: 20019

Lapsilla on Suomessakin hätä

Tiesitkö, että Suomessa noin joka kymmenes lapsi on lastensuojelun tuen piirissä? Tämän lisäksi muita ennaltaehkäisevää apua tarvitsevia lapsia ja perheitä on lukemattomia.

Pyrimme auttamaan perheitä jo varhaisessa vaiheessa ennen kuin ongelmat ovat kärjistyneet. Tavoitteenamme on tukea lapsia ja perheitä niin, että lapset voivat elää omassa kodissaan. Silloin kun tämä ei tuesta huolimatta onnistu, SOS-Lapsikylä voi tarjota lapselle sijaiskodin lapsikylästä tai sen lähialueelta.  

  Apua tarvitsevia lapsia on Suomessa valtavasti.

  Noin joka kymmenes lapsi on tälläkin hetkellä lastensuojelun tuen piirissä.

  Tämä tarkoittaa lähes kahta lasta jokaiselta koululuokalta.

  ”Huomasin perheemme ajautuneen vaikeaan tilanteeseen puolisoni sairastuttua vakavasti. Jäin itse työttömäksi samaan aikaan ja sen johdosta sorruin päihteisiin. Sukulaiset ja ystävät olivat kaikonneet ympäriltämme vuosien varrella. Emme pystyneet tarjoamaan lapsillemme sellaista kotia kuin olisimme halunneet. Onneksi ymmärsimme nostaa kätemme pystyyn ja saimme apua SOS-Lapsikylän kautta. Tukiperhetyön kautta saatu apu oli meidän perheemme selviytymisen kannalta keskeistä.” -perheenäiti Satu

  Lahjoituksesi käytetään tehokkaasti

  Kotimaan lahjoitusvaroista käytimme vuonna 2018 76% lasten, nuorten ja perheiden tukemiseen Suomessa. 24% käytimme keräysten hallinnointiin, markkinointiin ja viestintään. 

  Lahjoitusten avulla tuetaan esimerkiksi huostaan otettujen lasten ja nuorten koulunkäyntiä, kuntoutusta ja itsenäistymistä. Perheille, joita voidaan vielä mahdollisesti auttaa pysymään yhdessä, voimme tarjota tukiperhetoimintaa sekä harrastus- ja leiritoimintaa.

   

  Mikä SOS-Lapsikylä on?

   

  SOS-Lapsikylä on voittoa tavoittelematon lastensuojelujärjestö, joka auttaa heikoimmassa asemassa olevia lapsia ja nuoria sekä lisää lapsiperheiden hyvinvointia Suomessa ja maailmalla.  

  SOS-Lapsikylä on toiminut Suomessa vuodesta 1962.