SOScast: Räppäri Kube on enemmän huolissaan somen vaikutuksista kuin katujengeistä

18.1.2023
SOScast
Kuva, jossa näkyy äänitysstudio. Kaksi ihmistä istuu pöydän ääressä mikkien edessä, yksi ruskeahiuksinen nainen silmälaseissa ja kukallisessa mekossa ja yksi mies lippalakki päässä ja vihreä huppari päällä.

Räppäri Kube on SOScastin tammikuun vieras – ja saamme kuulla hänen ajatuksiaan nuorista, nuoruudesta ja vanhemmista jopa kahden jakson verran!

Tänään julkaistavassa jaksossa Hakunilassa kasvanut Kube (Jussi Hauta-aho) ja kehitysjohtajamme Kati Palsanen puhuvat muun muassa siitä, kuinka katujengi-ilmiö on saanut kovasti huomiota, vaikka useimpien nuorten elämässä esimerkiksi somen haittavaikutukset ovat isompi asia.

”Kyllä mä huomasin sen muutama vuosi sitten, mihin on menossa. Tietyt sarjat ja tietyt musiikkigenret ja artistit ja vaikuttajat hittasi niin vahvasti jengiin. Huomasi sen, että niillä on tosi massiivinen vaikutus ja kun katotaan naapurimaahan missä lähiömeinigit on ihan eri tasolla, niin kyllä mietti muutama vuosi sitten, että onko tulossa tänne. Kuulin tosi paljon juttuja, kun olen paljon nuorten kanssa tekemisissä ja nuoria artisteja on mun lafkalla. En ole itse joutunut omin silmin todistamaan mitään hirveitä juttuja, onneksi. Sieltä täältä kuule koko ajan, mutta toisaalta kuullut niitä aina.”

 Myös perheen merkitys nuorten elämään ja päihteiden käyttö nousevat pinnalle keskustelussa:

”Aina yritän jengille puhua sitä, että tässä on niin paljon mahdollisuuksia tässä elämässä, että mitä järkeä heittää hukkaan elämäänsä. Mä en voi sanoo, että kadun mitään elämässäni, mutta mua ärsyttää ja harmittaa se, että oon käyttänyt alkoholia liikaa nuorempana niin että lähti joka viikonloppu ryyppäämään. Ne olisivat olleet hyviä päiviä käyttää muuhun, vaikka musan tekemiseen enemmän.”

Kube toteaa, että hän näkee Suomen nuoret tosi valoisassa valossa:

”Omissa nuorissa näen niin paljon hyvää, että mulla ainakin tosi valoisa ja hyvä fiilis Suomen nuorista.”

Kannattaa kuunnella!