Avuntarvitsijoiden määrä yllätti Apuu-chatin vapaaehtoisen

24.11.2022
SOSblogi

Vapaaehtoisemme Sanna kohtaa, kuuntelee ja auttaa apua tarvitsevia lapsia Apuu-chatissa.

Lue Sannan kirjeestä sinulle, millaista työ chatissa on ja miltä lasten auttaminen tuntuu.

Hei SOS-Lapsikylän ystävä,

Muistatko, kun pandemian alussa puhuttiin erityisen paljon lasten ja nuorten pahoinvoinnista? Se pysäytti ainakin minut. 

Olin silloin pitkään etsinyt sopivaa tapaa osallistua vapaaehtoistyöhön, ja kun mahdollisuus toimia Apuu-chatin vapaaehtoisena aikuisena tuli vastaan, tartuin siihen heti. Se tuntui minulle oikealta tavalta auttaa lapsia ja nuoria ja tehdä jotain merkityksellistä.  

Avuntarvitsijoiden määrä silti yllätti. Keskustelujonossa on meillä usein pitkät odotusajat. Vaikka asiaa ei uutisissa aina näekään, on lasten ja nuorten pahoinvointi käsittämättömän suuri tällä hetkellä. Ahdistus ja huoli omasta tai perheen jaksamisesta on hyvin yleistä. Myös perheisiin tai lastenkoteihin sijoitetut lapset ottavat paljon yhteyttä. Silloin tietää jo keskustelun alkaessa, että heillä on paljon harteillaan. 

Verkon kautta käydyt chat-keskustelut vaativat meitä auttajilta täyden läsnäolon, koska kehonkieltä ei ole. Läsnäolo tekee keskustelusta täysin yksityisen ja luottamuksellisen. Tämä takia lapset tulevatkin keskusteluihin avoimina ja rehellisinä ja käyvät suoraan asiaan.

Kaikkia ei aina voi auttaa, mutta yksikin onnistunut keskustelu helpottaa jonkun lapsen oloa. Vaikka lasten asiat saattavat olla vuoron aikana samanlaisia, jokainen lapsi on yksilö ja oikeutettu hänelle sopivaan apuun. 

Lapsilta saatu palaute on ihanaa ja vilpitöntä. Tunne on upea, kun chatin välityksellä onnistuu rohkaisemaan lasta eteenpäin. SOS-Lapsikylän työntekijä on aina paikalla päivystysvuorolla ja auttaa vapaaehtoisia tarvittaessa keskusteluissa. He tekevät työtä ihanalla asenteella ja ovat mukana koko sydämellä. Vuoron jälkeen on aina käsittämättömän hyvä olo. Olen osannut tehdä oikeasti jotain hyvää ja saanut jonkun pienen lapsen mieltä paremmaksi!

Tämän hyvän olon haluan jakaa myös sinun kanssasi!

Tänään tekojen tiistaina on sinullakin hyvä hetki tulla mukaan auttamaan tukea tarvitsevia lapsia. Jokainen keskustelu ja jokainen sen mahdollistava lahjoitus on tärkeä.

Yksi keskustelu maksaa Apuu-chatissa noin 10 €. Kuinka montaa lasta sinä voisit auttaa tänä jouluna?

Sinun avullasi varmistamme, että jokaisen lapsen hätä tulee kuulluksi!

Kiitos, kun autat
Sanna
Apuu-chatin vapaaehtoinen