Luja-yhtiöt lahjoittavat miljoona euroa vaikeassa asemassa oleville lapsille ja nuorille – SOS-Lapsikylän Unelmista totta -harrastustuki on yksi lahjoituksen kohteista

10.5.2021
Uutiset

Luja-yhtiöt lahjoittavat yhteensä miljoona euroa pitkään tukemilleen tahoille: SOS-Lapsikylälle, Aseman Lapset ry:lle ja Ensi- ja turvakotien liitolle. Luja haluaa tukea erityisesti lapsia ja nuoria, joille korona-aika on ollut fyysisesti ja psyykkisesti haasteellinen. Lahjoituksen takana ovat kaikki Luja-yhtiöt eli Lujatalo Oy, Lujabetoni Oy ja Fescon Oy.

Luja-yhtiöillä on hyväntekeväisyystyössä jo useita vuosia jatkunut tukikumppanuus SOS-Lapsikylän sekä Aseman Lapset ry:n ja Ensi- ja turvakotien liiton kanssa. Nyt tehtävän mittavan lahjoituksen ovat mahdollistaneet Luja-yhtiöiden menneen vuoden erittäin hyvä tulos ja yhtiön taloudellisesti vakaa tilanne.

– Tukemiemme järjestöjen tekemä työ on erittäin arvokasta ja olemme tehneet heidän kanssaan pitkään yhteistyötä perheyhtiömme arvojen mukaisesti. Yhtiöillämme koronavuosi 2020 meni hyvin, mutta yhteiskunnassa vuosi oli monin tavoin vaikea. Haluamme tukea tämän lahjoituksen avulla haastavassa tilanteessa olevia lapsia ja nuoria. Jokainen lujalainen on omalla panoksellaan mahdollistanut tämän lahjoituksen teon, sanoo Lujan hallituksen jäsen ja yksi omistajista Mirja Vainikainen.

SOS-Lapsikylä kohdistaa tämän merkittävän lahjoituspotin Unelmista totta -harrastustuen jakamiseen ja toimintamallin kehittämiseen. Unelmista totta -harrastustuella autetaan haastavassa tilanteessa olevien perheiden lapsia ja nuoria, joille harrastuksen aloittaminen tai jatkaminen ei olisi muuten mahdollista. Tuki kohdistetaan sitä eniten tarvitseville yhteistyössä kuntien, koulukuraattorien, perhesosiaalityöntekijöiden ja harrastustoiminnan järjestäjien kanssa.

– Otamme häkeltyneen kiitollisina vastaan Lujan suuren lahjoituksen, jonka kohdennamme vähävaraisten perheiden lasten harrastamisen tukemiseen. Mieleinen harrastus on haastavissa oloissa kasvavien lasten ja nuorten kohdalla merkittävä syrjäytymiseltä suojaava tekijä. SOS-Lapsikylän Unelmista totta -harrastustuki kohdistuu sitä kipeimmin tarvitseville lapsille ja se on osoittautunut kullanarvoiseksi avuksi jo sadoille perheille. Luja-yhtiöiden ryhtyessä nyt Unelmista totta -harrastustuen pääyhteistyökumppaniksi voimme kehittää toimintamallia aivan uudelle tasolle ja laajentaa sitä merkittävästi, iloitsee SOS-Lapsikylän toimitusjohtaja Mikaela Westergård.