Futuristi Perttu Pölönen: Mitä ovat tulevaisuuden taidot? – kuuntele SOScast

15.12.2020
SOScast
Perttu Pölönen ja Kati Palsanen

Mitä lapsille tulisi opettaa koulussa ja kotona? Moni pelkää teknologian tekevän ihmisen tarpeettomaksi, mutta nuori futuristi-kirjailija Perttu Pölönen valaa uskoa inhimilliseen vallankumoukseen.

”Oleellista on ymmärtää, että koneet eivät tule opettamaan meille oikeaa eikä väärää. Nyt olisi vain pidettävä huoli siitä, että teemme oikeita asioita teknologialla, ja siksi kannattaisi keskittyä enemmän ihmisyyteen ja inhimillisten taitojen opetteluun.”

Pölönen korostaa myös epäonnistumisen taidon tärkeyttä.

”Ei pitäisi pelätä epäonnistumista, vaan sitä että onnistumme väärissä asioissa. Toisaalta emme voi vaatia lapsia sietämään epäonnistumista, jos aikuiset eivät pysty luomaan epäonnistumisen mahdollistavaa kulttuuria.”

Kuuntele koko inspiroiva keskustelu SOScastista!