Miten puhua koronasta lapsille? SOS-Lapsikylän psykologi vastaa

17.3.2020
Podcast
Hillevi Westman ja Kati Palsanen

Koronavirus puhuttaa nyt jokaisessa suomalaisperheessä ja tilanne hämmentää sekä lapsia että aikuisia. Miten vanhempien tulisi puhua koronaviruksesta lapsille? SOS-Lapsikylän psykologi ja perhepsykoterapeutti Hillevi Westman antaa SOScastin uusimmassa jaksossa neuvoja siihen, miten eri-ikäisten lasten kanssa kannattaa keskustella koronasta.

”Tärkeintä on, että vanhemmat pyrkivät kasvattamaan turvallisuuden tunnetta lapsissa. Voi toki sanoa, että on huolissaan, mutta kyllä tästä selvitään. Suomessa on hyvin toimiva terveydenhuoltojärjestelmä ja vanhemmat pitävät huolen lapsista”, Westman toteaa. 

Westman puhuu Kati Palsasen kanssa siitä, miten pienille lapsille voi havainnollistaa pöpöjen leviämistä ja mitä teini-ikäisten kanssa keskustellessa tulee ottaa huomioon. Kuuntele SOScast!

SOS-Lapsikylän psykologi Hillevi Westman (vas.) ja kehitysjohtaja Kati Palsanen neuvovat vanhempia kuuntelemaan lapsen huolia:”On tärkeää, että lapselle tulee olo, että hän tulee kuulluksi ja hänen huolensa otetaan vakavasti.”