Bayerilta tukea Kaarinan lapsikylälle tablettien tuotannossa käytetyn irtaimen myynnistä

3.5.2019
Tiedotteet
Bayerin merkki rakennuksen katolla

Bayerin Turun tuotantolaitos lopetti viime vuoden puolella tablettituotantonsa ja päätti samalla auttaa paikallisia lapsia ja perheitä. Tuotannon lopettaminen tarkoittaa yleensä valtavaa jätemäärää, mutta tällä kertaa asiat tehtiin toisin. Tuotannossa mukana olleet laitteet ja tarvikkeet saatiin hyötykäyttöön: Turun toimipisteen henkilöstö osti irtaimen ja kerrytti myyntituloilla hyväntekeväisyyspottia Kaarinan lapsikylälle kaikkiaan 10 000 eurolla.

Jatkossa Bayerin Turun tuotantolaitoksella keskitytään polymeeripohjaisiin ehkäisyvalmisteisiin, minkä vuoksi Turussa lopetettiin tablettituotanto viime vuoden puolella. Tablettituotannon loppuessa piti tehdä päätös tuotannossa käytettyjen laitteiden ja tarvikkeiden kohtalosta. Projekti päätettiin hoitaa loppuun asti kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Muutama kone lahjoitettiin Bayerin toiseen tuotantolaitokseen, ja muu irtain materiaali myytiin Turun toimipisteen henkilöstölle.

Takarivissä Martti Haikka ja Sari Carlsson Kaarinan lapsikylästä, Tuure Vepsä Bayerilta sekä Heli Hytinmäki-Kallio Kaarinan lapsikylästä. Eturivissä Annika Essen-Suuronen ja Satu Eela Bayerilta. Kuva: Bayer
Takarivissä Martti Haikka ja Sari Carlsson Kaarinan lapsikylästä, Tuure Vepsä Bayerilta sekä Heli Hytinmäki-Kallio Kaarinan lapsikylästä. Eturivissä Annika Essen-Suuronen ja Satu Eela Bayerilta. Kuva: Bayer

Tuotto ylitti kaikki odotukset

Myynnistä saadut tulot ylittivät kaikki odotukset: 10 000 euron myyntitulot lahjoitettiin Bayerin pitkäaikaisen yhteistyökumppanin SOS-Lapsikylän toimintaan Kaarinassa.

”Bayerille on tärkeää kantaa kortensa kekoon paikallisen hyvinvoinnin lisäämiseksi suomalaista yhteiskuntaa tukemalla. Olemme jo vuodesta 2010 lähtien tarjonneet paikallista tukea suomalaisille perheille ja lapsille tukemalla SOS-Lapsikylän toimintaa. Henkilöstömme itse kehittämä idea on hieno osoitus täysin uudenlaisesta tavasta toteuttaa yhteiskuntavastuuta ja tehdä hyvää yhdessä”, Bayerin viestintä- ja yhteiskuntasuhdepäällikkö Marjo Mäkipää kertoo.

Kaarinan lapsikylässä autetaan lapsia, jotka eivät voi asua omassa kodissaan. Tällöin lapsille on järjestetty turvallinen koti joko sijaisvanhemman luota tai Kirre-lastenkodista. Kaarinassa järjestetään myös ennaltaehkäiseviä lastensuojelupalveluita, kuten tukiperhetoimintaa ja perhekuntoutusta. Kaarinassa tuetaan myös sijaishuollossa eläneitä nuoria itsenäistymään muun muassa asumisharjoittelun avulla.

”Olemme erittäin iloisia ja otettuja pitkäaikaisen kumppanimme Bayerin tuesta Kaarinan lapsikylän toiminnalle. Hienolla 10 000 euron potilla on tarkoitus hankkia eri-ikäisille lapsille iloa tuottavia uusia, mielenkiintoisia ulkoleikkitelineitä lapsikylän pihapiiriin”, kiittelee Kaarinan lapsikylän johtaja Sari Carlsson.

Kestävää kehitystä ja yhteiskuntavastuuta

Tavaraa oli valtaisa määrä muovilaatikoista ja lipastoista aina painepesureihin ja trukkeihin asti. Valtaosa kaikista esineistä kävi kaupaksi, vain muutama tavara jouduttiin hävittämään.

Koko tuotannon alasajoprojektin omistaja on tuotantopäällikkö Annika Essén-Suuronen, joka iloitsee uudenlaisen idean onnistumisesta.

”Tässä projektissa yhdistyi kestävä kehitys ja Bayerin yhteiskuntavastuu. Myyntituotot saatiin kohdennettua paikallisesti lasten hyväksi, ja henkilöstö sai käyttökelpoisia esineitä edulliseen hintaan. Samalla vältyimme suurelta määrältä turhaa jätettä.”

”Yhteistyöllä onnistuimme kehittämään uudenlaisen henkilöstölle merkityksellisen toimintamallin, jolla saimme tehdä yhdessä hyvää. Samalla tablettituotanto sai arvoisensa lopun”, Essén-Suuronen kiteyttää.

Tablettien siivittämä matka menestykseen

Bayerilla on vahva jalanjälki Suomessa ja Turussa. Yksi syy tähän on tasaisen hyvää tulosta tehnyt tablettituotanto, jolla on kiistämätön vaikutus Turun tuotantolaitoksen menestykseen.

Bayerin Turun tuotantolaitoksen strateginen linjaus on keskittyä polymeeripohjaisten ehkäisyvalmisteiden tutkimukseen, tuotekehitykseen ja tuotantoon. Tästä syystä tablettituotantoa vähennettiin suunnitelmallisesti vuosien varrella, ja se loppui kokonaan vuoden 2018 lopulla. Kaikille tablettituotannon parissa työskennelleille on löydetty uusia tehtäviä tai uusi paikka organisaatiossa. 

Lisätietoja:
Annika Essén-Suuronen, tuotantopäällikkö Bayer Oy
Puh: +358 44 368 5839
annika.essen-suuronen(at)bayer.com

Marjo Mäkipää, viestintä- ja yhteiskuntasuhdepäällikkö Bayer Nordic SE
Puh: +358 45 691 3881
marjo.makipaa(at)bayer.com

Sari Carlsson, Kaarinan lapsikylän johtaja
Puh: +358 40 522 2015
sari.carlsson(at)sos-lapsikyla.fi