SOS-Kuukausilahjoittajana autat yksinäisiä ja hylättyjä lapsia saamaan turvallisen sylin.

Ryhdy lahjoittajaksi

SOS-Kuukausilahjoittajana autat yksinäisiä ja hylättyjä lapsia saamaan turvallisen sylin.

Ryhdy lahjoittajaksi

Ryhdy SOS-Kuukausilahjoittajaksi alk.12€/kk 

Tukesi kohdistuu lasten hyväksi Suomessa

Lahjoituksesi avulla:

 

Tuet vähävaraisten lasten harrastustoimintaa

Mahdollistat kovia kokeneille lapsille terapiaa

Ehkäiset lasten ja nuorten syrjäytymistä

 

Kuka leikkisi Venlan kanssa?

Venlan äiti ei jaksa leikkiä. Äiti ei taaskaan nouse sängystä, eikä vastaa, kun Venla kutsuu. Kolmevuotias lähtee taas yksin pihalle ulkoiluttamaan nukkeaan. Viime aikoina on ollut yhä useammin päiviä, jolloin äiti ei ole jaksanut leikkiä tai hoitaa Venlaa. Erityisen paljon tilanne paheni sen jälkeen, kun Venlan isä lakkasi kokonaan tapaamasta Venlaa. Venla miettii, kuka leikkisi hänen kanssaan? Kuka ottaisi syliin ja lohduttaisi, jos hän kaatuu pihalla? Onko hän aivan yksin?

Suomessa on lukuisia Venlan kaltaisia lapsia, joiden vanhemmat tarvitsevat apua jaksamiseensa. Syynä voivat olla masennus, uupumus tai erilaiset elämänhallinnan ongelmat. Lapsi kokee tilanteen helposti yksinäisyytenä ja hylkäämisenä.

Arvioiden mukaan Suomessa joka neljännen alaikäisen lapsen vanhemmalla on hoitoa vaativa mielenterveys- tai päihdeongelma. Psyyken ongelmat periytyvät usein perheen lapsille. SOS-Lapsikylän tavoitteena on tukea perhettä varhain ja ehkäistä huono-osaisuuden ja hylkäämisen siirtyminen sukupolvelta toiselle.

Auta nyt! SOS-Kuukausilahjoittajana autat meitä tarjoamaan turvallisen sylin yksinäisyyttä ja hylkäämistä kokeneelle lapselle.

 

Haluan auttaa kovia kokeneita lapsia Suomessa 

Lahjoituksesi käytetään tehokkaasti

Vuonna 2018 käytimme kotimaan lahjoitusvaroista 76 % lasten, nuorten ja perheiden tukemiseen Suomessa. 24 % käytimme keräysten hallinnointiin, markkinointiin ja viestintään. 

Lahjoitusten avulla tuetaan esimerkiksi huostaan otettujen lasten ja nuorten koulunkäyntiä, kuntoutusta ja itsenäistymistä. Venlan kaltaisille lapsille, joiden perheitä voidaan vielä mahdollisesti auttaa pysymään yhdessä, voimme tarjota tukiperhetoimintaa sekä harrastus- ja leiritoimintaa.

 

Lapsilla on Suomessakin hätä

Tiesitkö, että Suomessa joka kymmenes lapsi on lastensuojelun tuen piirissä? Tämän lisäksi muita ennaltaehkäisevää apua tarvitsevia lapsia ja perheitä on lukemattomia.

Pyrimme auttamaan perheitä jo varhaisessa vaiheessa ennen kuin ongelmat ovat kärjistyneet. Tavoitteenamme on tukea lapsia ja perheitä niin, että lapset voivat elää omassa kodissaan. Silloin kun tämä ei tuesta huolimatta onnistu, SOS-Lapsikylä voi tarjota lapselle sijaiskodin lapsikylästä tai sen lähialueelta.  

  ”Huomasin perheemme ajautuneen vaikeaan tilanteeseen puolisoni sairastuttua vakavasti. Jäin itse työttömäksi samaan aikaan ja sen johdosta sorruin päihteisiin. Sukulaiset ja ystävät olivat kaikonneet ympäriltämme vuosien varrella. Emme pystyneet tarjoamaan lapsillemme sellaista kotia kuin olisimme halunneet. Onneksi ymmärsimme nostaa kätemme pystyyn ja saimme apua SOS-Lapsikylän kautta. Tukiperhetyön kautta saatu apu oli meidän perheemme selviytymisen kannalta keskeistä.” -perheenäiti Satu

  ”Minulla oli hyvä koti ja kasvatus SOS-lapsikylässä. Se oli kuin lottovoitto minulle. En olisi voinut toivoa enempää.” Erkki, 18 vuotta.

  Kun sinusta tulee SOS-kuukausilahjoittaja

  • Saat noin viikon kuluttua tervetulokirjeen, joka sisältää lisätietoa lahjoituksen käynnistämisestä, jos valitsit maksutavaksesi E-laskun tai suoramaksun.
  • Saat uusimman Kuulumisia-lehden, josta voit lukea toiminnastamme niin Suomessa kuin maailmallakin. 
  • Saat säännöllisiä uutiskirjeitä, joissa kerromme ajankohtaisista asioista ja tarinoita siitä, miten lapsia, nuoria ja perheitä voidaan auttaa.
  • Saat kaksi kertaa vuodessa Kuulumisia-lehden kotiisi.
  • Saat meiltä lisäksi kirjepostia ainakin kerran vuodessa, jossa kerromme vielä mitä vuoden aikana on tapahtunut.

  Mikä SOS-Lapsikylä on?

   

  SOS-Lapsikylä on voittoa tavoittelematon lastensuojelujärjestö, joka auttaa heikoimmassa asemassa olevia lapsia ja nuoria sekä lisää lapsiperheiden hyvinvointia Suomessa ja maailmalla.  

  SOS-Lapsikylä on toiminut Suomessa vuodesta 1962.