fbpx
Ukrainan kriisi on vaarantanut miljoonien lasten elämän

Kummina sinä voit muuttaa lapsen koko elämän

Ukrainan kriisi

Me jatkamme lasten ja perheiden tukemista Ukrainassa

Lukuisat lapset ja perheet Ukrainassa kokevat huolta maan tilanteesta, joka alkoi heikentyä aseellisen konfliktin puhjettua vuonna 2014.

Epävarma arki vaikuttaa lapsiin ja perheisiin negatiivisesti, kun konfliktin aiheuttamat kauheudet ovat jatkuvasti läsnä.

Haavoittuvassa asemassa olevat lapset ja perheet tarvitsevat meitä. Siksi SOS-lapsikyläjärjestö jatkaa toimintaansa Ukrainassa.

Lahjoittajien tuella annamme Ukrainassa lapsille ja perheille tukea epävarmuuden keskellä.

Juuri tällä hetkellä lapsikyläperheemme on siirretty turvaan maan länsiosaan. Teemme kaikkemme tarjotaksemme heille helpotusta kriisin keskellä. 

Kriisin keskellä kaikista eniten kärsivät lapset.

Me voimme auttaa heitä.

Tarvitsemme juuri nyt erityisesti uusia kyläkummeja.

Ryhdy SOS-Kummiksi jo tänään.

SOS-Kummina tuet kokonaista lapsikylää sekä ympäröivää yhteisöä

Työmme ytimessä on aina lapsi yksilönä. Työmme on suunniteltu huomioimaan lapsen yksilölliset tarpeet pitkäjänteisesti aina aikuisuuteen asti. Jokainen lapsi tarvitsee kasvaakseen turvallisen aikuisen – jonkun, joka todella kuuntelee ja ymmärtää häntä.

SOS-Kummina tuet lapsikylän lisäksi ympäröivän yhteisön haavoittuvassa asemassa olevia lapsia ja perheitä. Erityisesti pienituloiset ja yksinhuoltajaperheet sekä lapset, joilla on erityistarpeita, ovat työmme keskiössä. Autamme vanhempia, jotta he voivat antaa lapsilleen riittävää hoivaa ja varmistamme, että lapsista pidetään huolta, he jatkavat koulunkäyntiä sekä saavat terveyspalveluita myös kriisin keskellä.

SOS-Kummina:

Tarjoat lapsille mahdollisuuden rakastavaan kotiin, vanhempiin ja sisaruksiin hänen koko lapsuutensa ajan.

Mahdollistat lapsille laadukkaan koulutuksen.

Tuet lapsikylää ympäröivää yhteisöä. Lähiyhteisön perheet voivat käyttää lapsikylän palveluita, kuten koulua, päiväkotia sekä terveys-, koulutus- ja sosiaalikeskusta.

Avustat perheiden tukemisen hankkeitamme. Hankkeiden avulla voimme torjua köyhyyttä ja auttaa vanhempia pitämään parempaa huolta lapsistaan.

Annat lapsille mahdollisuuden kuulua kannustavaan yhteisöön.

Takaat lapsille terveydenhoidon.

Olemme paikalla ennen kriisiä, kriisin aikana ja sen jälkeen

Kansainvälinen SOS-lapsikyläjärjestö on toiminut Ukrainassa vuodesta 2003 lähtien, kun maan pääkaupunkiin Kiovaan perustettiin perheiden tukemiseen keskittyvä ohjelma. Vuonna 2012 aloitimme työskentelyn Luhanskissa haavoittuvassa asemassa olevien perheiden tukemiseksi, jotta he voisivat pysyä yhdessä sekä tarjotaksemme kodin lapsille, jotka ovat menettäneet vanhempiensa huolenpidon.

Kun aseellinen konflikti Itä-Ukrainassa alkoi vuonna 2014, toimintaa laajennettiin. Tarkoituksena oli vastata konfliktialueen lähellä elävien lasten ja perheiden kasvaviin tarpeisiin. Vuoden 2021 loppuun mennessä SOS-lapsikyläjärjestön palvelut tavoittivat yli 2 150 ihmistä eri puolilla Ukrainaa.

Arvioimme Ukrainan nykytilannetta jatkuvasti ja kaikille lapsikyläperheille tarjotaan tukea. Ukrainan SOS-lapsikyläjärjestöllä on käytössään hätävalmiussuunnitelma, jonka mukaisesti lapsikyläperheitä siirretään turvallisemmille seuduille, mikäli maan turvallisuustilanne heikkenee entisestään.

SOS-Kummina pääset seuraamaan elämää kummikylässä

SOS-Kummina saat säännöllisesti tietoa lapsikylän elämästä sekä tukesi vaikutuksista.

SOS-Kummina:

Saat tervetulokirjeen suoraan tukemastasi lapsikylästä muutaman viikon sisällä kummipaketin
saapumisesta.

Saat kahdesti vuodessa postia kummikylästäsi. Kirjeissä kerrotaan lapsikylän kuulumisia. Kirjeissä näet myös kuvia siitä, kuinka tukesi on auttanut.

Lähetämme sinulle kahdesti vuodessa Kuulumisia-lehden, josta voit lukea kansainvälisen työn lisäksi Suomen lapsikylätoiminnasta.

Voit halutessasi kirjoittaa kirjeitä ja lähettää postikortteja kummilapsellesi tai lapsikylälle, jossa hän asuu.

Lähetämme sinulle myös säännöllisesti sähköisiä uutiskirjeitä, joissa kerromme kuinka autamme lapsia tuellasi.

Lahjoitusvarojen käyttö

80%
80 % menee lasten hyväksi.
20%
20 % lahjoituksista käytetään hallinnointiin, viestintään ja uusien kummien hankkimiseen.

Lue, miten SOS-Kummien tuki auttaa