Yleishyödyllinen toiminta

Yleishyödyllinen toiminta tukee lapsia ja lapsiperheitä. SOS-Lapsikylän tavoitteena on auttaa heikoimmassa asemassa olevia lapsia ja nuoria sekä lisätä lapsiperheiden hyvinvointia Suomessa ja maailmalla.

Yleishyödyllisenä toimijana SOS-Lapsikylä tekee monenlaista työtä näiden tavoitteiden edistämiseksi. Lastensuojelun piirissä olevien lasten ja perheiden lisäksi tarjoamme toimintaa kaikille lapsiperheille. Varkauden alueella olemme käynnistäneet lahjoitusvaroin vähävaraisten perheiden lasten harrastustoiminnan tukemisen sekä toisen asteen opiskelijoiden avustamisen oppivälinehankinnoissa. Lue juttu harrastustoiminnan tärkeydestä.

Toimipisteissämme ympäri Suomen tehdään mm. seuraavaa:

  • Koulunkäynnin tuki
  • Jälki- ja jatkohuolto sijaishuollosta itsenäistyneiden nuorten tueksi
  • Harrastustoiminta ja vapaa-ajanohjaus, mm. sählykerhot
  • Leirit ja retket
  • Perhekahvilatoiminta
  • Avoimet tapahtumat lähialueiden asukkaille, mm. kirpputorit, talvirieha, puurojuhla, esitykset ja infoillat
  • Alueellinen sidosryhmätyö mm. koulujen ja muiden oppilaitosten kanssa

SOS-Lapsikylä tekee myös vaikuttamistyötä kotimaassa ja kansainvälisesti auttaakseen lapsia ja perheitä saamaan paremman tulevaisuuden. Annamme mm. lausuntoja lainsäädäntöhankkeisiin ja osallistumme lapsen oikeuksien edistämiseen EU:n ja YK:n tasoilla. Lisäksi SOS-Lapsikylä julkaisee tutkimuksia etenkin lastensuojelun aihepiireistä.

Lisäksi SOS-Lapsikylän ystävät -verkostot ovat uusi ja kehitteillä oleva vapaaehtoistyön muoto. Verkostojen ajatuksena on kerätä yhteen ihmisiä, jotka haluavat pitkäjänteisesti olla mukana lapsikylätoiminnassa ja kehittää vapaaehtoistyön tapoja. Lisätietoja: tuomo.valve(at)sos-lapsikyla.fi

Tutustu muuhun toimintaamme.