Rovaniemen lapsikylä

Rovaniemellä SOS-Lapsikylä tarjoaa perheterapeuttista perhekuntoutusta ja vahvasti tuettua perhehoitoa.

Perhekuntoutus 

Perhekuntoutuksessa tuetaan perheterapeuttisin menetelmin perheenjäsenten välistä vuorovaikutusta ja kiinnitetään huomiota perheen myönteisiin voimavaroihin ja mahdollisuuksiin. Tavoitteena on lapsen kasvuolojen turvaaminen, ylisukupolvisten ongelmien ehkäiseminen ja perheen yhdessä säilyminen. Vanhempia tuetaan arjen hallinnan taidoissa sekä vanhemmuudessa.

Perhekuntoutus toteutetaan koko perheen sijoituksena ympärivuorokautisessa perhekuntoutusyksikössä moniammatillisen tiimin tukemana. Perheterapeuttinen perhekuntoutusyksikkö koostuu viidestä samassa pihapiirissä sijaitsevasta asunnosta, joissa vanhemmat asuvat lapsineen kolmesta yhdeksään kuukautta kestävän kuntoutuksen ajan.

Perhekuntoutusyksikössä on asunnot neljälle perheelle. Perheasunnot ovat kalustettuja ja mahdollistavat suurenkin perheen kuntoutuksen. Perheterapeuttinen perhekuntoutusyksikkö  koostuu kolmesta, samassa rapussa olevasta asunnosta. Asunnot sijaitsevat Ounasmetsässä, n. 2 km Rovaniemen keskustasta. Palvelut ovat hyvin saatavilla ja yksikössä on auto käytössä mm. asiointeja varten.

Perhehoito

Perhehoitoa tarjoamme kouluttamissamme sijaisperheissä ympäri Pohjois-Suomea. Ylitorniolla meillä on tarjota sijaisperheelle isoja tehtävään soveltuvia omakotitaloja kauniilla paikalla Ainiovaaran rinteessä lähellä Ylitornion keskustaa. Kodit ovat kaksikerroksisia omakotitaloja.

Lisäksi meillä on omissa kodeissaan toimivia sijaisperheitä. Rekrytoimme ja koulutamme koko ajan uusia sijaisperheitä.