Kuopion lapsikylä

SOS-Lapsikylä tarjoaa Kuopiossa yhteisöllisesti tuettua perhehoitoa, perheterapeuttista perhekuntoutusta sekä tukiperhetoimintaa.

Yhteisöllinen perhehoito

Kuopion lapsikylän tuen piirissä voi toimia lastensuojelun perhehoitajana eli sijaisvanhempana SOS-Lapsikylän omistamassa sijaiskodissa tai omassa kodissaan. Kaksi ensimmäistä SOS-Lapsikylän sijaiskotia avautuivat alkuvuodesta 2018 ja kaksi seuraavaa avautuvat alkuvuoden 2019 aikana. Säätiön sijaiskodit ovat tilavia perheasuntoja ja mahdollistavat suurenkin sisarussarjan sijoituksen samaan perheeseen. Kaikille perhehoitajille järjestetään vahva ammattilaisten tuki ja lisäksi perhehoitajat, heidän biologiset lapsensa ja sijoitetut lapset saavat arvokasta vertaistukea ja yhteisöllisyyden kokemuksia toistensa kautta.

Perheterapeuttinen perhekuntoutus

SOS-Lapsikylän ympärivuorokautinen perhekuntoutus on tavoitteellista, suunnitelmallista, muutokseen tähtäävää ja intensiivistä perheen tukemista. Perhekuntoutuksen sisältö ja kesto räätälöidään yksilöllisesti perheen tarpeiden ja perheen yksilöllisten tavoitteiden mukaan, jotka sovitaan yhdessä perheen ja sosiaalityöntekijän kanssa. Perhekuntoutuksen tarkoituksena on turvata lapsen kasvuolosuhteet, saada perhe pysymään yhdessä sekä ehkäistä ongelmien siirtymistä seuraavalle sukupolvelle.

Kuntoutuksen ajaksi perhe saa käyttöönsä kalustetun ja varustetun, viihtyisän kerrostalokolmion. Perhekuntoutusyksikössä on viisi paikkaa sekä toimisto- ja työskentelytilat. Yksiköstä käsin on hyvät harrastus- ja ulkoilumahdollisuudet.

Kuopion perhekuntoutusyksikössä toimii moniammatillinen tiimi, jota vetää palveluvastaava, joka on koulutukseltaan sosiaalityöntekijä. Lisäksi tiimissä työskentelee perheterapeutti, sosionomeja, yhteisöpedagogi ja lähihoitajia. Kaikki työntekijät tekevät työtä perheiden kanssa arjessa.

Saaristokaupunki

Saaristokaupunki on suosittu ja kasvava kaupunginosa, joka sijaitsee Kuopion vanhan ydinkeskustan ja Petosen kaupunginosan välisillä niemialueilla kauniissa maisemissa. Sekä keskustan että Petosen monipuoliset palvelut ovat hyvien kulkuyhteyksien päässä. Lue lisää Saaristokaupungin alueesta: http://www.saaristokaupunki.fi/