Tukiperhetoiminnan perheille pikkujouluiloa vapaaehtoisvoimin

Espoon lapsikylässä vietettiin joulukuun 4. päivänä lämminhenkistä tukiperheiden pikkujoulujuhlaa. Mukana oli tukiperheitä, tukiperheissä käyviä lapsia sekä heidän perheitään.  Samalla juhlistettiin Tervetuloa tukiperheeseen -oppaan valmistumista. Tapahtuma järjestettiin yhteistyössä Nesteen vapaaehtoisten kanssa.  Vapaaehtoiset olivat huolehtineet pöydät koreaksi ja lapsille oli mm. joulukorttien askartelua ja piparien koristelua.

Tilaisuuden kruunasi joulupukin vierailu tonttukuoron säestämänä. Lapset olivat luonnollisesti aivan innoissaan tästä paljon odotetusta vieraasta ja toivat hänelle itse koristelemiaan pipareita myös pukinmuorille vietäväksi. Pukilta kyseltiin toki myös, minne hän oli Petteri Punakuonon jättänyt. Jokainen lapsi sai lähtiessään vielä mukaansa pienen paketin IKEAn ja Duudsonien lahjoittamista peleistä, leluista ja kirjoista.

Nesteen vapaaehtoiset Leena, Heli, Iida, Aada ja Hanna sanoivat, että vapaaehtoistyön kohde valikoitui helposti. Neste täyttää tänä vuonna 70 vuotta ja jokainen työntekijä voi tehdä puoli päivää vapaaehtoistyötä. Yhteydenotto Espoon lapsikylään sattui oikeaan hetkeen, ja niin porukka pääsi tuomaan tukiperhetoiminnan piirissä oleville joulutunnelmaa.

Marjo Wikholm on toiminut nelivuotiaan pojan tukiperheenä 1,5 vuotta. Poika käy heillä kerran kuussa viikonloppuvierailulla, ja muutaman kerran vuodessa hän on pidemmänkin viikonlopun. Marjo kertoo heidän ulkoilevan, käyvän metsäretkillä, puistoissa ja leipovan yhdessä. Tiikerikakun leipominen on pojan mielipuuhaa! Lisäksi pelaillaan lautapelejä, leikitään, rakennetaan legoilla ja välillä ihan vain ollaan ilman sen ihmeempää tekemistä. ”Kaikki on mennyt hyvin, tukiperheenä oleminen on ollut todella antoisaa. Parasta on, kun näkee miten lapsi kasvaa ja kiintyy meihin, ja että pystyy olemaan lapselle avuksi ja auttamaan hänen perhettään jaksamaan paremmin”, Marjo iloitsee.

Teksti ja kuvat: Elina Pitkäranta

Tule sinäkin mukaan auttamaan

Tukiperheitä kaivataan jatkuvasti lisää

Lue lisää tukiperheeksi ryhtymisestä
Lue tarinoita toiminnastamme Suomessa

Lue lisää tarinoita työstämme Suomessa

Lue juttuja lapsikyliemme arjesta, sijaisvanhemmuudesta ja muusta toiminnastamme.

Ryhdy kuukausilahjoittajaksi lasten hyväksi Suomessa

Ryhdy kotimaan kuukausilahjoittajaksi

Tiesitkö, että Suomessa noin joka kymmenes lapsi on lastensuojelun tuen piirissä? Tämän lisäksi muita ennaltaehkäisevää apua tarvitsevia lapsia ja perheitä on lukemattomia.

Lue kuukausilahjoittamisesta lasten hyväksi Suomessa

Tietoa kuukausilahjoittamisesta

Kuukausilahjoittajana tuet toimintaamme Suomessa. Pyrimme auttamaan entistä useampia vaikeuksissa kamppailevia perheitä.