Martti Suosalon mielestä joakainen voi auttaa pienillä teoilla

Jokainen voi auttaa pienillä teoilla

Näyttelijä Martti Suosalo on perheineen SOS-Lapsikylän kuukausilahjoittaja. Hän korostaa ennaltaehkäisyn tärkeyttä, jotta kaikki lapset saisivat asua kotona perheidensä parissa.

Martilla on unelma siitä, ettei hyväntekeväisyyttä edes tarvittaisi. Yhteiskuntamme pitäisi toimia niin, että kaikilla lapsilla olisi hyvä olla. Hän korostaakin henkisen pääoman ja auttamisen merkitystä.

"Koska koko maailmaa ei voi yksin pelastaa, voi aloittaa omasta naapurista ja edetä siitä omaan kylään ja laajentaa apuaan vähitellen. Tarkoitan tällä sitä, että tärkeintä on lähimmäisen kuunteleminen, jutteleminen ja tsemppaaminen. Tämä vaatii aikaa ja ennen kaikkea sydäntä."

Velvollisuus auttaa

Martti miettii, ettei maailmaa olisi saanut edes päästää tällaiseen pisteeseen, jossa nyt olemme. Onneksi kuitenkin lähimmäiset voivat auttaa toisiaan. Jokaisen naapuristosta voi löytyä avuntarvitsijoita.

"Raha on aika kylmä tapa auttaa, mutta sitäkin tarvitaan", hän pohtii.

SOS-Lapsikylän kuukausilahjoittajiksi pariskunta ryhtyi Martin vaimon, ohjaaja Virpi Suutarin, ehdotuksesta. Perheellä on myös muita hyväntekeväisyyskohteita. Auttamisesta on puhuttu koko perheen kesken.

"Minusta meillä on velvollisuus auttaa muita ihmisiä, koska oma elämäntilanteemme sen sallii."

Turvallinen oma koti

Martti toteaa, että koska aina ei voi antaa aikaa ja kuunnella, on hyvä, että on olemassa myös säännölliseen rahalliseen tukeen perustuvia avustuskohteita. Esimerkiksi SOS-Lapsikylä tarvitsee pääomaa toiminnan pyörittämiseen.

"Lastensuojelutyössä ennaltaehkäisy on mielestäni tärkeintä. Työ syrjäytymisen estämiseksi on välttämätöntä. Kaikkien lasten tulisi saada elää ja asua omassa kodissaan."

"Eikä tuen antaminen rajoitu vain kotimaahan", Martti pohtii.

"Tuettavia ja autettavia löytyy myös muualta maailmasta."

Teksti: Johanna Pelto-Timperi
Kuva: Espoon Kaupunginteatteri/Timo Teräväinen

SOS-Lapsikylän kuukausilahjoittaja Martti Suosalo on mukana Espoon Kaupunginteatterin syysensi-illassa nimeltä Esitystalous 3 – Radio.

Tule sinäkin mukaan auttamaan!

Kuukausilahjoitus alk. 12 €/kk
Lue tarinoita toiminnastamme Suomessa

Lue lisää tarinoita työstämme Suomessa

Lue juttuja lapsikyliemme arjesta, sijaisvanhemmuudesta ja muusta toiminnastamme.

Ryhdy kuukausilahjoittajaksi lasten hyväksi Suomessa

Ryhdy kotimaan kuukausilahjoittajaksi

Tiesitkö, että Suomessa noin joka kymmenes lapsi on lastensuojelun tuen piirissä? Tämän lisäksi muita ennaltaehkäisevää apua tarvitsevia lapsia ja perheitä on lukemattomia.

Lue kuukausilahjoittamisesta lasten hyväksi Suomessa

Tietoa kuukausilahjoittamisesta

Kuukausilahjoittajana tuet toimintaamme Suomessa. Pyrimme auttamaan entistä useampia vaikeuksissa kamppailevia perheitä.