Eva Wahlström haluaa turvallisen kasvuympäristön kaikille lapsille

Nyrkkeilijä Eva Wahlströmillä on huoli ihmisten hyvinvoinnista. Kun omat asiat ovat hyvin, on luontevaa auttaa muita.

Pari vuotta sitten Evan ovikello soi. Oven takana oli nuorimies, joka kysyi haluaisiko hän lähteä tukemaan SOS-Lapsikylän toimintaa.

– Sanoin heti, että haluan. Juttelimme pitkään. Varmistin kuitenkin vielä SOS-Lapsikylästä, onko heillä kerääjiä liikkeellä. Tutustuin muutenkin järjestöön, koska haluan, että tuki menee sinne, mihin se on tarkoitettu.

Eva kertoo, että hän on aina ollut huolissaan muista ihmistä, niin läheisistään kuin tuntemattomistakin.

– Olen itse niin etuoikeutettu. Kun tietää, ettei kaikilla ole asiat yhtä hyvin, ei voi muuta kuin yrittää auttaa. Rahalahjoitus on pieni ja helppo tapa. Yritän auttaa muutenkin.
Säännöllinen lahjoittaja

SOS-Lapsikylän tukemisen lisäksi Eva on puolisonsa kanssa mukana esimerkiksi vammais- ja vanhustyössä. Nyt kuukausilahjoitus menee vain SOS-Lapsikylälle, mutta kertalahjoituksia perhe tekee tilanteen mukaan.

– Raha ei ole ainut tapa auttaa. Usein hymy ja pelkästään kuulumisten kysely tekee toisen iloiseksi, Eva miettii.

Evan tavoitteena on antaa säännöllinen lahjoitus yhteen tai kahteen kohteeseen. Hän seuraa järjestöjen toimintaa, joten lapsikylistä kertovat tarinat ovat hänelle tuttuja.

SOS-Lapsikylän toiminnassa Eva arvostaa työn konkreettisuutta. Hänen mielestään on hyvä, että työtä tehdään myös Suomessa. Usein ajatellaan, että apua kaivataan vain jossain kaukana.

– Kun itsellä on lapsi ja puolison pieni lapsi on myös meillä, on lasten asema ja tilanne lähellä sydäntäni. Minua mietityttää niiden lasten kohtalo, jotka elävät vaikeissa olosuhteissa. Lapset ovat itse syyttömiä tilanteiden syntymiseen. Lapsikylissä on lapsia ja nuoria, joiden valinnat vaikuttavat heidän koko loppuelämäänsä. Olen huomannut, että kylissä paneudutaan asioihin, Eva miettii.
Maailman paras

Eva Wahlström on tunnettu ja menestynyt nyrkkeilijä ja kirjailija. Hän siirtyi vuonna 2010 ammattilaiseksi. Eva onkin ensimmäinen suomalainen nyrkkeilijä, joka on voittanut ja uusinut ammattinyrkkeilyn maailmanmestaruuden. Evan ura on hyvässä vauhdissa.

– Syksyllä ei ole suunnitelmissa mitään ihmeellistä. Nyrkkeilyä vain, Eva hymyilee.

Teksti: Johanna Pelto-Timperi